Aankomst in Disneyland Parijs

25 februari 2013

Onderdeel van: Frankrijk — Tags: , , — Sabine @ 3:28 PM

De voorjaarsvakantie gaan we dit jaar, 2013, wel heel bijzonder vieren. We gaan naar Disneyland Parijs en brengen een bezoek aan het centrum van Parijs.

Met de Thalys en de metro

Bij de Thalys

Bij de Thalys in Parijs Gare du Nord

Met twee kinderen die weg zijn van treinen is de weg naar Parijs met de Thalys één groot feest.

Ook voor ons is het wel een relaxte manier van reizen. Boekje lezen, spelletje doen met de kinderen. Top!

Maar als je dan in Parijs Noord aankomt en je moet een kaartje voor de metro kopen, dan is het wel even zoeken.

Wij kopen er één bij een automaat. Blijkbaar hadden we een verkeerde keuze gemaakt, want een metroticket voor 4 personen kostte maar € 6,80.

We stappen in de metro (B2 of B4) naar Chatelet Les Halles. Daar stappen we over op de A4 naar Marne La Vallee Chessy oftewel Disneyland Parijs.

Het is vrijdagavond 18.00 uur, megadruk dus in de metro. Maar we proppen ons ertussen, beschermen onze kids en een klein uurtje later staan we in Disneyland. Daar kunnen we niet door de poortjes, we hadden gelijk. Verkeerde kaartjes.

We proberen het juiste kaartje bij een automaat te kopen. Maar dan moesten we gelijk 4 dagkaarten kopen. Beetje veel geld. Gelukkig komt er een vrouw met kinderwagen door een poortje. Wij glippen er snel door…..

Aankomst in Disney Village

Poseren bij het meer bij de Disney Hotels

Poseren bij het meer bij de Disney Hotels

Bij de ingang van Disney Village gaan onze rugzakken door een scanner. De vrolijke beveiliger hoort dat Patrick zaterdag jarig is en zingt spontaan een liedje. Welkom in Disneyland.

We logeren 5 nachten in Disney Hotel New York. We checken snel in en brengen onze spullen naar de netjes verzorgde kamer.

We eten een broodje en besluiten dan om nog even naar Disney Village te gaan. We wandelen een rondje en bekijken wat winkeltjes en komen zo helemaal in de stemming.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.