De olifanten op Koh Chang

16 september 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 11:00 PM

Gezellig op de olifanten op Koh Chang

We zitten nu al een tijdje op Koh Chang, wat olifanten eiland betekent. Hoog tijd om toch nog eens een ritje op de olifanten te maken.

Op Koh Chang zijn twee plekken waar je een ritje op een olifant kan maken. Bij de ene, aan de westkust, zijn we al eens langsgereden. Maar we hebben een paar mindere berichten gehoord over hoe ze met de dieren omgaan.

De ander, Baan Kwan Chang zit aan de noordkant van het eiland, en dichter bij de jungle. Daar besluiten we dus naar toe te gaan.

Eerst nog even zwemmen en spelen

Spelen met nieuwe vrienden

Spelen met nieuwe vrienden

Onze jongens hadden het al erg naar hun zin bij Amber Sands. Maar gisteren is er een ander Nederlands gezin gearriveerd, met 3 jongens waarvan met name de jongste twee het prima kunnen vinden met onze jongens.

En dus staat Zeb ’s morgens al te springen om met zijn nieuwe vrienden te gaan zwemmen. En later in het restaurant hebben ze de grootste lol met zijn vieren.

Helemaal grappig is als blijkt dat de moeder van deze jongens een ex collega blijkt te zijn van de zus van Patrick. Soms is de wereld erg klein…

Julian van Amber Sands brengt ons naar het olifantenkamp. Vanaf de rondweg rond het eiland moeten we aan de noordkant een zijweg in, richting de jungle.

Relaxte sfeer bij het olifantenkamp

mahout met zijn olifant

mahout met zijn olifant

Na een tijdje komen we dan aan bij het kamp. We zien al een paar olifanten staan, maar worden eerst verwelkomd met wat fruit en een drankje.

Baan Kwan Chang blijkt niet alleen een commercieel olifantenkamp. Ze zijn aangesloten bij de Asian Elephant Foundation. Het doel is het opvangen van elders overbodig geraakte olifanten.

Er hangt ook een relaxte sfeer bij het kamp. De mensen hier lijken zich echt te bekommeren om het welzijn van de olifanten. En daarbij van de toeristen, die nodig zijn voor de financiering.

Prachtige rit door de jungle

Zeb op de nek van de olifant

Zeb op de nek van de olifant

De rit op de olifanten is prachtig. De route gaat voor een gedeelte door de jungle, over kleine beekjes en langs wat plantages. Zeb en Tycho vinden het weer helemaal geweldig.

Zeb mag het laatste stukje weer op de nek van de olifant zitten en is weer helemaal gelukkig. Ik blijf het stoer vinden dat hij dat doet.

De mahout (olifantenbegeleider) maakt ondertussen talloze foto’s met onze camera. De service hier is echt geweldig.

Olifantje voeren

Als we weer afgestapt zijn krijgen we eerst een mandje bananen. Niet voor ons, maar om de olifanten te voeren. Zelf krijgen we een kokosnoot om uit te drinken.

De jongens zijn aardig onder de indruk, maar voeren de bananen dapper aan die grote beesten.

Olifantje wassen

Badderen met een olifant

Badderen met een olifant

Dan gaan we nog even badderen met de olifanten. Dat gaat er dit keer een stuk rustiger aan toe. De olifanten gaan eerst zelf de rivier in en dan mochten wij er naartoe zwemmen en er op klimmen om ze te wassen.

Zeb en Patrick gingen eerst. Voor Zeb was het borstelen van de olifant het punt wat ie de vorige keer gemist had. Het kwam dus mooi uit dat het hier om het wassen van de olifant ging. Met een borstel hebben ze zijn kop en rug afgeschrobt.

Daarna was het de beurt aan Tycho en ik. Alleen al het op de rug klimmen van de olifant vond ik een hele opgave.

Ik was bang dat ik ‘m pijn zou doen. Daar moest Patrick achteraf erg om lachen. Die beesten hebben een olifantenhuid hoor, kreeg ik te horen. Die hebben amper door dat je op hun rug klimt.

Eenmaal erop was het best grappig. Ze hebben wat stekelige haren wat kriebelt. Tycho heeft de olifant behoorlijk schoon gepoetst en was apentrots op zichzelf dat ie ‘m gewassen had.

Relaxen en kajakken

Tycho in het zwembad bij Amber Sands

Tycho in het zwembad bij Amber Sands

We worden door Cheryll opgehaald en blijven ’s middags lekker relaxen bij Amber Sands.

Met de lunch eten we de lekkerste curry die we tot nu toe geproefd hebben in Thailand. Wat is het eten toch lekker in Thailand…

Vandaag gaat Patrick met Tycho kajakken en zwem ik met Zeb in de zee.

Als aan het eind van de middag hun vriendjes weer terug komen van een dagje op de brommer hebben wij geen kind aan ze. Voor de afwisseling best even lekker als ze zo heerlijk met elkaar aan het spelen zijn.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.