Cultuur en Rodelen in Kutná Hora

30 juli 2013

Onderdeel van: Tsjechie — Tags: — Sabine @ 11:00 PM

Rodelen in Kutná Hora

Rodelen in Kutná Hora

Als we gaan verplaatsen van Camping Na Venkove naar camping Bucek komen we langs Kutná Hora. In dit plaatsje staat de kathedraal van Sint Barbara die opgenomen is in het werelderfgoed van Unesco.

Maar ook voor de kids is Kutná Hora leuk. Je kan er namelijk van de zomerrodelbaan naar beneden roetsjen of een duik nemen in het zwembad.

Kunnen we mooi wat cultuur snuiven en wat leuks voor de kids doen in één dag.

We zoeven van de langste rodelbaan in Europa

Wij besluiten om eerst te gaan rodelen. De baan ligt wat verscholen achter het zwembad. Maar gelukkig waren we gewaarschuwd en wisten we dat we de weg rechts naast het zwembad moesten volgen om er te komen.

Helaas is Zeb wat lang voor zijn leeftijd en moest hij alleen in een karretje. Dat ziet hij niet zitten. Hij blijft dan ook vrijwillig kijken terwijl Patrick en ik elkaar afwisselen om met Tycho naar beneden te hobbelen.

Tycho vind het geweldig. En een bijkomend voordeel van de hobbelige baan is dat je het automatisch wat rustiger aan doet. Kan je in ieder geval niet uit de bocht vliegen.

Andere activiteiten voor kids

Naast rodelen kan je hier ook op zo’n rodeostier klimmen, in een bal de berg afrollen of op een quad rijden.

Wij houden het alleen bij het rodelen en springen op het luchtkussen. Na wat drinken en een ijsje besluiten we naar de oude stad te rijden.

Op weg naar de kathedraal van Sint Barbara

Poseren voor de kathedraal in Kutná Hora

Poseren voor de kathedraal in Kutná Hora

We parkeren in het centrum en wandelen door de gezellige straatjes met kinderkopjes. We zien diverse prachtige gebouwen, kerken en beelden. Maar het hoogtepunt is zeker wel de kathedraal.

Ook de boulevard ernaartoe is prachtig. Met mooie beelden aan één kant en een geweldig uitzicht over het stadje en zijn omgeving aan de andere.

Het stadje doet ook erg gezellig aan. Er zijn vele terrasjes waar je kan genieten van een drankje of een hapje. Vaak ook op van die gezellige binnenplaatsjes. Wij nuttigen een pizza op een terras met uitzicht op de kathedraal. Wat een heerlijk plekje!

Kutná Hora is zeker een aanrader

Omdat wij nog voor de avond op camping Bucek aan willen komen vertrekken we weer op tijd uit het gezellige stadje. Maar een volgende keer zou ik wat meer tijd uittrekken en er ’s avonds ook blijven dineren.

Kutná Hora is door de afwisseling van cultuur snuiven met de mogelijkheid om tussendoor wat leuks te doen met de kids een ideaal uitje voor gezinnen!

Kijk voor nog meer informatie over Kutná Hora en andere leuke steden in Tsjechië op de site van Czechtourism.com.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.