Landal Resort Haamstede met heerlijke vakantiebungalows

Landal Resort Haamstede ligt op Schouwen-Duiveland in Zeeland. In juni 2018 verbleven we hier om Schouwen-Duiveland te ontdekken. Maar ondertussen waren we ook zeer onder de indruk van dit bijzondere vakantiepark.

Ontbijten voor onze mooie luxe bungalow bij Landal Resort Haamstede

Landal Resort Haamstede ligt aan de Westkant van Schouwen-Duiveland, vlakbij het plaatsje Burgh-Haamstede.

Het is één van de 4 Landal-parken op Schouwen-Duiveland, naast Villapark Livingstone, Duinpark ‘t Hof van Haamstede en residence ‘t Hof van Haamstede. Ieder heeft zijn eigen karakter.

Bij aankomst valt direct op hoe mooi Landal Resort Haamstede onderhouden is. En dat geldt ook voor de bungalows. De binnen en buitenkant zien er top uit!! En wij hadden een super luxe variant met een sauna en sunshower. Daar gaan we dit weekend eens flink van genieten!

Op de benedenverdieping is de living met open keuken met vaatwasser en oven. Naast de keuken is er een ruimte waar een wasmachine staat. En bij de ingang is een apart toilet. Boven vind je twee slaapkamers met in beide kamers twee bedden. In de ouderslaapkamer hangt ook een tv. Op deze verdieping vind je ook de luxe badkamer.

Dineren bij Restaurant de Schouwse Hoeve

Jammie, een toetje om je vingers bij af te likken…

De eerste avond dineren we in het restaurant op het Resort. Restaurant de Schouwse Hoeve heeft een Franse keuken met vis en vlees op de menukaart en kindermenu’s.

Nadat we de keuze gemaakt hebben krijgen we een broodje met kruidenboter. Heel fijn dat ze ook glutenvrije broodjes hebben! Die mocht Tycho samen met de ober gaan halen in de keuken. Dat vond ie wel grappig.

Ons voorgerecht, de carpaccio smaakt verrukkelijk! En de biefstukpuntjes in rode wijnsaus zijn ook heerlijk! Zeb eet een lekkerbekje en Tycho gaat voor de knakworsten. Onze buikjes zitten al aardig vol. Toch is een ijsje ook altijd lekker. Maar een hele lijkt ons teveel. We delen één ijsje met twee personen. En dat is precies goed om niet overvol te vertrekken

Het restaurant is gevestigd in een oude hoeve. De inrichting is knus en gezellig. De bediening is aardig. Kortom, een fijne plek om uit eten te gaan!

Heerlijk relaxen met sauna en sunshower

Naast sauna en sunshower is er ook een ligbad…

De volgende dag doen we een paar leuke activiteiten op Schouwen-Duiveland. We starten ‘s ochtends met een stadswandeling door Zierikzee. ‘s Middags gaan we SUPpen en maken een waterjump. Moe maar voldaan komen we daarna weer terug bij onze vakantievilla.

De jongens en mijn zus Karin, die dit weekend mee is in plaats van Patrick, gaan even lekker chillen op de bank. Ik heb wel zin om me op te warmen na een middag in het koude water. En dan is het luxe dat er een sauna in het huisje zit. Die zet ik aan om op te warmen en na een half uurtje ga ik even lekker relaxen in de warmte. Heerlijk!!

Na de sauna stap ik onder de sunshower om af te koelen. Deze douche heeft naast water ook lichten. Er zijn twee standen. UV verlichting wat zorgt dat je een kleurtje krijgt. En infrarood is goed voor de spieren.

Ik heb de standen wel even uitgeprobeerd. Maar ik had helaas geen beschermbrilletje voor mijn ogen. Die heb je wel echt nodig als je deze douche wil gebruiken. De lichten zijn erg fel!

Je kan bij Landal Resort Haamstede kiezen uit een comfort of luxe bungalow voor 2 tot wel 12 personen. Voor elk gezelschap is er wel een passend vakantieverblijf.

Leuk voor kids bij Landal Resort Haamstede

Spelen bij Sportcentrum Westerschouwen

Er kan op het park lekker gespeeld worden door de kinderen. Tussen de bungalows staan diverse speeltoestellen. Is het weer wat minder, dan kunnen de kleintjes t/m 5 jaar naar indoorspeelplaats de Kraayehut. 

De receptie van het park zit bij Sportcentrum Westerschouwen. In het sportcentrum kun je tegen betaling naar Kinderkermis 't Kraayenest (april t/m augustus), tennissen, badmintonnen, midgetgolf spelen en bowlen. Je kunt bij het sportcentrum ook een hapje eten of wat drinken.

Op het park zijn fietsen te huur. En golfliefhebbers kunnen een balletje slaan bij Golfclub Molenberg. Deze 18 holes golfbaan ligt tegenover het park.

Het park heeft geen zwembad. Maar het strand en de zee liggen op 3 km afstand.

Wandelen en Turks eten in Burgh Haamstede

De kerktoren van Burgh Haamstede

Burgh Haamstede ligt op wandelafstand van het park. Het dorpje is niet heel bijzonder, al staat er wel een mooie kerk. Maar wij willen er graag dineren in een leuk restaurant.

Het eerste restaurant dat we zien is een Turks restaurant. Daar hebben we wel zin in. We wandelen naar binnen en krijgen een tafeltje toegewezen. Als we zitten komt de eigenaar ons hartelijk begroeten. Dat is leuk om mee te maken. we voelen ons gelijk thuis.

En het eten is ook helemaal lekker. Ze hebben lekkere combigerechten met een vleessoort en dan wat Döner of shoarma erbij. Natuurlijk staat er ook Turkse pizza op het menu. We genieten van onze gerechten en trakteren onszelf ook op een ijsje.

Met volle buik wandelen we weer terug waar we nog een bakkie doen voordat we ons bedje instappen.

Eigenlijk te kort

Buiten ontbijten maakt het vakantiegevoel compleet

De volgende dag genieten we ook weer van een heerlijk ontbijt, gevolgd door leuke activiteiten op het Zeeuwse eiland.

Karin en Zeb vertrekken met een boot om zeehonden te spotten. En Tycho en ik gaan het klimpark uitproberen. Als we uitgeklommen zijn wandelen we naar het strand voor een drankje en een kleine snack. Vanaf het strand hebben we een prachtig uitzicht op de Deltawerken. Heerlijk om hier even te vertoeven. Lees hier alles over onze uitstapjes op Schouwen-Duivenland.

Daarna gaan we terug naar het vakantiepark om onze spullen te pakken. Het is helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Landal Resort Haamstede, het was eigenlijk veel te kort…

We gaan onze mooie luxe bungalow missen. Echt een plekje waar we ons snel thuis voelden.

Wij bezochten Zeeland op uitnodiging van Landal GreenParks en VVV Zeeland!

Het strand ligt op maar 3 km van Landal Resort Haamstede

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)