Roompot Klein Vink, een park voor de kleine en grote portemonnee

Het vakantiepark Roompot Klein Vink is ooit opgezet met het idee dat iedereen recht heeft op vakantie vieren. En dat is nog steeds zo.

Zeb en Tycho op de fiets op vakantiepark Klein Vink

Of je nu een kleine of grote portemonnee hebt, bij het gezellige vakantiepark waar Koos Konijn voor veel gezelligheid zorgt, kun je vast een geschikt plekje vinden.

En als je er dan bent, dan kan het feest beginnen! Lekker zwemmen, binnen en buiten spelen, meedoen met de diverse activiteiten die georganiseerd worden en genieten van een drankje op het terras van het restaurant of bij je tent of bungalow.

En dan is de ligging ook nog eens geweldig. Vanaf het vakantiepark in Arcen wandel of fiets ze zo het Nationaal Park de Maasduinen in. Een prachtig stukje Nederland in Noord Limburg tussen de Maas en de Duitse grens.

Klein stukje geschiedenis over Roompot Klein Vink

De oude kloosterkapel

Voordat Klein Vink een vakantiepark werd was het een noviciaat. Een plek waar mensen die het klooster in wilden gaan hun proeftijd doorbrachten. En waar een internaat voor priesterleerlingen was.

Het heette in die tijd Missiehuis Sint Paul. En op het terrein stonden een kapel, een klooster en een boerderij.  Begin jaren 70 van de twintigste eeuw verhuisden de priesters en nonnen naar een kleiner klooster en werd het terrein omgebouwd tot vakantiepark.

Maar je zult op het terrein nog veel herinneringen tegenkomen uit deze tijd. Zo zijn de receptie en het restaurant nog steeds in het originele pachtershuis. Dat is ooit nog een voorlopig klooster geweest. En later waren hier werkplaatsen voor schilders en timmerlieden.

De oude kloosterkapel staat ook nog op het terrein en is in oude staat gerestaureerd. Het heet nu het Franz Pfanner huis, en er worden regelmatig exposities gehouden.

Net naast het park is een nieuwe moderne kapel gebouwd die nog steeds in gebruik is. En op het terrein vind je nog veel religieuze beelden.

Tot 2006 was het terrein eigendom van de congregatie. In 2006 is het in handen gekomen van Roompot.

Veel ruimte en waterpret op het vakantiepark

De vakantie met Kinderen strandbal in het zwembad

Als je na inchecken door de slagbomen rijdt naar je campingplek of bungalow is de ruime opbouw van het park zeer opvallend.

Voor je zie je een meertje met zandstrand waar je lekker kan beachvolleyballen, zonnen en zwemmen. En rechts naast dat meer ligt nog een groter meer waar je op kan kanoën, varen, vissen en waterfietsen. Links van het kleine meer ligt ook nog een overdekt zwembad met kinderbad. Genoeg mogelijkheden dus voor de waterratjes.

Naast het grote meer ligt de grote camping. En bij het kleine meer heb je nog wat  staanplaatsen voor campers en caravans. Wandel je verder langs het kleine meer, dan kom je in het bos. Tussen de bomen staan de geschakelde bungalows die in de jaren 70 gebouwd zijn.  Om de bungalows is heel veel ruimte in het bos.

Wandel je nog verder dan kom je uiteindelijk bij de Résidence waar de luxe vakantiewoningen staan. Vanaf de receptie is dat ongeveer 1 km wandelen.

Binnen- en buiten spelen of liever glow golven

Patrick aan het putten bij de oude minigolf

Over het hele terrein vind je verschillende speeltuintjes waar de kinderen lekker kunnen spelen. Ook is er genoeg gras en bos waar ze lekker in kunnen struinen of spelen. En is het weer wat minder, dan kunnen ze ook nog binnen spelen. De binnenspeeltuin is niet heel groot maar dat maakt het wel lekker overzichtelijk.

Ook leuk bij minder mooi weer is een potje glowgolf, minigolf in black light. De baan heeft 18 holes en de black lights zorgen voor hele leuke effecten! Wil je hier helemaal een feestje van maken, dan kan je een arrangement boeken met dineren in het restaurant erbij.

Buiten is ook een minigolf baan. Maar deze is wel wat verouderd. Dat zorgt juist ook wel voor hele bijzondere effecten. Tegen opstaande randjes slaan enzo. Wij hebben er eigenlijk heel veel lol om gehad.

De sportievelingen kunnen op de sportvelden terecht om te basketballen, voetballen, jeu de boule of tafeltennissen.. En je kan op het park fietsen huren. Ook elektrische.

De binnenspeelplaats
De kids van Bianca spelen een potje glowgolf

Knutselen bij Koos Konijn en andere activiteiten

Emma op schoot bij Koos Konijn

Koos Konijn is natuurlijk ook aanwezig bij Roompot Klein Vink. De kinderen kunnen bij hem komen knutselen of dansen tijdens de minidisco. Hij rijdt ook wel eens over het park, er is een speciale Koos Konijn route uitgezet.

Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd door het animatieteam. Van sportieve spelletjes voor de kinderen van 4-8 jaar tot boogschiet-battles voor kids boven de 8 jaar. Maar ook bloempotjes versieren in de creatieve studio of proefjes doen in het science lab zijn mogelijk.

Hou je wel van beestjes en plantjes zoeken in de natuur? Haal dan de gratis natuurbingokaart in de Vinkenburcht. Hier worden ook de creatieve workshops georganiseerd.

Zelf koken of lekker uit eten

Wij snacken bij de bungalow

Het park heeft alles in huis voor een lekkere maaltijd. Of je nu zelf wilt koken of je jezelf wilt verwennen in het restaurant.

De supermarkt is voorzien van alle dagelijkse boodschappen die je nodig hebt om een lekkere maaltijd te maken. Ook zijn er kleren, kleine cadeautjes en souvenirtjes, leesboekjes en zelfs slippers verkrijgbaar in deze winkel.

Voor de snelle hap kan je terecht in de snackbar waar je snacks, frietjes, ijsjes en ook pizza's kan halen.

Bij restaurant de Kloosterhoeve kan je terecht voor een gezellig ontbijt, lunch, diner of tussendoortje en drankje op het terras. Op het menu staan heerlijke vlees en visgerechten. En ook aan de vegetarische klanten is gedacht.

Er is een speciaal kindermenu. Leuk is dat dit menu ook een kleurplaat is en er puzzels op staan. Op het menu staan geen snacks, maar de kids kunnen bijvoorbeeld een kleine portie saté of spagetti bestellen.

Kamperen of logeren, voor elk budget een vakantie bij Roompot Klein Vink

De mindervaliden chalet

Zoals ik in het begin al vertelde is er bij Roompot Klein Vink voor iedere portemonnee wel een vakantie te vinden.

De mensen die graag kamperen en zelf kampeerspullen hebben zijn natuurlijk het goedkoopste uit. Die kunnen een plekje op de camping reserveren.  Alle campingplaatsen zijn comfortplaatsen met een stroomaansluiting van 10 ampère, watertappunt, afvalwaterafvoer, kabeltv-aansluiting en gratis wifi.

Heb je geen eigen kampeerspullen maar wil je wel kamperen? Dan kan je een stoere safaritent huren. Compleet met eigen sanitair.

De bungalows die in de jaren 70 gebouwd zijn, zijn ook goed betaalbaar. Deze heb je voor 2, 4 of 6 personen. En het zijn allemaal geschakelde bungalows. Ze zijn niet groot en zien er wat verouderd uit. Maar om de bungalows is lekker veel ruimte om te spelen.

De duurste bungalows vind je in het Résidence gedeelte. Hier vind je de luxere woningen met eigen tuin. De huizen zijn vaak vrijstaand en soms is het een geschakelde woning die ook voor grote groepen afgehuurd kan worden. Dan kunnen de binnen deuren tussen de bungalows open en ontstaat er een vakantiehuis voor 16 personen.

Deze bungalows zijn er voor 4, 5, 6, 8 en 16 personen. Sommige huizen hebben een sauna.

En dan zijn er nog de bungalows die geschikt zijn voor mensen met een rolstoel. Dit zijn mooie chalets voor maximaal 6 personen. Deze chalets hebben heel veel ruimte om het huis.

De campingplekken van Klein Vink
Sanne wandelt naar de bungalows van Klein Vink
Zeb, Tycho en Patrick aan de wandel over Résidence Klein Vink

Leuk voor kinderen in de omgeving

Zeb, Tycho en Sabine in het piratenschip van Toverland

In de omgeving van Roompot Klein Vink heb je heel veel leuke uitstapjes. Wandelen en fietsen is heel gemakkelijk en leuk. Je kan door het mooie natuurgebied van de Maasduinen fietsen.

Maar ook leuk is om een pontje te pakken over de Maas en bijvoorbeeld naar Aardbeienland te fietsen. Aan het einde van de wandeling of fietstocht kun je dat een biertje proeven bij de Hertog Jan brouwerij waar een speeltuintje naast het terras is.

Een super leuk pretpark op een klein half uurtje rijden is Toverland. En net over de grens op nog geen 15 km van het park ligt Irrland. Met gave glijbanen uit een vliegtuig, waterspeeltuinen, skelters, hele hoge airtrampolines, een maisschuur en nog veel meer.

Bij Roompot kun je nog met korting kaartjes kopen voor de dierentuinen Dierenrijk en Zoo parc Overloon.

Het hotel en kuur- en beautycentrum

Het hotel en beautycentrum met op de achtergrond het meer en de camping

Bij Roompot Klein Vink zit ook een hotel. Dit ligt naast het kuur en beautycentrum Thermaalbad Arcen.  Wil je eens lekker relaxen zonder de kids, dan zit je hier helemaal goed!

Het thermaalmineraalwater van 35-36ºC komt vanuit een 892 meter diepe bron. Het water in de binnen- en buitenbaden zorgt voor een ontspannende en heilzame werking. In de baden zijn bubbelbanken, een waterval en whirlpools.

Nog meer ontspannen doe je in de diverse sauna's, stoomcabines, kruidenbaden, infraroodsauna's en de zonnestudio. Let wel op: voor de stoomcabines, kruidenbaden, infraroodsauna, zonnestudio en wellness behandelingen betaal je extra.

In de thermaalbaden is het verplicht om badkleding te dragen!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)