Onze ervaringen met de Luxembourg Card

9 november 2018

Onderdeel van: Luxemburg — Tags: — Sabine @ 8:48 AM

Tijdens haar bezoek aan Luxemburg mocht Liane de ‘Luxembourg Card’ uitproberen. Dit is een voordeelkaart voor allerlei uitjes in Luxemburg.

Op de kaart schrjven we waar we allemaal naartoe kunnen gaan.Met deze kaart kun je 76 bezienswaardigheden/activiteiten in Luxemburg gratis doen. En bij 14 grotere activiteiten krijgt je korting! De moeite waard om te kijken of dit iets voor jou en je gezin is als je plannen hebt om naar Luxemburg te gaan!

Wij ontdekken de regio Éislek, het noorden van Luxemburg. Bij het ontbijt bespreken we het programma van die dag. Het is best moeilijk kiezen, er is zoveel te doen in deze regio.

Het valt me op dat Luxemburg heel kindvriendelijk is. Er zijn veel speelplekken voor kinderen en genoeg activiteiten voor jong en oud en voor verschillende weersomstandigheden. Kortom, snel op pad!

Leuke musea in het kasteel van Clervaux

Het is een mooi kasteelWe brengen eerst een bezoek aan het kasteel in Clervaux. Het witte kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw en vergroot in de 15e eeuw. Het kasteel zelf heb je snel gezien, maar er zijn ook nog 3 musea die zich in het kasteel bevinden.

De bekende fotocollectie ‘The family of Man’ van Edward Steichen bevindt zich hier. Meer geschikt voor wat oudere kinderen, maar zeker ook voor de volwassenen de moeite waard.

Het museum van de slag om de Ardennen is interessant als je een beetje van geschiedenis houdt. Voor kleinere kinderen is het Museum van de modellen van de Luxemburgse kastelen wel het leukst. Hier kun je alle kastelen in het klein bekijken. Een soort Madurodam van kastelen….! Met de Luxembourg Card heb je overal ‘gratis’ toegang!

Er staat een gave tank bij het kasteel

Klankenwandeling in Natuurpark Our

We bekijken de routeNa twee uur rijden we door naar het dorpje Hoscheid in Natuurpark Our. We parkeren bij de kerk en starten de gratis klankwandeling van 6,5 kilometer! Het is een wandeling waarbij je 17 objecten tegen komt waar je muziek mee kunt maken en naar de klanken kunt luisteren.

We volgen de bordjes en komen al snel het eerste ‘instrument’ tegen. Sven probeert deze uit en wij horen de mooie klanken in de schitterende natuur. Het is best een pittige wandeling omdat het pad flink afdaalt en je daarna weer moet klimmen.

De minimum adviesleeftijd voor deze wandeling zou ik op 7 jaar schatten, en dan alleen als je de tijd hebt en als volwassenen ook wat conditie hebt.

Wij lopen flink door omdat het wat regenachtig is en de temperatuur niet zo hoog. Bij mooi weer kun je de tijd nemen om deze wandeling te doen.

Het is leuk voor de kinderen omdat er steeds weer een object is waar ze iets mee kunnen doen. Je kunt ook overal picknicken en onderaan loopt een riviertje waar de kinderen leuk in kunnen spelen.

Als je met hele jonge kinderen bent dan kan je het eerste stukje van de wandeling doen. Dat deel is vlak en daar kom je ook al een aantal objecten tegen die de kinderen kunnen uitproberen. Je merkt het vanzelf als de afdaling begint, dan is het tijd om terug te gaan.

Wij komen na 2,5 uur weer aan bij de auto en we gaan snel door…. We willen nog zwemmen! Kijk hier voor info over de wandeling.

Sven speelt een liedje

Lekker zwemmen bij AquaNat’Our

We tonen bij het zwembad nog een keer onze Luxembourg Card en we vermaken ons een paar uurtjes in Zwemcentrum AquaNat’Our in Hosingen.

We genieten van het veelzijdige zwembad met verschillende baden, een glijbaan en een stoombad. Daar zit een koud dompelbad bij waar we als echte bikkels een aantal keer in gaan. Vervolgens opwarmen in het naastgelegen warme bad.

Kijk hier voor meer informatie over het zwembad.

Nog veel meer mogelijkheden

Onze dag is omgevlogen. We hadden nog wel veel meer activiteiten met de Luxembourg Card willen doen. Daar is helaas geen tijd meer voor. Maar dan hebben we in ieder geval een reden om nog eens terug te komen naar dit kleine, maar veelzijdige land.

Ga je ook naar Luxemburg? Vraag dan hier de Luxembourg Card aan.

Meer informatie en kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden vind je op onze pagina Luxemburg met kinderen.

Er is een gave glijbaan in het zwembad

Leuke glijbaan, gaan we nog een keer?

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.