Camping Marina di Venezia

1 mei 2014

Onderdeel van: Italië — Tags: , , — Sabine @ 10:28 AM
Camping Marina di Venezia

Camping Marina di Venezia

Onze bestemming voor de Meivakantie in 2014 is Camping Marina di Venezia, waar we in de nieuwe Aspect stacaravan van Eurocamp verblijven.

Deze camping is prachtig gelegen aan de Adriatische kust. Het ligt bovendien op slechts 2 kilometer van Punta Sabiona, waar ook de Vaporetto’s (watertaxi’s) van Venetië langskomen.

Maar de camping heeft nog veel meer te bieden

De incheck-fabriek

Ingang van de camping

Ingang van de camping

In de namiddag arriveren we bij Camping Marina di Venetia. Daar worden we door de medewerkers van de camping bij de ingang verwelkomd.

Je hoeft de auto niet eens uit. Het is duidelijk een grote camping, ze hebben een strategie bedacht om de arriverende mensen zo snel mogelijk naar binnen te loodsen.

Aan de ene kant heel prettig, paspoorten afgeven, plattegrond krijgen waar je moet wezen, polsbandjes om en hup doorrijden. Aan de andere kant wel wat onpersoonlijk. Echt fabriekswerk.

Omdat we in de nieuwste Stacaravan, de Aspect, van Eurocamp verblijven, melden wij ons bij hun medewerkers. Hier worden we wel persoonlijk verwelkomd, en worden we naar onze luxe stacaravan begeleid. De medewerkster geeft ons een korte rondleiding door de prachtige caravan en wenst ons een fijn verblijf.

We zijn verrast door het prachtig terras met twee ligbedden, mooie houten tafel en stoelen die de stacaravan Aspect heeft. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een vaatwasser. De bedden liggen heerlijk en zijn grotendeels opgemaakt bij aankomst. We voelen ons al snel thuis in deze fijne accommodatie.

Direct aan het kindvriendelijke strand

Vanaf het strand zien we de cruiseschepen naar Venetië

Vanaf het strand zien we de cruiseschepen naar Venetië

Wij pakken snel de auto uit en de jongens trekken hun zwemkleding aan. We wandelen naar het strand dat op nog geen 100 meter van onze stacaravan te vinden is. Het ziet er echt prachtig uit.

Het is nog April maar het water is warm genoeg om een duik te nemen. Zeb en Tycho hebben al de grootste lol in het water.

Het is echt een zee die geschikt is voor kleine kinderen. Het loopt heel geleidelijk af waardoor het heel lang vrij ondiep is.

Na de afkoeling lopen we verder. We zien een enorm cruiseschip van de Holland America lijn varen en er hangt een parasailer met een motortje in de lucht. Het vakantiegevoel is compleet….

De trots van de camping: het Aquapark

Speeldolfijnen in het aquapark

Speeldolfijnen in het aquapark

Waar de jongens erg nieuwsgierig naar waren was het zwembad op de camping. Daar wandelen we dus naartoe.

Het zwembad overtreft onze stoutste dromen. Het is echt een prachtig paradijs. Met waterglijbanen, wedstrijdbad, prachtig speelbad en nog veel meer.

We zijn er eigenlijk net te laat. Het zwembad gaat zo sluiten. Maar gelukkig mogen de jongens nog even 10 minuten zwemmen. Het water is in twee baden heerlijk verwarmd waardoor het een feestje is om er in te vertoeven.

Natuurlijk staat er voor diner pizza op het programma die we nuttigen in het restaurant op de camping.

Alle faciliteiten van een grote camping

Spelen in de speeltuin

Spelen in de speeltuin

Camping Marina di Venezia is verder een grote camping, met alles wat je je wensen kunt.

De camping heeft een centrum gedeelte waar o.a. diverse winkeltjes, een supermarkt, restaurantjes, een pinapparaat, grote speeltuin, mooie midgetgolfbaan, het waterparadijs en terrasjes zijn.

De camping heeft 7 uitgangen naar het strand. Bij veel uitgangen zit een terras waar je koffie, een drankje of een kleine snack kan gebruiken.

Wat ik een klein beetje mis is wat speeltoestellen verspreid over de camping. Maar het strand is natuurlijk de grootste speelplaats voor kinderen en altijd dichtbij.

Verder moest ik heel erg wennen aan de siësta. Van 13:00 tot 15:00 uur was het niet mogelijk om met de auto de camping op of af te gaan. Op vakantie let ik nooit zo goed op de tijd, maar dat had ik hier beter wel kunnen doen. Het was behoorlijk balen toen we om 13:30 weg wilde gaan, en je staat met de auto voor een gesloten poort. Konden we 1,5 uur wachten voordat we konden vertrekken.

De touroperators

Aspect stacaravans

Ons straatje met de Aspect stacaravans

Op de camping zitten veel touroperators zoals Eurocamp, Vacanceselect, Gustocamp, Roan en Eurocamp. Zij verhuren ingerichte tenten en stacaravans in alle soorten en maten.

Het gedeelte waar de touroperators zitten ligt aan de andere kant van een weg. Met een tunnel ben je met de rest van de camping verbonden. Maar via het strand kan je ook naar het centrum gedeelte van de camping.

Het is wel een aardig stukje lopen. Een fiets zou best handig zijn op zo’n grote camping. Die kan je hier dan ook huren…

Kortom, Camping Marina di Venezia is een prima camping waar kinderen zich eindeloos kunnen vermaken, vooral in zee en in het Aquapark. Bovendien is het een mooie standplaats voor uitstapjes naar Venetië.

Bekijk de mogelijkheden van de verschillende touroperators op deze camping op de pagina Venetië met kinderen op onze website.

5 Comments

 1. Dat ziet er super uit zeg!!! krijg er helemaal zin in!!

  Reactie door Wendy Huigsloot — 2 mei 2014 @ 10:13 AM

 2. Hallo, zo te zien vermaken jullie je prima. Wat een mooie camping. Leuk aquapark en strand om de hoek is natuurlijk super. Veel plezier nog!!!

  Reactie door Mary — 2 mei 2014 @ 10:41 AM

 3. Hoi Luitjes , het ziet er leuk en mooi uit.vooral als je van zwemmen houd.

  groetjes Joan

  Reactie door Joan Kuipers — 3 mei 2014 @ 8:17 PM

 4. Het lijkt mij een geweldig oord om te vertoeven met de kinderen. Alles wat kinderen nodig hebben om zich te vermaken, is aanwezig. De beschrijving is eerlijk, ook kleine minpuntjes worden vermeld.

  Reactie door Leny Verhagen — 4 mei 2014 @ 10:52 AM

 5. Wat een mooi park als je de foto,s ziet.
  Lijkt me erg leuk voor een gezin met kinderen.
  Je hebt echt alles strand en een zwembad.
  groetjes Ans

  Reactie door Ans ten Cate — 8 mei 2014 @ 6:41 PM

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.