8 februari 2019

Vakantiepark Molenheide in Belgisch Limburg: ideaal met jonge kinderen

Onderdeel van: België — Tags: , — Sabine @ 5:20 PM

In Belgisch Limburg ligt het kindvriendelijke Vakantiepark Molenheide. Met heel veel te doen voor kinderen op en om het park. Cindy nam er een kijkje.

op de foto met de mascotte Sarah

Al een tijdje stond Vakantiepark Molenheide in België hoog op mijn verlanglijstje. Begin februari waren onze beide zoontjes (Nick van 8 en Mark van 4) een lang weekend vrij door studiedagen van school. Precies tijdens dat weekend was het ook nog eens onze trouwdag. Wat een timing!

Nu konden wij ‘geoorloofd’ een lang weekend weg in het laagseizoen om dat gezellig met ons gezin te vieren. Maar wáár ga je dan naartoe? Een leuk vakantiepark, waar veel te doen is voor de kids. Oók binnen, voor het geval het buiten bar en boos is. Dus werd het eíndelijk Vakantiepark Molenheide, in Belgisch Limburg.

(meer…)

24 mei 2018

Leuke uitjes in de Ardennen

Onderdeel van: België — Tags: , — Sabine @ 11:54 AM

klaar voor het klimpark

Wij hebben zin om te klimmen!

Vanaf hun vakantieplek op camping La Clusure verkennen Liane en haar gezin leuke uitjes in de Ardennen. Ze gaan onder anderen naar de grotten van Han, op een GPS tocht, klimmen en kanoën.

Vader Joost, moeder Liane, Floor van 12 en Sven van 10 jaar zijn te gast op Camping La Clusure in de Belgische Ardennen. Een prachtige omgeving voor tal van leuke uitstapjes.

De onderstaande uitjes doen zij op uitnodiging van het bureau België Toerisme Wallonië – Ardennen.

(meer…)

22 mei 2018

Liane in de Ardennen bij Camping La Clusure

Onderdeel van: België — Tags: , — Sabine @ 3:08 PM

In de Meivakantie van 2018 gaat Liane met haar gezin naar de Ardennen. Zij gaan voor ons Camping La Clusure testen. Hier haar verhaal en review.

We gaan op pad!

Even voorstellen, wij zijn Joost, Liane, Floor en Sven

Op zaterdag 28 april 2018 was het dan zover. Met de auto op weg voor een heerlijk weekje vakantie in de Belgische Ardennen. Vanuit de kop van Zuid Holland is het 312 km naar vakantiepark La Clusure, waar we deze week op uitnodiging mogen verblijven.

Wij zijn een gezin van 4. Vader Joost, moeder Liane, Floor van 12 jaar en Sven van 10. Het vakantiepark waar we heen gaan ligt in het hart van de Ardennen in een mooie vallei. Vanaf 1992 is het van Nederlandse eigenaren. We zijn nieuwsgierig naar het park en hebben er veel zin in!

(meer…)

11 augustus 2016

Sanne bezoekt Landal Mooi Zutendaal, in het groenste snoepje van Vlaanderen

Onderdeel van: België — Tags: , — Sabine @ 4:29 PM

Sinds januari 2016 hoort Mooi Zutendaal bij Landal. De keuze van Sanne en haar gezin viel op dit park omdat ze deze zomervakantie liever niet ver wilden reizen, maar wel naar het buitenland. Zutendaal ligt net over de grens in België op 20 minuutjes vanaf Maastricht.

Huisje bij Landal Mooi Zutendaal

Ons mooie huisje bij Landal Mooi Zutendaal

Vorig jaar vonden onze dochters – toen 5 en 1 – het hartstikke leuk, maar ook behoorlijk warm tijdens de zomervakantie op Mallorca. We hadden het er heerlijk, maar eerlijk gezegd maakte de korte break erna in eigen land met uitstapjes naar Avifauna, Linneaushof en de Amsterdamse Waterleidingduinen meer indruk, want afwisselender.

Die afwisseling hopen we bij Landal Mooi Zutendaal ook te vinden. Je kunt je er met het hele gezin binnen en buiten vermaken in het park. Maar er zijn ook volop mogelijkheden om uitstapjes te maken of van de natuur te genieten.

Zutendaal behoort tot de groenste gemeenten van Vlaanderen. Amai, tijd om een bezoek te brengen aan onze Zuiderburen.

(meer…)

21 juli 2016

We verkennen de Ardennen vanuit Landal Les Etoiles

Onderdeel van: België — Tags: , — Sabine @ 6:29 PM

Onze vakantie start direct goed. We gaan een weekje naar de Ardennen, naar Landal Les Etoiles. Dit park is sinds 1 april 2016 onderdeel van Landal, en wij gaan het verkennen.

Lounge ruimte bij Landal Les Etoiles

Lounge ruimte bij Landal Les Etoiles

Als op vrijdag de zomervakantie begint staan wij de jongens al op te wachten.

Snel voor de files uit lukt niet helemaal, maar na ruim 3 uur rijden arriveren we in de Ardennen, vlakbij de Franse grens.

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en krijgen we uitleg over het park Landal Les Etoiles en de activiteiten op het park en in de omgeving.

Let Op: Park Les Etoiles is geen onderdeel meer van Landal GreenParks vanaf 1 mei 2018

(meer…)

2 december 2014

Kinderen genieten van winters Oostende

Onderdeel van: België — Tags: — Sabine @ 7:21 PM

Winterijs 2014

Volop plezier bij Winterijs

De Belgische badplaats Oostende is een populaire bestemming voor gezinnen in de zomervakantie. Maar een bezoek in de wintertijd is ook zeker aan te bevelen.

Wij waren er het laatste weekend van november om Winterijs 2014 mee te maken. Een mooie gelegenheid om nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen in Oostende te ontdekken.

Als we aankomen in Oostende gaan we een hapje eten in het Groote Huys, een mooi restaurant met authentieke uitstraling. Er is geen speciale kinderkaart. Maar als je erom vraagt, kunnen de kinderen wel kipnuggets met frietjes krijgen.
(meer…)

25 april 2013

Top 7 uitjes in Antwerpen met Kinderen

Onderdeel van: België — Tags: — Sabine @ 3:04 PM

antwerpen burcht

Oude burcht

Leuke stad, lekker dichtbij, makkelijk met de trein bereikbaar en heel veel leuke uitjes voor het hele gezin!

Een bezoek aan Antwerpen met kinderen is een goede keuze voor een stedentrip met kids.

Maar wat is er eigenlijk te doen voor gezinnen in deze gezellige stad.

Vakantie met kinderen heeft de 7 leukste uitjes voor kinderen in Antwerpen op een rijtje gezet.

(meer…)

3 april 2013

Kindvriendelijk Antwerpen

Onderdeel van: België — Tags: — Sabine @ 4:36 PM

Antwerpen Station

Station van Antwerpen


Een paar weken geleden ben ik op persreis geweest naar Antwerpen. Een reisje om te ontdekken hoe kindvriendelijk Antwerpen is.
(meer…)