Camping Frymburk aan het mooie Lipno-meer

12 augustus 2013

Onderdeel van: Tsjechie — Tags: — Sabine @ 9:41 PM

Camping Frymburk aan het Lipno-meer

Camping Frymburk aan het Lipno-meer

Vanuit Chvalsiny rijden we door naar Camping Frymburk. Deze ligt bij het plaatsje met dezelfde naam aan het prachtige Lipno-meer.

Het Lipnomeer is een zeer bekend stuwmeer in het zuiden van Tsjechië. In de wintermaanden kan je vanuit het plaatsje Lipno (vlakbij de stuwdam) heerlijk skiën en schaatsen. Frymburk ligt 6 kilometer verder langs het meer.

Aankomst op een prachtige camping

Aankomst bij camping Frymburk

Aankomst bij camping Frymburk

Bij aankomst kijken we onze ogen uit. Wat een prachtige ligging heeft deze camping, direct aan het Lipnomeer. En aan de overkant van het meer kijken we uit op een mooi bosrijk en bergachtig gebied.

We worden vriendelijk begroet door eerst de receptioniste en daarna door Laurens van Rent4tent. Voordat we het weten zitten we gezellig met de nieuwe buren en Laurens aan een koud biertje voor de bungalowtent waar we de komende 4 dagen in zullen verblijven.

De tent is voorzien van de benodigde keukenartikelen, terrastafel en stoelen. Hij ziet er prima uit en heeft 5 bedden staan.

Een heerlijke duik in het meer

Tycho springt vanaf de trampoline in het Lipno-meer

Tycho springt vanaf de trampoline in het meer

Na deze gezellige start nemen we een verkoelende duik in het meer.

Het strandje loopt zeer geleidelijk af. Hierdoor kunnen ook de jonge kinderen hier veel plezier in het kunnen beleven. Waterschoentjes zijn wel handig omdat er stenen liggen.

Zeb en Tycho spelen wat met de zwembanden en wij dobberen wat rond.

Pas later ontdekken we dat er ook een trampoline in het water ligt. Deze wordt natuurlijk uitgeprobeerd door de jongens en dat vinden ze maar wat leuk.

Speeltuintjes en activiteiten, ook voor tieners

Eén van de speeltuintjes op camping Frymburk

Eén van de speeltuintjes op camping Frymburk

Op de camping zijn een paar speeltuintjes waar de kids zich heerlijk in kunnen vermaken. In de ochtend konden ze gaan knutselen in de keet. En er werden met regelmaat activiteiten georganiseerd zoals waterfietsrace of playbackshow.

Op de camping waren ook diverse gezinnen met tieners aanwezig. Zij gingen vaak met elkaar uit in het dorpje Frymburk. Het dorpje is niet groot, maar toch had het een gezellig pleintje met restaurants en een café. De tieners kunnen zich hier prima vermaken, en trekken als één leuke groep met elkaar op.

Op de camping is ook een restaurant aanwezig. En tot grote vreugde van de jongens hadden ze frikandellen en bitterballen op het menu staan.Tja, onze kids houden wel van zo’n culinair hoogtepuntje.

Extra service van Laurens van Rent4tent

Laurens bakt forellen op de camping

Laurens bakt forellen op de camping

Pal voor de tent van Laurens bevindt zich de vuurplaats. Hier wordt iedere avond een gezellig kampvuur gestookt. Laurens haalt hiervoor, met de kinderen of met de vaders hout uit het bos.

En één keer in de week is het extra feest. Laurens bakt dan heerlijke forellen. De vis wordt geroosterd in folie op smeulende dennenappels. Met een gezellig muziekje op de achtergrond was dit een zeer leuk initiatief.

Helaas werd tijdens ons verblijf het feestje veel te vroeg verstoord door een enorme onweersbui met een flinke windhoos, die zo hier en daar op de camping wat schade heeft veroorzaakt.

Maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt. Wij hebben een heerlijke vakantie mogen beleven op deze mooie camping. Klein puntje is dat de camping naast een vrij drukke weg ligt. Maar ’s nachts is daar weinig verkeer zodat je toch lekker kan slapen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.