Heerlijk struinen tijdens de wandeling op Avonturenpad Dirk Drift

10 maart 2017

Onderdeel van: Nederland — Tags: — Sabine @ 9:27 AM

Struinpad Dirk DriftIn Noord Limburg zijn diverse leuke wandelingen voor gezinnen. Wij hebben het Avonturenpad Dirk Drift gelopen. Een wandeling met leuke vragen en mogelijkheden om te spelen in de natuur.

Het begin van deze route is bij Aan de Drift. Deze Pannenkoeken bosbrasserie is tevens het natuur- en informatiecentrum aan de rand van de Schadijkse Bossen, in de Heere Peel te America.

Naast de diverse wandel- en fietsroutes die hier beginnen, worden er met regelmaat leuke activiteiten in de natuur georganiseerd zoals o.a. slootjesdag en de paaswandeling op tweede paasdag.

Een lekkere start

Omdat het fris is starten we met warme chocolademelk en appeltaart voordat we aan de wandel gaan. De appeltaart is vers gebakken en nog heerlijk warm.

Het meel wat gebruikt wordt voor de pannenkoeken en de appeltaart wordt op ambachtelijke wijze gemalen in een molen. Max wilde eigenlijk geen appeltaart, maar na een hapje proeven was ie verkocht. De lekkerste appeltaart ooit geproefd!

Dan is het tijd om de natuur in te trekken. De wandeling is ongeveer 1,5 á 2 kilometer. De folder met vragen en de route kan je gratis afhalen bij de brasserie.

Verse appeltaart bij aan de Drift

Wedstrijdje paaltjes vinden

Zeb en Max rennen met de folder de natuur in op zoek naar het eerste paaltje die ze nodig hebben voor vraag één. Op de paaltjes vind je een afbeelding die je nodig hebt om de bijbehorende vraag te kunnen beantwoorden.

Het wordt een wedstrijdje wie het volgende paaltje kan vinden en zo wandelen we heerlijk door de natuur. Na een aantal vragen komen we bij een eilandje waar wat speelbruggen en een touwbrug hangt. Dat is natuurlijk een heerlijk plekje om even te klimmen en klauteren.

Dan wandelen we verder op zoek naar de volgende afbeelding. Onderweg komen we diverse vogelhuisjes tegen waar je in kan kijken. Helaas is het nog te vroeg in het jaar en zijn de vogels nog niet aan het broeden. Goede reden om in mei nog een keertje te komen wandelen. Misschien kan je dan wel een nestje met eieren spotten.

Avonturenpad Dirk Drift

Het avonturenbos

We wandelen verder en komen bij een avonturenbos terecht. In dit bos kunnen kinderen hutten bouwen. Ook staat er al een mooie hut waar kinderen in kunnen spelen. Compleet met bankjes en houten stronken om op te zitten. Bij het speelbos ligt een heuvel met mooi uitzicht. Daar wandel je overheen als je de route verder vervolgt.

Aan het einde van Avonturenpad Dirk Drift kan je nog een kijkje nemen bij de bijen. Maar pas op, kom niet te dicht bij de bijenkasten!

Bij de brasserie ligt een klein meertje met een avontuurlijk stenenpad. Daar willen de jongens wel even overheen lopen. Terwijl ze lekker aan het struinen zijn bekijk ik de twee kunstwerken van hout die hier staan. Even later hoor ik dat ze gemaakt zijn met een kettingzaag. Echt bijzonder!

Avonturenbos Dirk Drift

Wat een gave ingang van het avonturenbos, onderweg kom je meer kunstwerken tegen.

Terug in de brasserie

In de brasserie kan je na de wandeling bekijken hoeveel antwoorden je goed hebt. Wij hadden 9 van de tien goed. Goed gedaan mannen!!

Avonturenpad Dirk Drift is heel leuk voor kinderen om zelf te lopen. Wil je de wandeling maken met een buggy, dan kan het wat lastig zijn omdat de paden niet egaal zijn en je vaak door gras wandelt. Zorg dan in ieder geval dat de buggy grote banden heeft, dat rijdt gemakkelijker.

Wij zijn in Noord Limburg op bezoek geweest op uitnodiging van Liefde voor Limburg. Op hun website vind je nog meer leuke kinderwandelingen.

Aan de Drift

Een pad van stenen door het water, altijd leuk!!

Bewaren

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.