Kindvriendelijke campings aan de Costa Brava

De Costa Brava is de ruige kust van de provincie Gerona in Catalonië. Een prachtige plek om vakantie te vieren, zeker als je één van deze kindvriendelijke campings kiest.

Camping Cala Gogo

Als je vanuit Frankrijk met de auto Spanje binnen komt rijden zijn het de eerste 200 km aan de oostkust van Catalonië de Costa Brava.

De afstand vanaf Utrecht naar de stad Gerona is ongeveer 1450 km. Veel Nederlandse gezinnen kiezen er dan ook voor om met eigen auto die kant op te rijden. Maar je kan ook vliegen naar Gerona of Barcelona.

Er zijn vele campings aan de Costa Brava. Hele grote met veel faciliteiten en wat kleinere. De campings hieronder zijn aanraders voor gezinnen met kinderen:

Campings met Aquapark aan de Costa Brava

Sandaya Camping Cypsela Resort

Sandaya Camping Cypsela Resort

Op 4 km van het middeleeuwse, ommuurde stadje Pals ligt Camping Cypsela. Een schaduwrijke kindvriendelijke camping met een apart kinderbad met piratenschip, glijbanen en een zwembad met duikplank en waterval.

De camping heeft diverse sportvelden, speeltuin, animatie en kinderclub in het hoogseizoen. In die periode rijdt er ook een gratis campingbus naar het strand welke op 2 km van de camping ligt.

Boek hier een stacaravan of bungalowtent.

Camping Valldaro

Glijbanen camping Valdaro

Camping Valldaro is een grote camping op 2 km van het strand en de boulevard van Playa d'Aro.

Ze hebben wat kleinere gebieden op de grote camping gecreëerd zodat het wat knusser aanvoelt. De faciliteiten zijn er prima. Op twee plekken vind je grote zwembaden, er zijn sportterreinen, en er is natuurlijk animatie. In 2021 zijn deze gave glijbanen geplaatst.

Met 3 restaurants en 2 supermarkten op de camping is je natje en droogje snel gehaald. Je kan er een lodgetent of bungalowtent voor maximaal 6 personen huren.

Camping Cala Gogo

Zwembad met glijbanen bij camping Cala Gogo

Vlakbij Platja d’Aro ligt de mooie camping Cala Gogo.

Deze camping heeft maar liefst vijf zwembaden met coole waterglijbanen en een leuk kinderbad. Het bad met de waterglijbanen is in het laagseizoen verwarmd.

Het strand is gemakkelijk te voet bereikbaar. Maar er rijdt ook een treintje om je te brengen en halen. Bij de miniclub en in de speeltuin zullen kinderen veel pret beleven. Sportievelingen kunnen een balletje slaan op de tennisbaan of meedoen met de sportieve activiteiten.

In het hoogseizoen zijn er optredens en discoavonden. Restaurant, bakkertje en supermarkt zijn aanwezig. Je kan er overnachten in stacaravans voor maximaal 6 personen.

Camping El Delfin Verde, groot en groots

Zwembaden van Camping El Delfin Verde

El Delfin Verde is een uiterst comfortabele camping met een supermooi en supergroot waterpark. Eén bad is in de vorm van een dolfijn en er zijn diverse andere baden. Super cool is het piratenschip en de diverse waterglijbanen!

Het ligt pal aan het strand en vlak bij mooie steden. Er zijn veel sportmogelijkheden. Supermarkt en meerdere restaurants zijn ook aanwezig

Tijdens een bezoek aan deze camping was de prettige sfeer op de camping het gene wat me het meeste opviel. Het is groot maar voelt als knus.

Je kan er overnachten in een bungalowtent of glamplodge.

Campings direct aan zee

Camping El Pinar

Gezelligheid op camping Pinar

Een hele fijne camping waar zorg is voor de gasten en heel vriendelijk personeel. Het ligt ook nog eens direct aan het zandstrand van s’Abanell en op een half uurtje wandelen van Blanès.

De kinderen kunnen naar de kinderclub, speeltuin en de kleine kinderboerderij. In het hoogseizoen worden sportwedstrijden georganiseerd. Afkoelen kan in het kleine zwembad met apart kinderbad.

Het restaurant heeft heerlijke maaltijden en soms zijn er leuke voorstellingen, thema-avonden en dans-avonden. Er is een kleine supermarkt.

Je kan hier overnachten in mooie stacaravans voor max. 6 personen.

Camping Caballo de Mar

Kinderbad van Camping Caballo de Mar

Deze grote camping ligt direct aan het strand en op loopafstand van de boulevard van het gezellige Pineda de Mar.

Het zwembad met twee kinderbaden en 3 snelle glijbanen zorgen voor genoeg waterpret. Op de sportvelden en in de speeltuin ontmoet de jeugd elkaar om vriendjes te maken en het animatieteam heeft in het hoogseizoen voor elke leeftijd leuke activiteiten. Ook voor tieners! Je kan er kano's en sub boarden huren.

IJsjes, brood, dagelijkse boodschappen, een koel drankje en lekker uit eten kan allemaal op de camping. Je kan er een mooie stacaravan of lodgetent voor max. 7 personen huren.

Camping Bella Terra

Zwembad van Camping Bella Terra

Een heerlijke camping direct aan het strand op wandelafstand van Blanes.

Leuk voor kids is de miniclub van ongeveer 6-10 jaar en de tienerclub. Er worden sportieve activiteiten aangeboden, knutselmomenten. minidisco en er is een speeltuin.

Afkoelen kan in het zwembad met leuk kinderbad met wat kinderglijbanen. Relaxen kan op de fijne ligweide met ligstoelen. Of zwem je liever in zee. Vanaf de camping loop je zo het strand op.

Bij de receptie spreken ze Nederlands. Je kan er stacaravans huren voor maximaal 7 personen.

Middelgrote campings

Camping Tucan

Camping Tucan waterglijbanen

Camping Tucan ligt vlakbij Lloret de Mar op 600 meter van het strand en heeft bijna alleen maar goede recenties.

Deze middelgrote camping is favoriet bij families met kinderen. Dat komt natuurlijk vanwege het mooie zwembad met waterglijbaan en kinderbad.

Daarnaast heeft de camping een uitgebreid entertainmentprogramma. Voor het hele gezin worden er sportactiviteiten en spetterende shows georganiseerd. De jeugd kan springen en dansen in de disco.

Je kan hier verschillende soorten stacaravans huren voor maximaal 6 personen.

Camping Las Palmeras

Camping Las Palmeras zwembad

Camping Las Palmeras is een comfortabele camping met persoonlijke aandacht.

Het sanitair is bijzonder schoon, en gericht op gezinnen met kinderen. Kleine potjes voor de kleuters, baby-badjes, combi ouder-kind douches, aan alles is gedacht.

De camping zelf ademt rust uit. Er zijn speeltuintjes tussen de ruime kampeerplekken. En aan de zijkant bevinden zich mooie sportveldjes en de mini-club, waar vooral creatieve activiteiten worden georganiseerd.

Het strand ligt op 200 meter afstand, toegankelijk via een bewaakte poort naar de camping. Maar zwemmen kan natuurlijk ook bij de 2 prachtige zwembaden, heerlijk tussen de palmbomen en bij het terras van het restaurant.

Je kan er een campingplek of accommodatie huren.

Camping Castell Montgri

Zwembad van Camping Castell Montgri

Camping Castell Montgri ligt aan de voet van de berg Rocamaura, op 2 km van de baai van Estartit. Deze is gemakkelijk bereikbaar met de shuttlebus of te voet.

In het mooie waterparadijs met 3 zwembaden, een kinderbad en een glijbaan zullen jong en oud zich prima vermaken.

De camping biedt naast veel zwemplezier ook activiteiten als een kinderclub, diverse sportieve mogelijkheden, speeltuin, professionele shows, concerten, een openluchtbioscoop, restaurant en supermarkt.

Je kan er een stacaravan of luxe tent huren voor maximaal 6 personen


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)