Avonturenpark Hellendoorn, gemoedelijk pretpark met spectaculair waterpark

14 juli 2017

Onderdeel van: Nederland — Tags: , , — Sabine @ 10:10 AM

Kom maar langs… als je durft! Natuurlijk durven we dat! Wij bezochten Avonturenpark Hellendoorn in juli 2016 en kwamen terug in juli 2017 om het Drakennest uit te proberen. Wat is het toch een super tof park!

Twee binken in het Aquaventura Slidepark

Twee binken in het Aquaventura Slidepark

Avonturenpark Hellendoorn bestaat al 80 jaar, maar wij waren er voor juli 2016 nog nooit geweest, hoog tijd dus voor een bezoek. Want hoewel het niet zo groot is als bijvoorbeeld de Efteling, het is zeker één van Nederlands bekendste pretparken.

Bovendien heeft men nu de nieuwe coole attractie Het Drakennest en een waterpark vol glijbanen. Naast lekker zwieren en zwaaien in de attracties kunnen we dus ook nog even lekker afkoelen.

Een gemoedelijke sfeer

Als we naar binnen lopen valt ons als eerste de gemoedelijke sfeer van het park op. We worden vriendelijk begroet door de mensen die de kaartjes staan te scannen en door een meneer in outdoor kleding. Deze meneer blijkt van de stuntshow te zijn en vertelt dat we deze zeker moeten komen bekijken. We vragen om de tijden van de voorstelling en beloven om te komen.

Maar eerst gaan we eens een rondje attracties doen. Er is een monorail, dat is altijd handig om een beetje een idee te krijgen hoe het park eruit ziet. We stappen in en rijden een rondje in de omgeving van dreumesland, een speciaal gedeelte met attracties voor de kleintjes.

We zien o.a. een mooie zwanendraaimolen, een klein reuzenrad en rode trucks waar de kids een rondje in kunnen rijden. Ook passeren we een leuke speeltuin en de bekende boomstamattractie.

hellendoorn boomstam

Hihaaa, dit is leuk!!

Daar wil ik in roept Zeb. Het is warm dus een ideale attractie om wat af te koelen. Die gedachte hadden de andere bezoekers ook, want er stond een behoorlijke rij. Het was dus even wachten voordat ze aan de beurt waren. Maar het was het waard. Het blijft leuk om naar beneden te storten en de waterspetters om je oren te krijgen.

Nu naar de Tornado roept Tycho. De Tornado is de achtbaan die over de kop gaat. Hier valt juist op dat er helemaal geen rij is. We zitten dan ook snel in het karretje en zoeven met volle vaart door de looping en de kurketrekker. Je wordt aardig door elkaar geschud maar het is natuurlijk wel super cool!

Schommelen en draaien in Het Drakennest

Het Drakennest Avonturenpark Hellendoorn

We zitten er klaar voor….

We hadden het Drakennest al in werking gezien, maar nu willen de jongens het wel uitproberen!

Deze bijzondere schotelattractie ziet er heel indrukwekkend uit. Hij beweegt op en neer als een schommelschip. En het grote plateau waar de stoeltjes op gebouwd zijn die allemaal naar buiten kijken draait in het rond.

Ik was bang dat ik heel misselijk zou worden van het rond draaien. Maar dat was niet het geval. De attractie is heel erg tof! De ronddraaiende disk geeft een beetje hetzelfde gevoel als de octopus kermisattractie. Met een extra schommeleffect.

Het geheel is erg mooi opgezet. Met een rotsenberg met goudstukken en een drakenkop, uitgekomen drakeneieren en een paar draken.

Stuntshow met Maya’s, vuur en water

High Dive Stuntshow

De Maya’s in actie in de High Dive Stuntshow

Ondertussen is het al tijd om naar de High Dive stuntshow te gaan. We nemen plaats op de tribune en wachten vol spanning af.

Voor ons zien we een tempelcomplex van de Maya’s en een zwembad. Naast het zwembad rijst een stellage hoog de lucht in. We vragen ons af of ze daar vanaf springen het zwembad in.

De show gaat beginnen. De man in de outdoorkleding komt op en vertelt dat hij op zoek is naar het Maya-complex en het zojuist heeft gevonden.

Er verschijnen plotseling vier Maya’s met een staf. Ze willen allemaal de staf hebben en proberen die van elkaar af te pakken met gekke sprongen en indrukwekkende trucs op de trampoline. Ze maken de prachtigste salto’s en springen in en uit het mayacomplex.

Totdat de staf in het water terecht komt. De Maya’s moeten proberen om de staf op te duiken. Ze maken prachtige duiken en salto’s van de duikplank maar krijgen de staf niet te pakken.

Er komt nog een vijfde maya bij. Die klimt met een bijzonder pak aan in de stellage. Op hoogte steekt hij het pak aan en duikt brandend het zwembad in. Dat kunstje doen we hem niet na, indrukwekkend om te zien!

Fotomoment High Dive Stuntshow

Leuke ontmoeting met de stoere Maya’s

Maar helaas is de staf nog steeds onder water. Zelfs als ze met zijn vijven tegelijk het bad in duiken lukt het niet. Dan is er nog maar één oplossing. Van hele hele hele grote hoogte het bad in duiken.

Natuurlijk wil geen van de Maya’s dit doen, maar toch is er eentje de sigaar. Zal het hem lukken om de staf uit het water te halen? Ik zeg, kom zelf maar eens kijken. De show is zeer de moeite waard!

Tijd voor Lunch

Na de show hebben we honger. Bij Avonturenpark Hellendoorn heb je verschillende mogelijkheden om wat te eten. Je kan bij een picknicktafel je eigen lunch nuttigen. Er zijn ook diverse terrassen waar je snacks kan kopen.

Sungai Kalimantan

Lol in de Sungai Kalimantan

Wij gaan naar het zelfbedieningsrestaurant en lunchen binnen in de airconditioning. Je kan hier diverse snackmenu’s kiezen maar ook genieten van een broodje of een salade.

Na de lunch gaan we in de Sungai Kalimantan, een afdaling over een snelstromende rivier. Daarna gaan de jongens in de achtbaan de dondersteen en fietsen we in een dino over de rails in de lucht. We hebben veel plezier maar willen nu het aquapark wel eens uitproberen.

Spetterplezier in slidepark Aquaventura

We trekken onze zwemkleding aan in één van de kleedhokjes van het Aquaventura Slidepark. Het is best druk in het park, waardoor het even zoeken is naar een geschikt plekje. Je kan er een strandstoel huren, of je zoekt een plekje op het kunstgras of in het zand.

Aquaventura Slidepark

Coole glijbanen in het waterpark

In het slidepark zijn 11 waterglijbanen. Glijbanen waar je met een band vanaf moet, stijle glijbanen, kronkelglijbanen en een waterspeelplek voor de kleintjes.

Onze jongens vonden het glijden helemaal super! Alle glijbanen zijn geprobeerd. De meningen waren verdeeld welke nou het leukste was. De lange regenboog glijbaan was erg in trek. Maar ook de roze bandenglijbaan.

Een beetje jammer vonden Zeb en Tycho dat er geen zwembad was waar ze even lekker in konden ravotten.

Nog een ijsje en dan naar huis

Na het glijden mogen de jongens nog kiezen waar ze nog een keertje in willen. We zwieren rondjes over de kop in de Tarantula Magica en worden behoorlijk door elkaar geschud in de Montezuma’s Revenge.

Natuurlijk gaan we ook nog een keertje in de achtbaan Tornado. En als afsluiter genieten we van een ijsje op het terras.

We hebben genoten van ons uitje in Avonturenpark Hellendoorn. Durven jullie ook te gaan?

Wat kost een dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn?

Hellendoorn Tornado

Did it!! de Tornado

Voor een dagje uit naar het Avonturenpark ben je € 23,50 p.p. kwijt.

Bestel je je ticket online is het vanaf € 22,50 p.p.

Wil je ook naar het Aquaventura slidepark, dan betaal je € 3,00 p.p. extra. Je kan alleen naar het slidepark als je entree betaald hebt voor het Avonturenpark Hellendoorn.

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis en ook jarigen mogen gratis naar binnen op vertoon van je legitimatie.

Parkeren kost € 7,- per auto.

Dit zijn de entreeprijzen in juli 2017. Voor actuele entreeprijzen check je de website van Avonturenpark Hellendoorn.

We hebben Avonturenpark Hellendoorn bezocht op uitnodiging van Salland Natuurlijk Gastvrij.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.