Cool Event Scheveningen

13 november 2017

Onderdeel van: Nederland — Tags: , — Sabine @ 6:46 PM

Van 10 november 2018 tot 20 januari 2019 is het Cool Event Scheveningen te bezoeken. Bianca ging in 2017 naar de opening van de schaatsbaan op het Kurhausplein. En Jorien ging op 2 december naar de opening van de roetsjbaan en de ICE expo op de boulevard.

Elsa uit Frozen bij de opening van Cool Event Scheveningen

Elsa uit Frozen was bij de opening!!

De schaatsbaan ligt achter het Kurhaus, dus niet op de boulevard. Wel tussen allemaal gezellige eettentjes. Wat het eigenlijk best gezellig maakt.

Bij de opening stond er een band te spelen op een podium op de ijsbaan.

Dat podium blijft daar staan. Dus dat betekent dat er vaker live muziek is! Of een DJ.

Dagkaart met of zonder schaatshuur

De schaatsbaan mag je alleen op met een dagkaart. Een dagkaart exclusief schaatshuur is €5,- en met schaatshuur erbij €10,- Dus als je zelf schaatsen hebt, mag je die meenemen.

Noren mogen niet op de schaatsbaan, die zijn wat gevaarlijk. De schaatsen dan, Noorse mensen mogen wel komen. Tenminste dat is te lezen op de website 😉

Vanaf 1 december kan je in Scheveningen ook roetsjen van een ijsbaan en ijssculpturen bewonderen. Dit zal wel op de boulevard zijn. Aan de andere kant van het Kurhaus.

Hulp voor kleine kinderen

Rico de pinguin bij Cool Event Scheveningen

op de foto met Rico de pinguin

Het is een mooie schaatsbaan, waar vooral kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Voor de kleine kinderen zijn er hulp-pinguins en beren. Deze moeten wel gedeeld worden met de andere kinderen en zijn ook gratis.

Bij de opening kwam Elsa uit Frozen de schaatsbaan op. Helemaal geweldig, want mijn kinderen zijn daar helemaal gek van.

En Elsa nam ruim de tijd voor ze, en ook voor alle andere kinderen. Ze is meer dan een uur op de baan geweest om met de kinderen te schaatsen.

Tips en Tops van deze ijsbaan

De reclamezuil van Cool event op de boulevard van Scheveningen

De reclamezuil van Cool event op de boulevard van Scheveningen

Tops:

 • Het is heel gezellig gelegen
 • Eigen schaatsen mag je meenemen
 • Eigen consumpties kan ook. Wel buiten de baan maar daar staan dan wat kussens waar je op kunt zitten
 • Live muziek op de baan
 • Help-pinguins en beren voor de kinderen
 • Ga je ook lunchen of dineren bij La Galleria, Topkapi, Mezze of S*Team, dan kun je extra voordelig parkeren in de parking Strand aan de Zwolsestraat!
 • Je krijgt een tegoedkaart in het restaurant voor 4 uur parkeren, voor €5
 • Ouders mogen gewoon gratis mee het ijs op om hun kinderen te begeleiden

Tips:

 • Eten en drinken in de tentjes ernaast is niet heel goedkoop
 • Parkeren is best duur
 • Er zijn geen kluisjes om je tas in te doen, ben je dus alleen met de kinderen dan sleep je wel je tas mee op de ijsbaan

Een superleuke Roetsjbaan

Roetsjbaan scheveningen

Best spannend om naar beneden te glijden

Op 2 december (in 2018 is dat op 1 december) werd dan ook de Roetsjbaan geopend op de boulevard. Dit is een 30 meter lange ijsbaan waarin je in een band naar beneden kan glijden.

De baan is supercool, maar zorgt wel voor een nat zitvlak.

Het is voor kinderen vanaf 4 jaar. 5x roetsjen kost in de winter van 2018 – 2019 € 3,50- en een 4 rittenkaart (4 x 5 maal glijden) is € 10,-.

Een mooie ICE Expo

Aan de voet van de pier staat een grote witte tent op het strand van ruim 500m2 waarin de ICE expo te bewonderen is.

pinguins van ijs bij de Ice Expo in Scheveningen

Leuke pinguins bij de Ice Expo

Bij een temperatuur van -10 is er twee weken lang gewerkt aan verschillende ijs sculpturen met het thema 200 jaar Scheveningen. Het kurhaus, de nieuwjaarsduik en koning Willem Alexander en Maxima zijn onder andere van ijs gemaakt.

Zelf waren we erg onder indruk van de grote gouden koets. Ook aan kinderen is gedacht met leuke pinguïns en een lego mannetje. Verder is naast de ICE expo binnen een ruimte om lekker te kunnen zitten en wat te drinken, er is alleen geen toilet aanwezig.

Entree volwassen is € 10,-, kinderen t/m 11 jaar € 5,00 en een family ticket voor 4 personen is € 25,00. Het is er nog steeds -10 graden, dus kleed je warm aan.

Het Cool Event Scheveningen is te bezoeken t/m 20 januari 2019, Vanaf 1 december zijn er ook ijssculpturen en een roetsjbaan. Lees meer op de website van Cool Event Scheveningen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.