Amsterdam Light Festival, superleuk voor kinderen

6 december 2017

Onderdeel van: Nederland — Tags: , — Sabine @ 5:49 PM

Van 30 November 2017 tot 21 januari 2018 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Een prachtige licht-expositie langs de Amsterdamse grachten.

Debbie ging er met de kinderen naartoe, en doet voor ons verslag. Zij mocht meevaren met de Blue Boat Company op de water colors kids cruise. Dit is een rondvaart door de grachten van Amsterdam, speciaal ingesteld op kinderen.

Hartelijke ontvangst aan boord

Aan boord voor de Kids Color Cruise!

Aan boord voor de Kids Color Cruise!

We zijn met de auto naar Amsterdam gegaan en hebben geparkeerd in de parkeergarage Byzantium. Dit ligt om de hoek van de Stadhouderskade, dus een prima bereikbaarheid.

Om half vijf gingen we aan boord. De kinderen kregen een welkomstasje met daarin wat folders, boekjes en een ballon met een lichtje. Deze vlogen al vrij snel door de boot, maar zorgde wel voor een kleurrijk spektakel aan boord.

Om 16.45 uur was de afvaart en begon de rondvaart onder leiding van kapitein Joost, ober Fernando en gids Emilie.

Drankjes, snacks en vermaak aan boord

Verlichte bruggen bij het Amsterdam Light Festival

Verlichte bruggen langs de route

Aan boord kan je drankjes, zowel koud als warm, bestellen en ook staan er wat snacks op de kaart. Tijdens het varen hebben we lekker genoten van de warme chocomelk.

Op de tafel stonden ook hele leuke lichtbordjes waarop je kon tekenen en schrijven. Voor de kinderen leuk als ze even iets wilden doen of om er een leuke foto mee te maken.

De boot is erg ruim en heeft zowel aan de zijkant als in het daken ramen. Hierdoor kan je buiten alles goed zien en mis je niets.

Overal kunstwerken van licht

Lichtjes onder een brug bij het Amsterdam Light Festival

Lichtjes onder een brug

Onze gids Emilie heeft gedurende 90 minuten van alles verteld. Over de lichtwerken, de kunstenaars, maar ook andere leuke weetjes en verhalen. Bijvoorbeeld dat er een rode draad langs de route loopt die je kan volgen, dit is gemaakt door een Chinese kunstenaar.

Naast de lichtwerken was het in de stad erg sfeervol, door alle lichtjes die er hingen en de verlichte bruggen. Het was bijna magisch.

Het mooiste lichtwerk vonden wij de brug waarbij het leek alsof je door de ruimte vloog. Dit was echt heel gaaf.

Relaxed en gezellig aan boord

Mick vond het superleuk!

Mick vond het superleuk!

Gelukkig was het droog en konden we af en toe naar buiten toe. Achter op de boot is een klein dek waar je kan staan om foto’s te maken of gewoon te genieten van al het moois.

Ook is er een toilet aan boord, dat is altijd fijn tijdens een lange tocht.

Rond 18.15 uur waren we weer terug bij aan de aanlegplaats en hebben we nog een leuke boodschap op het lichtbordje achtergelaten voor de crew.

We vonden het erg leuk en het was supergezellig aan boord. Het Amsterdam Light Festival is zeker een aanrader, vooral voor kinderen vanaf 6 jaar.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.