De bostoren van Camp Adventure, een wandeltocht naar 45 meter hoogte

21 mei 2019

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , — Bianca Christiaanse @ 1:50 PM

Op het eiland Seeland in Denemarken in het plaatsje Haslev staat een bostoren van wel 45 meter hoog. Vanuit deze unieke uitkijktoren heb je een fantastisch uitzicht over het mooie landschap wat dit eiland te bieden heeft.

De bovenste ringen van de uitkijktoren.

De bostoren heet officieel Camp Adventure Treetop Experience. In het Nederlands wordt zoiets ook wel boomkroonpad genoemd.

Hij heeft een bijzondere vorm, het lijkt wel een enorm grote zandloper. Het wandelpad leidt je in een spiraal omhoog.

Bianca ging met haar gezin op pad om deze bijzondere toren te beklimmen.

Wandelen over houten vlonders

Gezin onder de bomentunnel
Het pad is erg mooi om te bewandelen

De wandeling begint door een heel mooi wandelgebied waar een pad aangelegd is van houten vlonders. Om de 500 meter vind je een bordje met daarop de aantal meters die je gelopen hebt.

In het bos genieten we van prachtige uitzichten, maar je mag niet van het pad af. Wat voor sommige kinderen misschien toch een beetje saai is.

En dan krijgen we door de bomen de bostoren in zicht. Het is een bijzonder bouwwerk dat voor ons staat. Dat wordt nog een uitdaging om boven te komen.

Bianca en haar gezin rusten even uit tijdens de wandeling
Even uitrusten…

Buggy vriendelijke beklimming

Met de buggy in de uitkijktoren
Prima te doen met de buggy

Onze jongste dochter van 3 lange houdt lange stukken lopen nog niet helemaal vol. Voor haar namen we een buggy mee. Het was even de vraag of dat handig was.

Maar gelukkig is de hele route buggy vriendelijk, inclusief de toren. Je zou zelfs met een rolstoel naar boven kunnen. Let wel op dat je omhoog moet, dus het is wel flink duwen.

Vol goede moed beginnen we aan de klim van 45 meter. Het pad leidt ons in een spiraal omhoog. Eerst zien we de bomen nog van onderaf en na een paar rondjes zitten we gelijk met de toppen.

Maar het pad gaat nog een stuk verder omhoog. En als we boven zijn is het uitzicht prachtig! Jammer is wel dat er geen bordjes staan met wat we zien. We wandelen weer omlaag en beginnen aan de tocht terug naar de auto.

Onze kinderen zagen veel mooie bloemen tijdens de wandeling die zij wel zouden willen plukken. Maar ze zijn daar erg streng in. Dat mag niet, net als eten en drinken op het pad verboden is.

De kinderen rusten uit bovenop de toren
Ja, we zijn helemaal bovenop de toren
Met de buggy lopen we via de spiraal weer naar beneden

Klimparcours bij Camp Adventure

Het klimpark van Camp Adventure

Tijdens het wandeling zagen we dat er ook een klimparcours is. Heb je kinderen die van avontuur houden? Je kan in dit park terecht met kinderen vanaf 3 jaar.

Hier mag je tussen de bomen door klimmen en klauteren. Dit doe je niet alleen maar onder begeleiding van een professional. Je gaat dan in dit mooie gebied een echt avontuurlijke tocht maken tussen de boomtoppen.

In totaal zijn er 10 klimroutes. Twee voor de kleintjes van 3 t/m 6 jaar oud, drie voor kinderen boven de 110 en vijf voor kinderen en volwassenen boven de 130.

Even wat nuttigen op het terras

De dochter van Bianca op het terras
Lekker plekje op het terras in de zon.

Tijdens het wandelen is eten en drinken niet toegestaan. Dat is om de natuur te beschermen tegen de afval die mensen helaas toch op de grond gooien.

Je kan wel voor of na je wandeling op het terras gezellig een drankje doen of een hamburger eten. Er zijn ook echt alleen maar broodjes hamburger hou daar wel rekening mee. Je zit er erg gezellig op een hele mooie plek aan het water.

Binnen kunnen de kinderen kleuren in de speelhoek en er zijn schone w.c’s.

Handige informatie over Camp Adventure

Sanne wijst naar de uitkijktoren
Moeten we daar helemaal naar boven mama?

In totaal is de gehele route inclusief bostoren 3800 meter. Dat is van begin tot eind. Je loopt niet heen en terug maar maakt een rondje.

De tickets voor het pad en de uitkijktoren zijn rond de €17,- Voordat je het pad opgaat moet je ze kopen, pas bij de toren worden de kaartjes gecontroleerd en als je er daar achter komt dat je ze niet hebt moet je het hele stuk terug lopen.

Voor het parkeren betaal je €7,- voor de hele dag.

Er zijn verschillende combitickets waarbij je bijvoorbeeld het klimpark en de uitkijktoren kan combineren. Hiervoor verwijs ik je graag naar de website van Camp Adventure.

De bostoren met kleine kinderen

Omdat je het pad en de toren met de buggy kan bewandelen is het zeker te doen met kleinere kinderen. Het is een mooi gebied en als je van wandelen houdt moet je het zeker doen.

Voor kinderen kan het wel een beetje saai zijn om alleen het pad te doen en de bostoren te beklimmen.

Ik denk dat het wel heel gaaf is om het te combineren met het klimparcours. Dan is het een stuk avontuurlijker. Helaas hadden wij daar geen tijd voor.

Wij waren op uitnodiging van VisitDenmark bij Camp Adventure. Tijdens onze trip hebben we nog veel meer leuke uitjes gedaan zoals de bostoren van Camp Adventure, de Krokodille zoo en safaripark Knuthenborg.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.