Dag Kanchanaburi, hallo Ayuthaya

12 juli 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: — sabine @ 4:31 AM

Wij bij het Promtong Mansion in Ayuthaya

Wij bij het Promtong Mansion in Ayuthaya

Zoals gezegd vertrekken we vandaag van Kanchanaburi naar Ayuthaya. Na de lunch komt een minivan ons ophalen.

De reis verloopt voorspoedig en na 2,5 uur staan we voor ons nieuwe onderkomen: Prom Tong Mansion.

En wat een welkom krijgen we hier. Onze rugzakken werden door twee kleine Thaise vrouwtjes omhoog getild.

Achter ons aan kwam de eigenaresse met een dienblad met water en thee. en toen we even lagen te rusten kwamen ze een bord vol vers fruit brengen.

Het guesthouse ziet er ook nog eens heel mooi uit. Mooie decoraties (vooral houtsnijwerken met olifanten), grote bedden en nog wat ruimte voor de jongens om te spelen.

Bovendien is er beneden een groot aquarium met Nemo, Dory en de meeste andere vriendjes uit de tekenfilm. Wat wil je nog meer?

Candle Festival

‘s Avonds lopen we een klein stukje over een markt die ter gelegenheid is van het candle festival. Dit heeft te maken met de regentijd en de monniken die vroeger in de regentijd niet naar buiten mochten.

In die tijd was er nog geen electriciteit en kregen de monnikken tijdens dit festival kaarsen en kandelaars van de mensen.

We wandelen wat langs mooi verlichtte ruïnes en over een avondmarkt waar de locals komen eten. Hier kopen we chocoladetaartjes die we bij het guesthouse opeten. Zeb en Tycho vinden ze heerlijk. Morgen maar weer naar de markt, denk ik.

Zelfs nu het avond is loopt het zweet nog met straaltjes langs ons hoofd. Na een ruime week had ik wel verwacht dat we ondertussen wat aan de warmte gewend zouden zijn. Maar dat is nog niet helemaal het geval.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.