De Familieweek bij Gasthof Auwirt

21 augustus 2013

Onderdeel van: Oostenrijk — Tags: , , , — Sabine @ 11:57 AM

Plezier met alle kids in de familieweek

Plezier met alle kids in de familieweek

Bij Gasthof Auwirt organiseren ze speciale familie zomerweken. Een week waarin de kinderen iedere ochtend met elkaar onder begeleiding leuke dingen gaan doen. De ouders hebben tijd voor zichzelf en kunnen in de middag nog samen met de kids op stap.

Bij ons verblijf in het gasthof doen we mee met deze familieweek. We vragen ons af of onze verlegen jongens wel meewillen met een vreemde begeleider. Maar die vrees is ongegrond.

Vanaf de eerste dag gaan ze graag mee met Annelies, en met hun nieuwe vriendjes natuurlijk. Het wordt een super-week, boordevol plezier en leuke activiteiten.

Wandelen en spelen in de bergen

Op pad in de bergen

Op pad in de bergen

De eerste ochtend neemt Annelies de kinderen mee de berg op. Na een korte instructie van haar, wandelen ze omhoog over de bergpaadjes. Regelmatig wordt gestopt om door een leuk spelletje elkaar beter te leren kennen.

Het doel van de wandeltocht is een speeltuin op de berg. Daar krijgen de kids volop de tijd om zich uit te leven. En daar krijgen ze ook wat te eten en drinken.

De weg terug gaat door de struiken, waar ook bessen groeien. De kinderen mogen die plukken en meenemen. De papa’s en mama’s mogen die thuis opeten.

Bij terugkomst hebben ze het hoogste woord. En niemand klaagt over het wandelen. Als de ouders er niet bij zijn, blijken de kids tot veel in staat te zijn, ook de jongste van 4 jaar!

Ridder zijn in een Middeleeuwse burcht

Verkleden in de stijl van de middeleeuwen

Verkleden in de stijl van de middeleeuwen

Op de tweede dag gaan de kids naar de burcht van Mauterndorf. Een mooi kasteel, waar ze een rondleiding krijgen en veel leren over ridders en het leven in het kasteel.

Ze mogen zelf ook ridder-kleren aan, of zich verkleden als jonkvrouw of hofnar. En ze poseren allemaal aan de schandpaal.

Leuk ook is de ridder-speeltuin in het kasteel. Van de supersnelle glijbaan in het decor van zo’n kasteel is natuurlijk super. Tenslotte beklimmen ze de toren en kunnen ze helemaal over het dorpje uitkijken.

En dan is het tijd om te gaan zwemmen. In Mauterndorf is een heel leuk openlucht zwembad met glijbaan, kinderbad en speeltuintje.

De ouders hebben afgesproken om naar dat zwembad toe te komen. We verwachten dat we mee moeten om te zwemmen, maar niets is minder waar. De inmiddels dikke vriendengroep is te druk met elkaar bezig om zich met de ouders te bemoeien.

De spannende zilvermijn

Voor de ingang van de zilvermijn

Voor de ingang van de zilvermijn

Op dag drie gaan de kids een bezoekje brengen aan de zilvermijn. Daar krijgen ze een rondleiding van een Nederlandstalige gids.

Het is best even spannend of alle kinderen het leuk vinden. De jongste is 4 jaar maar het gaat erg goed in de mijn. Zeb en Tycho vonden het erg leuk. Zeker de mooie stenen met glinsters erin die ze mee mochten nemen vonden ze geweldig.

Leuk is als later op de dag Zeb nog wat stenen komt laten zien. Hij wrijft ze tegen elkaar en laat ons dan ruiken. Vuurstenen zegt ie dan met een grijns. Hij heeft er dus nog wat van opgestoken ook.

Wandelen met ezels en alpaca’s

De bossen in met ezels en alpaca's

De bossen in met ezels en alpaca’s

Een groot succes blijkt het wandelen met de ezels en de alpaca’s te zijn. Vanaf een gezellige boerencamping gaat de wandeling door de bossen naar een ruine. De kinderen genieten van hun moment dat ze op de ezel mogen zitten.

Maar omdat er drie ezels zijn en en drie keer zoveel kinderen moet er ook zelf gewandeld worden. Maar dat vinden de jongens en meisjes geen probleem.

Van tevoren was ik best beniewd of ze wel op de ezel durfden. Maar daar had ik dus helemaal niet over hoeven twijfelen, ze vinden het geweldig.

Speurtocht hoog in de bergen

Puzzelen tijdens de speurtocht

Puzzelen tijdens de speurtocht

Als je kinderen ergens mee op de been kan krijgen, dan is het wel een speurtocht. En dat ze de speurtocht boven op de berg gaan doen is natuurlijk extra leuk!

Met de cabinelift bij Mauterndorf gaan de kids omhoog. Daar volgen ze een route en doen tussendoor allerlei spelletjes.

Af en toe is de afdaling best stijl, maar dat vinden de meeste kids juist wel leuk.

Vooral Tycho is helemaal enthousiast als ze terugkomen. De lintjes in de bosjes die gezocht en gevolgd moesten worden, de klauterpartijen en uitzichten, en uiteindelijk het vinden van de schat, hij vond het geweldig!

Als klap op de vuurpijl: het klimpark

Tycho in de reuzenschommel

Tycho in de reuzenschommel

Op de laatste dag van de familieweek in Gasthof Auwirt gaan de kinderen klimmen in het klimpark in Katchberg. Omdat veel kids nog geen 7 zijn moeten er ook een paar ouders mee voor 1-op-1 begeleiding. Dat vinden de papa’s geen enkel probleem!

En wat een stoere kids hebben we in de groep zitten. Ook de kleintjes klimmen en klauteren over balken, touwbruggen, netten en spinnenwebben. Geen echte maar van touw gemaakt.

Helemaal cool is de reuze schommel waar Zeb en Tycho geen genoeg van kunnen krijgen.

Na het beklimmen van drie blauwe parcourtjes besluiten ze de flying fox parcours te doen: vliegend langs een zip-lijn van boom naar boom. Alleen de twee jongsten van het stel doen hier niet meer aan mee.

Tycho vind dit helemaal geweldig. Lekker zweven van boom naar boom. Zeb vindt het ook erg leuk, maar raakt even van slag bij het begin van het grotere parcours. Daar kan hij zijn evenwicht niet bewaren waardoor hij direct achter Annelies aan zweeft en in botsing komt.

Stoer vind ik het als hij na vijf minuutjes toch besluit om alsnog te beginnen aan het rode tokkel parcours. En ook hij vindt het geweldig!

Patrick en Rosie gaan extreem

Patrick hangt aan het net

Patrick hangt aan het net

Rosie, de dochter van Annelies en Thea wil graag het moeilijkste, extreme parcours een keer beklimmen. Ze heeft dat nog nooit gedaan omdat het met begeleiding moet. Ze vraagt aan Patrick of hij mee wil, en dat doet hij.

Het is een pittig parcours hoog in de toppen van de bomen. Sommige onderdelen zijn zo zwaar dat Rosie en Patrick een andere manier bedenken om naar het volgende platform te komen. En dat lukt ze telkens goed. Ze halen het hele parcours en zijn in de wolken dat ze het gered hebben.

Wederom een super-ochtend dus in deze super-familieweek!

Einde van de perfecte vakantie

Alle kinderen hebben een certificaat gekregen

Alle kinderen hebben een certificaat gekregen: ze waren top!

Wat gaat een week zo toch snel. Alle kinderen, en ook de ouders vinden het jammer dat de week er alweer opzit. Wij gaan terug naar huis en de andere gezinnen rijden door naar Italië voor nog een weekje vakantie.

Maar allemaal zullen we met weemoed terugdenken aan deze geweldige week. Het bleek de perfecte manier van vakantie vieren:

  • De ouders hebben heerlijk de tijd voor zichzelf
  • De kinderen trekken de hele week met vriendjes op
  • Ze doen super-leuke activiteiten
  • En in de middag is er tijd om samen iets te doen

Enige nadeel was dat we zelf ook wel eens met die leuke activiteiten mee wilden doen… Maar als we echt jaloers werden gingen we stiekem even kijken…

Wil je ook zo’n familieweek meemaken? Kijk op onze pagina over de familieweek van Gasthof Auwirt.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.