Een paradijsje aan de Limfjord, Dayz Rønbjerg by Landal

19 mei 2017

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , — Sabine @ 3:20 PM

In de meivakantie van 2017 zijn we op Vakantie geweest bij Dayz Rønbjerg by Landal. Een vakantiepark aan de Limfjord in het noorden van Denemarken.

Dayz Ronbjerg by LandalSinds begin 2017 heeft Landal GreenParks 5 Dayz vakantieparken overgenomen in Denemarken.

Wij zijn nieuwsgierig naar de parken en vandaar dat we de meivakantie benutten om er een kijkje te gaan nemen.

Het is wel een stukje rijden, voor ons ruim 900 kilometer. We doen de reis dan ook in tweeën. We maken een overnachting vlak onder Hamburg in het plaatsje Hollenstedt.

Overnachten in Hollenstedter Hof

Hollenstedter HofOmdat de kinderen sportdag hebben, zijn ze wat eerder vrij dan normaal. Voor ons heel fijn, want dan kunnen we wat eerder vertrekken en hopen we de files te ontwijken.

En we hebben geluk, we rijden via de Flevopolder, Friesland en Groningen en daar is het heel rustig op de weg.

Zonder problemen arriveren we na ongeveer 4,5 uur rijden in Hollenstedt. We hebben een 4 persoons kamer geboekt in het Hollenstedter Hof. Het ziet er allemaal prima uit, maar er is bij het hotel niets voor kinderen.

Wel kan je er heerlijk dineren. En in de omgeving kan je mooi wandelen. Maar wij zijn er alleen om een nachtje te slapen en daar is het hotel prima geschikt voor.

Eerst naar Legoland voordat we naar het vakantiepark gaan

Legoland NinjagoNa een prima ontbijt vertrekken we vroeg om de eerste dag in Denemarken naar Legoland te gaan.

Er zijn veel wegwerkzaamheden maar door het vroege ochtenduur hebben we geen files. Ook de strenge controle aan de Deense grens geeft geen problemen.

Later horen we van andere Nederlanders dat het uren file rijden was op dit stuk van de route. Heb je plannen om naar Denemarken te gaan, dan kan ik je aanraden om net als ons de reis in tweeën te hakken of ‘s nachts te rijden.

In Legoland is het één groot feest. De jongens hebben Ninjagoland nog nooit gezien en vinden het geweldig. Ook de nieuwe hoge gebouwen in miniland zijn erg mooi. Natuurlijk zien we de indiaan Langoor en gaan we in alle achtbanen!

Vriendelijke ontvangst bij Dayz Rønbjerg by Landal

Ronbjerg centrumgebouwVanaf Legoland is het nog bijna twee uurtjes rijden naar Dayz Rønbjerg by Landal. Als we aankomen op het park is onze eerste indruk dat de huisjes er schattig uit zien, maar het centrumgebouw wat minder mooi.

Maar als we binnen komen dan krijgen we een hele andere indruk. De indoor speelhal ziet er gezellig uit, en tegenover de receptie is een restaurant met groot terras waar het druk is.

Als we recht vooruit kijken zien we het zwembad achter een glazen wand liggen en die ziet er heel uitnodigend uit!

We worden hartelijk welkom geheten door de Engels sprekende mevrouw bij de receptie. Ze vertelt ons waar onze bungalow ligt, waar we kunnen parkeren en wat de code is van ons huisje. Je maakt de deur van het huisje open met een cijfercode.

We krijgen ook vier armbanden die we kunnen gebruiken om het zwembad en het indoor speelparadijs in te kunnen.

Ons 4-persoons vakantiehuisje

ons huisje bij Dayz Ronbjerg by LandalWij slapen in een 4-persoons huisje in straatje twee.

De keuken en de huiskamer is één grote ruimte en er zijn twee slaapkamers en een badkamer.

Het huisje is niet groot maar alles is aanwezig, ook een vaatwasser en het is er schoon.

We pakken de spullen uit en ploffen neer om even te relaxen. Maar niet al te lang, want we willen nog wat eten.

Dineren bij het Pizza en Steakhouse

We wandelen naar het centrumgebouw om te kijken wat de mogelijkheden zijn om te dineren. Het grote restaurant is open waar een buffet staat. Ook het pizza en steakhouse is open en we kiezen voor deze.

Ronbjerg SteakhouseJe kan hier genieten van een pizzabuffet of van de kaart eten. Wij kiezen voor a la carte en gaan voor de steaks en kipfilet.

Door een foutje in de keuken moeten we iets langer wachten dan normaal. De bediening komt excuses maken en we krijgen een extra stukje vlees. En we mogen gratis gebruik maken van de softijs machine die in het restaurant staat.

Maar de porties zijn zo groot hier dat het softijs bij een heel klein toefje blijft. Het smaakt allemaal prima!

Spelen in de overdekte speelhal

Tijdens ons verblijf bij Dayz Rønbjerg by Landal zijn we meerdere keren wezen spelen in de overdekte speelhal.

Wat opvalt zijn de prachtig gekleurde muurschilderingen. De vrolijke kleuren van de klimtorens, glijbanen en de klimvulkaan zorgen ervoor dat het geheel zeer aantrekkelijk is om te komen spelen.

Favoriet is verstoppertje doen. Maar ook wedstrijdjes wie er het snelste op de vulkaan geklommen is of wie er het hoogste kan komen met sokken aan doen we vaak en met het hele gezin.

Naast de speelhal is ook nog een gymzaal waar je kan squashen, tafeltennissen en badmintonnen.

Ronbjerg klimvulkaan

Is nog best lastig om boven te komen….

Een zwembad met duikplanken en waterglijbaan

Zullen we gaan zwemmen? Die vraag komt regelmatig voorbij. En dat is heel goed te begrijpen. Het zwembad is echt super leuk.

Er is een golfbad, maar de golven stellen niet veel voor. Wel is het een fijn bad om met banden en matten in te spelen. Vanuit dit bad kan je door een stroomversnelling met een afslag naar het kleine buitenbad.

Er is een leuke waterglijbaan en een steile korte glijbaan waar je naast elkaar naar beneden kan.

Maar het allerleukste vonden Zeb en Tycho de duikplanken. Lekker springen van de hoge, een voorzichtige duik van de lage.

Natuurlijk is er ook een kinderbad en er is een bad met bubbels en een heerlijk warm therapie bad. Daar was ik nog wel eens te vinden;-)

zwembad Dayz Ronbjerg by Landal

Lekker dobberen op het water

Dayz Ronbjerg by Landal zwembad

Als een kaars van de duikplank….

Te koud om buiten te spelen

Jammer genoeg was het tijdens onze vakantie te koud en winderig om buiten te vertoeven.

ronbjerg midgetgolfMet mooier weer hadden we graag een balletje geslagen op de tennisbaan en een potje midgetgolf gespeeld.

Er is nog een leuk speeltuintje buiten en twee air-trampolines. In de zomermaanden kan je op het meertje in het park zelfs wakeboarden.

Wel zijn we nog naar het strandje aan de Limfjord gewandeld. Dat is maar 5 minuten wandelen van het park. En daar is het heerlijk toeven in de zomermaanden. Nu konden we er uitwaaien.

In de meivakantie is niet alles open

We hebben het niet echt gemist, maar wat wel opviel is dat niet alles open was tijdens de meivakantie (die dit keer in April viel…).

Bij ons waren alleen op zaterdag beide restaurants open. De rest van de dagen was alleen het pizzarestaurant open. De ijsbar was beperkt open.

Bij de supermarkt kon je wel een compleet ontbijt bestellen wat prima was. Of verse broodjes halen en broodbeleg. Voor diner was het wat lastiger. Hadden ze bijvoorbeeld wel taco schelpen maar geen gehakt.

Er op uit in de omgeving

Tijdens ons verblijf in Denemarken zijn we er op uit getrokken om de omgeving van het vakantiepark te verkennen.

Een leuk uitstapje is naar het autovrije eilandje Livø. Een eilandje in de Limfjord waar de mensen zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en waar je heerlijk kan wandelen door het bos of langs het strand.

Wij zijn ook naar de vuurtoren van Rubjerg Knude geweest. Dat is wel een stukje rijden. En we hebben garnalen gevangen en deze gebakken op het strand bij het Limfjordmuseum. Echt een aanrader!

Het was een heerlijke vakantie.

We hebben Dayz Rønbjerg by Landal bezocht op uitnodiging van Landal GreenParks en Visit Denmark.

Bowlen bij Dayz Ronbjerg by Landal

Altijd leuk, een potje bowlen.

Ronbjerg Speeltuin

De buiten speeltuin, even spelen voor de foto. Dan weer snel naar binnen waar het warm is.

Dayz Ronbjerg by Landal ontbijt

Ontbijten in het restaurant van Dayz Ronbjerg by Landal

Zonsondergang bij de Limfjord

Zonsondergang aan de Limfjord

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.