Cindy met de kids naar Denemarken – Meivakantie 2018

7 juni 2018

Onderdeel van: Denemarken — Tags: — Sabine @ 9:42 AM

Denemarken is één van de meest kindvriendelijke landen van Europa. We zijn er dan ook al diverse keren geweest. Dit jaar bezocht Cindy met man en kinderen Denemarken in de Meivakantie.

Safari-foto Legoland Billund

Ons gezin op de foto in Legoland

Laat ik ons eerst maar eens even voorstellen: wij zijn een gezin van vier, bestaande uit vader Edwin, moeder Cindy, en zoontjes Nick van 7 en Mark van 3 jaar oud. Wij gaan graag en vaak op vakantie naar zoveel mogelijk diverse bestemmingen!

Begin vorig jaar begon bij ons het idee te ontstaan om met onze twee zoontjes naar Legoland te gaan. Daar zouden zij dit jaar beide een leuke leeftijd voor hebben (7 en 3,5 jaar oud). Maar we wilden niet helemaal naar Denemarken rijden voor alleen een bezoekje aan Legoland.

Stukje bij beetje werden er dus steeds meer leuke uitstapjes bij bedacht, wat uiteindelijk resulteerde in een vakantie van twee weken! Afgelopen meivakantie was het dan zo ver…

Een toch nog lange rit naar Denemarken

autoreis met kinderen op vakantie

Gelukkig vermaakten de kids zich goed onderweg.

We vertrokken bijtijds op zaterdagochtend. Denemarken ligt gelukkig niet al te ver bij Nederland vandaan, binnen zes uurtjes zit je al op Jutland. Maar zeker met kleine kinderen moeten natuurlijk toch de nodige stops ingelast worden.

Daarnaast hadden we in Duitsland wel gerekend op wat oponthoud tussen Hamburg en Bremen (al jaren een heikel punt). Maar deze zaterdag leek half Duitsland in de wegwerkzaamheden te staan.

Luid gejuich ging dus op vanaf de achterbank (èn de voorstoelen!), toen we de grens met Denemarken eindelijk passeerden.

Van vlak Jutland naar heuvelachtig Funen

vuurtoren Middelfart Denemarken

Tijdens een fietstocht kwamen we deze mooie vuurtoren tegen.

Jutland is op zich niet zo spectaculair voor wat betreft natuurschoon. Het is er vrij vlak, veel akkerbouw, weinig bomen. Maar wèl veel kerstbomen! Die geduldig staan te groeien om aan het eind van het jaar onze huizen weer op te sieren…

Zodra we de brug naar het eiland Funen over waren, veranderde het landschap meteen. Veel bomen, veel bloemen, alles stond in groei en bloei, èn Funen is veel heuvelachtiger.

Denemarken is op zich een vrij vlak (fiets)land, maar Funen is zeg maar het Deense Limburg. Wat wij later in de vakantie tijdens een fietstochtje aan den lijve ondervonden… maar onze oudste hield het goed vol!

We hadden bewust voor de noordwestkust van Funen gekozen. Zo zaten we vrij ‘centraal’ voor uitstapjes op zowel Jutland als Funen. Zelfs Kopenhagen (circa twee uur rijden) was nog te doen……

Aankomst bij ons vakantiehuis

vakantiehuisje op Funen

Genoten van deze vakantiewoning

Uiteindelijk kwamen we pas tegen zevenen aan bij het sleuteladres, waar we de sleutel van onze vakantiewoning op konden halen, die tien minuten verderop lag.

Onderweg hier naartoe kwamen we langs het Deense fenomeen van onze snackbar, de zogenaamde ‘grillbar’. Hier konden wij dus gelijk het avondmaal nuttigen. Pas echter wel op bij het bestellen van frikadeller: dit zijn niet de bij ons welbekende frikandellen, maar vis- of vleeskoekjes!

De toch wel lange reis werd meteen goedgemaakt bij het aanschouwen van onze vakantiewoning. Een schattig blauw huisje met een royale tuin met zandbak, schommel en barbecue. Binnen heel erg knus en gezellig met een open haard en in de badkamer een sauna en een bubbelbad!

De jongens vermaakten zich deze hele vakantie dus prima met de open haard en het bubbelbad. En manlief en ik met de sauna! Bovendien lag ons huisje ook nog eens maar een paar minuten lopen bij het strand vandaan. Ideaal met kinderen. En ook ons hondje vond het geweldig!

Op naar Legoland

monorail legoland

Eerst een ritje in de monorail

Meestal zeggen ze: save the best for last. wij gingen echter meteen de eerste dag naar Legoland! Dáár was deze hele vakantie om begonnen, dus wat er verder ook zou gebeuren, díe wilden we in ieder geval ‘in the pocket’ hebben.

Eenmaal in het park begonnen we met een rondje in de monorail. Handig voor de kinderen om van bovenaf te kunnen zien wat er allemaal zoal te doen is. Mijn jongste zoontje Mark zei vrijwel meteen: ‘Mama, ik vind álles leuk hier!’ Mijn moederhart smolt… tja, daar doe je het dan ook allemaal voor.

De jongens vonden Legoland geweldig. Onze eigen Hollandse Efteling blijft met stip op nummer één staan. Maar Disneyland Parijs, waar wij een paar maanden eerder onze trouwdag vierden, werd binnen een paar minuten van zijn tweede plek verstoten!

Voor ieder wat wils

Madurodam van legoland

Wat mooi gemaakt al die gebouwen van Lego

Voor alle leeftijden is hier wel wat te doen. Van achtbanen en wildwaterbanen voor de wat oudere jeugd, tot Duploland en Miniland voor de kleintjes.

Het ‘Madurodam’ van Legosteentjes is erg leuk. Veel bekende Europese plekken nagebouwd van Lego. Waarbij vooral Denemarken èn Nederland goed vertegenwoordigd zijn!

En loop vooral ook even binnen bij Atlantis, het Sea Life Centre van Legoland. Hier staan in de aquaria, tussen de vissen, mooie bouwwerken van lego, zoals een duiker, een scheepswrak, een schatkist of een onderzeeër.

Voor kinderen vanaf zeven jaar is de verkeersschool geweldig. Zelf rijden in een autootje, tanken, door de wasstraat. En na afloop krijgen ze een heus rijbewijs! Ze zijn ook meteen een paar verkeersregels wijzer, dus vanaf dat moment heb je wèl een klein bemoeialtje op de achterbank erbij. 😉
Let op: je moet je kind hier wèl van tevoren voor aanmelden en apart betalen!

piraten splash legoland

Pap, ben je nat geworden….?

Ga rond lunchtijd vooral naar het Indianendorp: hier mogen kinderen zelf hun broodje bakken boven het kampvuur. Hierna kun je met zijn allen aan de naastgelegen picknicktafels gaan lunchen.

De Pirate Splash Tour vonden Nick en Mark de topper! Hier kun je alleen wèl flink nat worden. Onze jongens hadden natuurlijk de grootste lol, toen papa door- en doornat eruit kwam en zij nog vrijwel droog waren.

Er staan droogmachines bij de uitgang (tegen inworp van 20 DKK), maar dit zet niet ècht zoden aan de dijk. Een handdoek en droge kleren meenemen is een beter idee.

Moe maar voldaan verlaten we aan het eind van de dag Legoland. Met deze topdag was onze vakantie in één klap al een groot succes. En dit was nog maar het begin.

Vele leuke uitstapjes in Denemarken

In de volgende twee weken hebben we vele leuke uitstapjes in het kindvriendelijke Denemarken gemaakt. Hiervan hebben we de volgende aparte artikelen geschreven:

Wil jij ook met je gezin zo’n leuke vakantie in Denemarken beleven? Kijk dan voor meer informatie op de website van Vakantie met Kinderen of Visit Denmark.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.