Een dagtrip Kopenhagen met kinderen

7 juni 2018

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , , — Sabine @ 10:05 AM

Als je in Oost-Denemarken op vakantie bent, dan hoort een dagtrip Kopenhagen wel op je to-do list. Cindy deed het zelfs vanuit Funen met de kinderen, en het was één groot succes.

gezellige Nyhavn in Kopenhagen

Het gezellige Nyhavn

Zou je tijdens je vakantie ook graag weleens een dagje stad willen, maar doe je dat niet met het oog op de kinderen? Omdat ze dat vást niet leuk vinden? Nou, daar hoef je in de hoofdstad van Denemarken dus ècht niet bang voor te zijn!

Wij waren ooit al eens samen een lang weekend op stedentrip geweest naar Kopenhagen. Vóór het kindertijdperk. En wij vinden het nog steeds één van de leukste steden, die we ooit bezocht hebben.

In onze ogen is het ook een hele fijne stad om met kinderen te verkennen. Wij wilden dus dolgraag nog een keertje terug met onze twee jongens.

En aangezien wij er nu (relatief gezien) zo dichtbij zaten, hebben we deze kans dus benut. Zo dichtbij komen we misschien nooit meer!

Met de auto en de fiets naar Kopenhagen

Vanaf ons vakantiehuis op Funen is het 2 uur rijden naar Kopenhagen. Best pittig, maar we vonden het dat wel waard.

We parkeerden de auto in een parkeergarage buiten het centrum (dat is goedkoper). Let wel op, als de parkeergarage geen slagboom heeft: dan is het parkeren dus niet gratis, maar wordt je kenteken geregistreerd. Hiermee kun je achteraf dan betalen. Niet betalen, betekent een fikse boete!

Wij hadden de fietsen achterop de fietsendrager meegenomen en begonnen aan onze tocht langs de hoogtepunten van Kopenhagen.

Van de kleine zeemeermin via Paleis Amalienborg…

poseren voor de kleine zeemeermin kopenhagen

We waren niet de enige om de Zeemeermin te bewonderen

Te beginnen met De Kleine Zeemeermin, want die mág je gewoon niet overslaan, als je in Kopenhagen bent. Ondanks dat je daar bij lange na niet de enige bent natuurlijk…

Het boek en de DVD waren zelfs speciaal voor deze vakantie in huis gehaald van de bibliotheek, om hélemaal van dit sprookje van Hans Christian Andersen op de hoogte te zijn.

Vervolgens togen we naar het Koninklijk Paleis Amalienborg, waar elke dag om 12.00 uur de wisseling van de wacht plaatsvindt. Vooral voor Nick was dit erg interessant om te zien.

…naar de leukste plek van Kopenhagen

Hierna reden we door naar de gezellige Nyhavn. Dit is de leukste plek van Kopenhagen, met allemaal gezellige terrasjes aan het water.

Hier strijken we neer bij een blijkbaar zeer populaire ijssalon (op het hoekje, bij de brug in het midden van de straat) op het terras. We bestellen er koffie en… ijs natuurlijk! Geniet hier wèl van, want het is niet goedkoop.

Superleuke torens om te beklimmen

klimmen in hek op toren kopenhagen

Vanaf de toren een mooi uitzicht over Kopenhagen

Vervolgens bezochten we twee torens: die van de Vor Frelsers Kirke en de Rundetarn. Beide torens hebben we beklommen.

Bij de eerste toren gaat het laatste deel van de trap buitenom en loop je dus ècht buiten om de toren heen. Erg spectaculair! Maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees…

De tweede toren is net een slakkenhuis. Daar is geen trap naar boven, maar een pad, zodat de koning vroeger met de koets naar boven gereden kon worden en niet hoefde te lopen. De jongens vonden het beklimmen van de torens hartstikke leuk om te doen.

Is het een kermis? Is het een pretpark? Het is Tivoli!

varen in Tivoli

Varen in Tivoli, de mannen genieten.

Daarna was het tijd voor de eindbestemming van deze dag: Tivoli!
Maar is dit nu een grote kermis? Of een klein pretpark?

Je betaalt per attractie (naast een kleine entreeprijs). Wat dat betreft zou je dus zeggen het eerste. Maar het woord kermis doet dit park absoluut geen eer aan.

Wat een mooi, gezellig en sfeervol park is dit! Alleen al om hier doorheen te wandelen en een hapje of drankje te nuttigen in één van de vele restaurantjes, is gewoon prachtig.

Veel mensen doen dit dan ook, vandaar waarschijnlijk dus die opsplitsing van de kosten. En hoe later het wordt, hoe mooier het wordt, met al die sfeervolle verlichting.

Attracties en eten

spelen op het speelschip in Tivoli, Kopenhagen

Gaaf speelschip met op de achtergrond de mooie gebouwen

De jongens ging het natuurlijk vooral om de attracties! Die waren ook heel erg leuk. Erg bijzonder om op de achtergrond steeds mooie, oude gebouwen uit het centrum van Kopenhagen te zien staan.

Het eten in de restaurants is wèl wat duurder dan gemiddeld, maar dit hebben we tóch maar gedaan, om in de sfeer van het park te blijven. We streken neer in de Duitse Biergarten en gingen aan de ‘schnitzels und bratwursten’. Ook ‘sauerkraut’ was verkrijgbaar. Manlief en ik namen ook nog een lekker Duits biertje bij het eten!

Pas ’s avonds laat (Tivoli is tot 23.00 uur geopend) fietsten we terug naar onze auto. Waar de jongens al snel in slaap vielen. Onze dagtrip Kopenhagen was een groots succes. Wat een geweldige dag!

Lees meer belevenissen van Cindy en haar gezin in Denemarken in de Meivakantie 2018.

Zoek je meer tips over Kopenhagen, kijk dan eens op de website van Visit Denmark. Het Kindvriendelijke reisaanbod in Kopenhagen vind je op Vakantie met Kinderen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.