Camping de Noetselerberg, luxe overnachten bij de Sallandse Heuvelrug

De kindvriendelijk Camping de Noetselerberg heeft een prachtige ligging direct aan de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Wij mochten er overnachten in één van de luxe accommodaties.

We ontbijten op de veranda van onze safarilodge bij Camping de Noetselerberg

Nijverdal ligt op de grens van de Overijsselse streken Twente en Salland. En aan de voet van de Sallandse Heuvelrug.

Hier ligt camping de Noetselerberg, dat daarom een uitstekende uitvalsbasis is voor activiteiten in de natuur, en uitstapjes naar beide regio's.

Begin van de zomervakantie 2017 brachten wij een bezoekje aan deze gezellige familiecamping. Het was onze thuishaven om het mooie Salland te ontdekken.

Na de vele uitstapjes die we gemaakt hebben is het heerlijk om terug te keren naar de Safarilodge waar we vier nachtjes in mochten logeren.

Logeren in een mooie Safarilodge

De keuken in onze safarilodge

Bij aankomst op Camping de Noetselerberg worden we hartelijk welkom geheten. We krijgen uitleg op welk veld de safarilodge ligt en hoe we er kunnen komen. We rijden er naartoe om onze spullen uit te laden en de auto parkeren we op het parkeerterrein.

De safarilodge ziet er prima uit. Het is eigenlijk een houten chalet met een tentzeil als dak. Er zit een toilet en douche in, twee slaapkamers en een leefruimte met complete keuken, zithoek met t.v. en eettafel.

De safarilodge heeft ook een heerlijk groot terras en voor ons op het ruime veld staat een speeltoestel voor de kleintjes.

We maken de bedden op en willen de spullen uit de koffer halen. Maar we missen een kast om de kleding in te leggen. Nou ja, dan laten we het in de koffer zitten. Zijn we snel klaar. We maken de bedden op en willen wat gaan eten in de snackbar op de camping.

Kies je snackbar of Bistro de Oale Stè?

Dineren bij Bistro de Oale Stè

Voor de inwendige mens kan je bij de Noetselerberg kiezen uit de snackbar of Bistro de Oale Stè.

Wij hebben beiden geprobeerd. De snackbar was prima. En hoewel je natuurlijk de frietjes kan afhalen, kan je er ook van genieten op het terras.

Bistro de Oale Stè is een gezellige restaurant en heeft een nog mooier terras dan de snackbar. Maar helaas is het weer wat regenachtig. We gaan dan ook in het restaurant zitten wat gezellig en warm aangekleed is.

De bediening is aardig en komt al snel onze bestelde drankjes brengen. De jongens kiezen voor saté en ik ga voor de schnitzel. Het smaakt allemaal heerlijk!

Zwemmen in het overdekte zwembad

Het speelschip in het overdekte zwembad van Camping de Noetselerberg

Bij Camping de Noetselerberg hebben ze een overdekt zwembad. We zijn verrast hoe leuk het is! Het is niet mega groot, maar je kan er een aardig baantje trekken en er is een waterglijbaan. Voor de kleintjes is er een apart bad met een speelschip.

Wij spelen een soort tikkertje in het water en hebben de grootste lol. Er staan een paar ligbedden waar ik even een momentje lekker op ga relaxen terwijl de kids nog aan het spelen zijn. Ze kunnen zich hier urenlang vermaken.

Er is ook nog een buitenzwembad. Die is niet erg groot, maar heeft wel nog een apart peuterbadje.

Speeltuinen buiten en binnen en animatie

Het konijn Noetsie is de mascotte van Camping de Noetselerberg

Op de camping zijn op verschillende plekken speeltuinen te vinden. Kleintjes, op de velden, maar ook groter bij de centrale gebouwen.

Daar vind je ook sportveldjes, een airtrampoline, en een modern interactief speeltoestel. Voor regenachtige dagen is er ook nog een indoor speelgedeelte.

Animatie is er ook op de camping. En daarbij kun je de mascotte Noetsie niet missen. Die rijdt in de ochtend langs de velden om de kinderen op te halen om te gaan knutselen.

Er worden ook spelletjes georganiseerd, en er is een heus theater. Daar worden voorstellingen gegeven met Noetsie en Sam en Suus, maar bijvoorbeeld ook een playbackshow.

De indoor speeltuin
Interactief speeltoestel

Kamperen of een accommodatie huren

Gave lodge met veranda bij camping de Noetselerberg

Naast de mooie Safarilodge waar wij in sliepen kun je bij camping de Noetselerberg ook overnachten in stacaravans, kampeerhutten, chalets en lodges. Deze zijn geschikt voor 4, 5 of 6 personen.

Grote gezinnen kunnen het  8-persoons jachthuis huren. Een prachtige accommodatie met 4 slaapkamers en een eigen tuin.

Liever kamperen, er zijn staanplaatsen van ongeveer 10 x 10 meter. Deze zijn voorzien van 8 Ampère (uitbreiding mogelijk tot 16 Amp.), CAI, vuilwaterafvoer en een kraan. Op de meeste kampeervelden staat een speeltuintje. Ook zijn er speciale camper plekken.

Zoveel te doen in de omgeving

mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug

Vanaf de camping loop je zo Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug op. Je bent direct midden in de natuur.

Op 2,5 km ligt Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug. Hier vind je veel informatie, een restaurant, speeltoestellen, een speelbos, kabouterroute en nog veel meer.

Vanaf het buitencentrum gaat er een weg over de heuvelrug naar de Holterberg. Dit is een hele mooie route door bos en langs heidevelden.

Bij de Holterberg ligt een gezellig plein. Er is een groot terras van restaurant Woody’s en aan de andere kant van de weg ligt een hotel en het natuurmuseum. Hier vind je onder andere de prachtige Natuurdiorama’s.

Het drakennest in Avonturenpark Hellendoorn

Je kan ook doorrijden naar Holten voor Kinderboerderij Dondertman, met ook een grote speeltuin (aanrader!).

Heb je wat oudere, stoere kinderen, dan kan je van de mooie omgeving genieten tijdens een mountainbike avontuur op de Sallandse Heuvelrug.

En voor alle kinderen een succes is natuurlijk een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn, het gemoedelijke pretpark met spectaculair waterpark.

We moeten nog eens terug naar Camping de Noetselerberg

Zeb en Tycho in de speeltuin bij Noetselerberg

In de omgeving van camping de Noetselerberg is enorm veel te doen. Je kan hier gerust meerdere weken verblijven

Zeb en Tycho hebben zich uitstekend vermaakt met alle speeltoestellen. En wij hebben genoten van ons mooie uitzicht vanaf het terras van de safarilodge en de gezelligheid op de camping.

Wij hebben nog lang niet alles gezien in de omgeving. Dus komen we graag nog een keertje terug.

Misschien weer op uitnodiging van Salland Natuurlijk Gastvrij. Of gewoon voor een weekje vakantie….


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)