Camping Chvalsiny in Zuid-Bohemen

11 augustus 2013

Onderdeel van: Tsjechie — Tags: — Sabine @ 9:28 AM

Spelen in het zwembad van camping Chvalsiny

Spelen in het zwembad van camping Chvalsiny

Er zijn van die vakantieplekjes die heel bijzonder zijn, En daar behoort Camping Chvalsiny ook onder. In het Zuiden van Tsjechië, Zuid-Bohemen, ligt deze prachtige stek in de heuvels aan een klein meertje.

De route naar de camping leidt ons al door de bossen en het prachtige heuvellandschap. Tsjechië kent geen echte straatnamen, dus onze Tom-Tom kan niet precies zeggen waar de camping is. Maar vlak voordat we het dorpje Chvalsiny inrijden, zien we het bordje al staan.

Wat ligt deze camping in een bijzonder mooie omgeving! Het prachtige heuvellandschap straalt zoveel rust uit, het is een genot om naar te kijken.

Een levendige sfeer

De camping zelf is juist lekker levendig. Er zijn vele faciliteiten voor de kinderen waaronder een zwembad, het meertje en speeltuintjes. Daarnaast zijn er hele leuke originele activiteiten voor alle leeftijden.

Verlichte bootjes op het meer bij camping Chvalsiny

De te water lating van de bootjes

Zo was er op de eerste avond een opdracht dat kinderen een bootje mochten maken. Daarvoor moesten ze twee plastic flessen gebruiken. En er moest een plateautje opzitten zodat er een kaarsje op bevestigd kon worden.

’s Avonds was de prijsuitreiking van de mooiste, allermooiste, aller allermooiste en aller aller allermooiste bootjes. Daarna liepen de kinderen in het donker naar het meer om daar de kaarsjes aan te steken en de bootjes te water te laten. Een prachtig gezicht was dat, echt sprookjesachtig.

Maar ook het voorleeskwartiertje voor de allerkleinsten is lekker knus en er worden activiteiten voor het hele gezin georganiseerd zoals raften, een spooktocht en pizza bakken.

Voor de jeugd word ’s avonds het kampvuur opgestookt waar ze kunnen chillen. Maar het vuur word altijd rond half 11 gedoofd zodat de rust op de camping wederkeert.

Een originele Tipi-tent van Rent4tent

De tipi-tenten van Rent4tent op camping Chvalsiny

Onze Tipi-tent van Rent4tent

Wij logeerden op deze camping in een tipitent van rent4tent. Een Nederlandse organisatie die op verschillende campings in Tsjechië tenten verhuren. Zij hebben er ook bungalowtenten staan.

De tipi zag er prima uit en was voorzien van de benodigde keukenspullen en een twee persoonsbed en twee éénpersoonsbedden. Beddengoed hadden we zelf meegenomen. Heel fijn is dat de tent ruim en hoog is waardoor het er niet al te warm word.

Buiten stond er nog een vuurkorf waar we lekker fikkie konden stoken. Eigenlijk hoort die in de tipi, maar dan zou die aan de bovenkant helemaal open moeten zijn. Omdat hier wel eens zware buien vallen is ervoor gekozen de bovenkant van de tipi’s een beetje (niet helemaal) dicht te maken.

Verder kan je op camping Chvalsiny een accommodatie huren die het stulpje heet of een plekje op de camping reserveren.

Veel te doen in de omgeving

Het meertje van de camping, met het dorp Chvalsiny op de achtergrond

Het meertje van de camping, met het dorp Chvalsiny op de achtergrond

Zuid-Bohemen is een prachtig gebied, waar heel veel te zien en doen is. Het prachtige stadje Cesky Krumlov ligt 12 kilometer verderop. Op 20 kilometer ligt het Lipno-meer.

En dan zijn er de vele kastelen, burchten, de rivier, bossen, enzovoorts. Daar zijn we de komende tijd nog wel zoet mee.

Kortom, camping Chvalsiny is een hele grote aanrader voor een top-vakantie met de kids.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.