Camping Bucek ten westen van Praag

2 augustus 2013

Onderdeel van: Tsjechie — Tags: , , — Sabine @ 11:29 AM

camping bucek

Camping Bucek met het meertje op de achtergrond

Eén van de redenen om naar Tsjechië te gaan is dat we een bezoek willen brengen aan Praag en de omgeving van deze mooie stad.

Om wat van de omgeving te bekijken logeren we eerst op Camping Bucek, ten westen van Praag.

Deze camping ligt aan een mooi meertje om in te zwemmen of waterfietsen. En in de bosrijke omgeving is veel te zien en doen.

We arriveren laat in de middag. Net op het moment dat de dagenlange hitte gaat worden onderbroken door een stevig onweer. Maar eerst hebben we nog even de tijd om ons rustig te installeren in de stacaravan.

Als we dan even rustig buiten willen zitten begint het te druppelen. En even later moeten we door de stromende regen naar het restaurant. Daar is het druk, maar we installeren ons aan de bar, waar we genieten van een lekkere maaltijd.

Inspectie van Camping Bucek

Het meertje bij Camping Bucek

Het meertje bij Camping Bucek

De volgende morgen willen de jongens gaan knutselen bij de animatie. Prima, dat geeft ons de gelegenheid om de camping te inspecteren.

Allereerst natuurlijk het meer. Hier kunnen kinderen (en ouders) via een stenen plateau het water in, of via een plastic steiger met trappetje. Geen strandje dus, maar wel een groot speelterrein met toestellen. En een trampoline in het (niet al te diepe) water.

De waterfietsen zijn gratis te huren. En we zien ook een paar surfplanken, al weten we niet of die ook gebruikt kunnen worden. Helaas treffen we net die ene dag dat het wat koeler is en er weinig of niet gezwommen wordt.

Het campingterrein is verder heel open, met veel ruimte om te spelen. Je kan hier logeren in een luxe stacaravan of appartement, of een plekje op de camping huren.

Bij het water is nog een kampvuurplek, waar tieners ook kunnen chillen. Verder een klein binnenzwembad, sportvelden, en het restaurant waar je ook broodjes voor het ontbijt kan bestellen.

Al met al vinden we het een prima camping. Vooral leuk vanwege het zwemmeertje en om de omgeving van Praag te verkennen.

Burcht Krivoklát

Tycho poseert voor Krivoklat Hrad

Tycho poseert voor Krivoklat Hrad

Omdat het een beetje koel is om te zwemmen, besluiten we om een uitstapje te maken.

Er zijn vele burchten en kastelen in Tsjechië, en wij kiezen voor de gotische koninklijke burcht Krivoklát die gebouwd is in de 13e eeuw.

De Burcht ligt in een mooi bosrijk gebied en vanaf de buitenkant is te zien dat er door de eeuwen heen al heel wat aan verbouwd is. De diverse bouwstijlen zijn duidelijk zichtbaar.

Je kan de burcht in door je aan te sluiten bij een rondleiding. Helaas zijn er alleen rondleidingen in het Tsjechisch. Wij kiezen er daarom voor om ons te vermaken op de mooie binnenplaats.

Hier zijn wat ambachtelijke winkeltjes, bereikbaar via wat klimwerk langs de torentjes. Ook is er een expositie van leuke en mooie houtsnijwerken.

Zeb schiet met de kruisboog

Zeb schiet met de kruisboog

Maar het leukste is natuurlijk dat de jongens zich kunnen wagen aan kruisboogschieten.

Krikovlát Hrad is een fijne plek om even in rond te dwalen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en je kan er wat drinken of een ijsje eten. Voor de jonge kinderen staat er zelfs een kleine glijbaan.

Terug langs het Spoorwegmuseum Luzna

Op de draaischijf bij het spoorwegmuseum in Luzna, Tsjechië

Op de draaischijf bij het spoorwegmuseum in Luzna, Tsjechië

Met twee jongens die helemaal gek zijn van treinen kan een bezoek aan het spoorwegmuseum in Luzna niet ontbreken. Zeb en Tycho hadden gehoord dat deze dichtbij lag, dus moeten we er wel even langs.

En wat we daar aantreffen hadden we nooit verwacht. Er staan vele prachtige stoomlocomotieven, opgesteld in een echte remise met draaischijf.

De gezichten op de locomotieven ontbreken nog, maar anders was het net of je een film van Thomas de stoomlocomotief binnen was gelopen.

Ook waren er diverse diesel locomotieven te zien en vele wagonnen die buiten op het terrein te bezichtigen waren. Voor Zeb en Tycho was een wandelingetje over de rails ook al vet cool.

Op het terrein is een speeltuintje aanwezig waar de kids zich even in uit kunnen leven. Compleet met Thomas en wat andere karakters uit deze tv serie.

Echt een aanrader dus als je kinderen van treinen houden.

Je kan meer uitstapjes in Tsjechië vinden op de site van Czech Tourism.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.