Een stedentrip in Praag met kinderen, fun in de prachtige historische stad

Als je naar Tsjechië gaat, is een bezoek aan de hoofdstad een absolute must. Maar wist je dat een stedentrip naar Praag met kinderen ook bijzonder leuk is?

Chillen op een terrasje bij de Karelsbrug

Met de Karelsbrug, de burcht, en de vele mooie gebouwen is Praag één van de mooiste steden van Europa.

Het is een levendige stad, waar ook kinderen graag de bezienswaardigheden bekijken in de autovrije historische binnenstad.

Maar er zijn ook attracties speciaal voor kinderen, die we hieronder beschrijven. Je kan natuurlijk ook direct doorklikken naar het

Chillen rond de Karelsbrug

Straatmuzikant met didgeridoo op de Karelsbrug

De beroemde Karelsbrug is DE highlight van Praag. Op de brug, en op het nabijgelegen Staro Mestske Namesti plein is altijd veel te zien.

Ook kinderen vinden de muzikanten, kunstenaars en andere mensen leuk om te bekijken. De sfeer is heerlijk relaxed, ondanks de drukte.

Voor wat meer rust daal je van de brug af naar het eiland Kampa. Lekker chillen op een terras met uitzicht op de brug. Of pak een waterfiets om lekker op het water te peddelen.

Loop je iets verder op het eiland Kampa dan kom je in een rustig park. Om lekker low budget te picknicken, even voetballen of rustig genieten van een zonnetje.

De Burcht van Praag

Even verderop ligt die andere beeldbepalende attractie van Praag: de burcht, oftewel het kasteel van Praag.

Eigenlijk bestaat die burcht uit vele gebouwen, straatjes en pleinen binnen een grote muur. Het is het grootste ommuurde complex ter wereld.

Ook voor kinderen is het leuk om door de straten te lopen. Om de grote kathedraal te bewonderen, de beelden van draken en de wachters die af en toe langs marcheren.

De wisseling van de wacht is sowieso leuk om te bekijken, al is het daar altijd heel druk.

De Petrinheuvel met Effeltoren en spiegeldoolhof

Dikke pret bij het spiegeldoolhof

Als je met kinderen in Praag bent moet je zeker de funiculair (treintje steil omhoog) nemen naar de Petrin heuvel.

Dat treintje is al een attractie op zich (neem hem vroeg in de morgen als er nog geen wachtrij staat). Maar op de heuvel is ook veel te doen.

Zo kan je de mini-Effeltoren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. En er zijn speeltuintjes, een planetarium, mooie tuinen en terrasjes.

Maar het leukste is toch wel het spiegeldoolhof. Lachen, gieren brullen met de kinderen.

Er is ook een muurschildering van de 30-jarige oorlog waarbij de Zweden verslagen werden. Oudere kinderen vinden deze verhalen ook vast interessant.

Eén van de beste dierentuinen ter wereld

Zoo Praha, oftewel de Praagse dierentuin bestaat al sinds 1931. In 2002 werd hij door overstromingen zwaar getroffen. Na de wederopbouw is het uitgegroeid tot één van de beste ter wereld.

Een bezoekje aan deze dierentuin is dan ook zeer de moeite waard. Zeker als je per riviercruise vanuit de stad naar de dierentuin gaat (duurt 75 minuten vanaf de Rasinovo-kade).

In de grote dierentuin vind je 10 verschillende paviljoenen, waaronder het Afrikaanse huis, de jungle-koepel en het katten en reptielen paviljoen.

Daarnaast nog volop ruimte voor de grote dieren in bijvoorbeeld de Olifanten vallei.

En dat alles in een prachtige omgeving, met 10 km aan wandelpaden. En een leuke stoeltjeslift om een hoge heuvel op te komen.

Dinopark op een winkelcentrum

Levensgrote dino's in het Dinopark in Praag

Houden jouw kinderen ook van Dino's? Ga dan naar het Harfa winkelcentrum. Dat zit buiten het centrum, maar het ritje met de tram of metro is het dubbel en dwars waard.

Bovenop het dak van het winkelcentrum vind je het Dinopark. Een geweldig park met grote levensechte dinosauriers. Waarvan sommigen zelfs bewegen.

Je kinderen zullen af en toe hun angsten moeten overwinnen, maar dan kijken ze hun ogen uit.

Naast de vele dino's, is er een spannende 4D-film, en een museum waar je een tijdreis maakt van de prehistorie naar nu.

Nog meer attracties in Praag met kinderen

Majaland in Praag, de Wickie coaster

En dan zijn er nog vele andere attracties voor kinderen in Praag.

De dierentuin, natuurlijk. Maar ook diverse leuke musea. Zoals het speelgoedmuseum dat zich in de burcht bevindt. Of het Technische Museum, en het Stadsmuseum waar je alles leert uit de tijd van ridders en prinsessen.

Uit eten is superleuk in het restaurant Vytopna, waar een trein de drankjes komt brengen. Maar als je een paar straatjes uit het centrum loopt, kom je ook vele kleine goedkope restaurantjes tegen.

Heb je nog puf aan het eind van de dag? Ga dan naar Krizikova Fontana. Voor een tientje krijg je een geweldige fonteinenshow van een uur te zien. Voor kinderen en ouders een geweldige belevenis.

Nieuw in 2022 is Majaland. Het overdekte attractiepark van de Plopsa Group heeft twaalf attracties rond het figuurtje Maya de Bij. Van speelplekken voor peuters en razendsnelle glijbanen tot de 220 meter lange achtbaan en de dino draaimolen. Hier kunnen de kinderen even helemaal hun ei kwijt na het bezichtigen van de stad.

Al met al is er zoveel te zien en doen dat één dagje Praag met kinderen eigenlijk niet voldoende is. Boek dus gerust enkele overnachtingen in deze fantastische stad.

Zoek je nog meer informatie, kijk dan op zomer.czechtourism.com 


Het Reisaanbod

Met de nachttrein naar Praag

Op de karelsbrug in Praag

Vind je Praag net wat te ver rijden, maar heb je ook geen zin in de drukte van Schiphol? Kies dan voor de trein!

Met TUI kun je nu op citytrip met de nachttrein. Je vertrekt tussen 16:30 en 20:00 uur vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal. Dan slaap je lekker in de trein om de volgende ochtend aan te komen in Praag.

Je kan zelf kiezen uit een selectie van hotels in Praag. 

Kindvriendelijke hotels en appartementen in Praag

Andel's by Vienna house Praag

Dit hotel ligt in de populaire wijk Andel, in de buurt van het metrostation en de tramlijnen. Dat maakt het verkennen van Praag gemakkelijk. De historische binnenstad en het stadscentrum zijn binnen 5 minuten te bereiken.

De maisonnette/duplex is geschikt voor 4 personen en heeft 2 slaapkamers, kitchenette, koelkast, vaatwasser en airconditioning. Het uitgebreide ontbijt is optioneel en kan vooraf geboekt worden. De modern ingerichte 3-persoonskamer heeft airconditioning.

Bij Booking.com kun je een 4-persoons maisonnette/duplex boeken.

Best Western City Hotel Moran

Dit hotel is rustig gelegen op slechts 100 meter van rivier de Moldau en minder dan 1,5 kilometer van de Karelsbrug en het Wenceslasplein. Er zijn tal van restaurants in de straten rondom het hotel.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis op de kamer van hun ouders slapen. Het is verstandig om telefonisch extra bedden te reserveren. Zijn de kinderen ouder dan 12 jaar dan moet er een extra kamer geboekt worden. Je verblijft hier op basis van logies met ontbijt.

Old Town Square Apartments

Old Town Square Apartments ligt midden in het historische centrum van Praag, op slechts 200 meter van het Oude Stadsplein. In de buurt vind je theaters, historische monumenten en tal van restaurants en winkels.

De appartementen zijn ruim en licht en voorzien van een keuken met voldoende servies, bestek en apparatuur en natuurlijk een eigen badkamer.

Bij Booking.com kun je appartementen huren voor 2 personen tot een vier kamer appartement voor 10 personen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)