Bianca ontdekt met haar gezin Roompot Vakantiepark Klein Vink

24 april 2018

Onderdeel van: Nederland — Tags: , — Sabine @ 6:03 PM

Per toeval kan Bianca met haar gezin een paar dagen vertoeven op Roompot Vakantiepark Klein Vink. En dat is prima bevallen!

speeltuintje vakantiepark klein vink

Eén van de vele speeltuintjes op het park

Vakantiepark Klein Vink ligt in het gezellige stadje Arcen in Noord Limburg. Dit gebied heet ook wel Maasduinen en het ligt vlak bij Duitsland.

Klein Vink is een mooi vakantiepark met mooie bungalows en vakantievilla’s. Bianca vertoeft hier een paar dagen omdat haar ouders vroeger naar huis moeten.

Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen hoe leuk dit park voor gezinnen is. En lekker om er even met elkaar op uit te zijn natuurlijk.

Logeren in de 4-persoons bungalow

bungalows klein vink

De 4-persoons bungalows

We logeren in een 4 persoonsbungalow met vaatwasser en twee slaapkamers.

Het huisje is niet zo heel groot. Maar dat hoeft ook niet. Met lekker weer kan je vanuit de huiskamer door twee openslaande deuren naar buiten.

Terwijl jij dan lekker op het terrasje zit kunnen de kinderen zich uitleven op het veld voor de deur. Zijn ze al wat groter dan kunnen ze naar een van de vele speeltuinen die het park heeft.

Jammer genoeg zit er geen oven in de bungalow. Dus afbakbroodjes hoef je niet mee te nemen. Wel kan je elke ochtend verse afgebakken broodjes halen in de supermarkt.

Uiteraard heeft het park ook villa’s voor vriendengroepen en families. Wij hebben daar een rondje gelopen en deze zien er erg mooi uit.

Zwemmen met de kids

Zwembad Klein Vink met strandbal

Spelen met de bal in het zwembad

Onze kinderen vinden het leuk om te zwemmen en dus gaan we de eerste dag gelijk een duik nemen.

Het zwembad van Vakantiepark Klein Vink heeft een kinderbad en een wedstrijdbad. Prima om lekker in te spetteren. In het wedstrijdbad liggen matten en in het kinderbad is een kleine glijbaan waar de meiden zich prima op vermaken.

Met onze eigen bal hebben we ook veel plezier gehad in het water. Jonge kinderen zijn wat dat betreft snel gelukkig! Helaas is er geen snackcorner waar je iets te eten of drinken kan halen, en er hangen bordjes dat je geen eigen consumpties mee mag nemen. Dus erg lang blijf je niet in het zwembad, want je krijgt toch wel snel honger en dorst van zwemmen.

Handig om te weten, buiten de vakanties is het zwembad maar tot 13.00 uur geopend i.v.m. zwemlessen.

Spelen in de indoor speeltuin

Indoor speeltuin van vakantiepark Klein Vink

Indoor speeltuin van vakantiepark Klein Vink

Na het zwemmen hebben we geluncht en zijn we naar de indoor speeltuin gegaan. De binnenspeeltuin van Klein Vink is niet heel groot. Maar dat maakt het lekker overzichtelijk, je kan bijna de hele tijd je kinderen zien terwijl je zelf een lekker kopje thee drinkt.

Uiteraard is er een ballenbak en kunnen de kids in een soort speelhuis klimmen. De speeltuin is net als de meeste indoorspeeltuin alleen toegankelijk als je je schoenen uit hebt. Je kan er thee, koffie en siroop bestellen. En er staat een machine voor frisdrank.

In de binnen speeltuin is ook de Koos Konijn kidsclub waar de kinderen op bepaalde tijden kunnen knutselen en spelletjes doen. Wij waren er niet op de juiste tijd, maar onze kinderen mochten toch even knutselen buiten de kidsclub om.

Om 17.00 komt Koos Konijn voor de mini disco in de indoorspeeltuin. Op youtube kan je alle dansjes vinden van Koos Konijn dan kan je alvast gaan oefenen. Na de disco mogen de kinderen dan nog op de foto met Koos en dan gaat de speeltuin dicht.

Deze speeltuin is ook te bezoeken als je niet op het park zit. Dan moet je natuurlijk wel entree betalen.

Gezellig een potje glow-golfen

Vakantiepark Klein Vink glowgolf

We spelen een potje glowgolf

Minigolf in black light, dat willen we wel eens meemaken. De baan heeft 18 holes en de black lights zorgen voor hele leuke effecten!

Voor de kleintjes is het af en toe nog best lastig. En omdat het donker is kan ik me voorstellen dat jonge kinderen het misschien wat eng vinden. Maar onze stoere meiden vonden het alleen maar leuk!

Wij hadden het arrangement met golfen en pizza eten, en zijn daarna dus in het restaurant gaan eten. De kinderen krijgen een kleurplaat met kleurtjes en ze hebben verschillende kindergerechten.

In het restaurant krijg je ook muntjes van het park zelf. Deze kun je inwisselen voor korting op bepaalde items van Koos Konijn maar ook voor korting op een bittergarnituur.

Vakantiepark Klein Vink is heel leuk voor kinderen

Het meer bij Vakantiepark Klein Vink

Het meer bij Vakantiepark Klein Vink


Je hebt hierboven al gelezen dat er veel leuke activiteiten zijn voor kinderen. Maar er is nog meer…

Zo hebben ze ook een strandje met wateractiviteiten voor als het goed weer is. Wandel een rondje over het park en je komt verschillende speeltuinen tegen. Koos Konijn heeft een leuk programma en rijdt bijna elke ochtend een rondje op het park.

Je kan ook Hoover boards huren of familiefietsen. En er zijn 2 trampolines. Voor €1,- kunnen de kinderen 6 minuten springen.

Wij hebben 2 heerlijke dagen gehad bij Vakantiepark Klein Vink.

Mochten we er ooit eens langer zitten willen we graag de omgeving verkennen. Er is veel te doen in de natuur van de Maasduinen. En er zijn ook attracties zoals Toverland. Je lees meer over de omgeving op de pagina Noord-Limburg met kinderen

Op schoot bij Koos Konijn

Op schoot bij Koos Konijn

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.