Een heerlijke vakantiebungalow op Landal Resort Haamstede

14 juni 2018

Onderdeel van: Nederland — Tags: , — Sabine @ 4:58 PM

In juni 2018 verbleven we in Landal Resort Haamstede, om van daaruit Schouwen-Duiveland te ontdekken. Maar ondertussen waren we ook zeer onder de indruk van dit bijzondere vakantiepark.

bungalow landal resort haamstede

Mooie luxe bungalows!

Landal Resort Haamstede ligt aan de Westkant van Schouwen-Duiveland, vlakbij het plaatsje Burgh-Haamstede. Het is één van de 4 Landal-parken op Schouwen-Duiveland, naast Villapark Livingstone, Duinpark ‘t Hof van Haamstede en residence ‘t Hof van Haamstede. Ieder heeft zijn eigen karakter.

Bij aankomst valt direct op hoe mooi Landal Resort Haamstede onderhouden is. En dat geldt ook voor de bungalows. De binnen en buitenkant zien er top uit!! En wij hadden een super luxe variant met een sauna en sunshower. Daar gaan we dit weekend eens flink van genieten!

Op de benedenverdieping is de living met open keuken met vaatwasser en oven. Naast de keuken is een ruimte waar een wasmachine staat. En bij de ingang is een apart toilet. Boven vind je twee slaapkamers met in beide kamers twee bedden. In de ouderslaapkamer hangt ook een tv. Op deze verdieping vind je ook de luxe badkamer.

Dineren bij Restaurant de Schouwse Hoeve

ijs als toetje

Jammie, een toetje om je vingers bij af te likken…

De eerste avond dineren we in het restaurant op het Resort. Restaurant de Schouwse Hoeve heeft een Franse keuken met vis en vlees op de menukaart en kindermenu’s. Nadat we de keuze gemaakt hebben krijgen we een broodje met kruidenboter. Heel fijn dat ze ook glutenvrije broodjes hebben! Die mocht Tycho samen met de ober gaan halen in de keuken. Dat vond ie wel grappig.

Ons voorgerecht, de carpaccio smaakt verrukkelijk! En de biefstukpuntjes in rode wijnsaus zijn ook heerlijk! Zeb eet een lekkerbekje en Tycho gaat voor de knakworsten. Onze buikjes zitten al aardig vol. Toch is een ijsje ook altijd lekker. Maar een hele lijkt ons teveel. We delen één ijsje met twee personen. En dat is precies goed om niet overvol te vertrekken

Het restaurant is gevestigd in een oude hoeve. De inrichting is knus en gezellig. De bediening is aardig. Kortom, een fijne plek om uit eten te gaan!

In onze bungalow spelen we nog een paar spelletjes voordat we ons bedje ingaan voor een goed nachtrust.

Heerlijk relaxen met sauna en sunshower

sauna en sunshower in bungalow resort haamstede

Naast sauna en sunshower is er ook een ligbad…

De volgende dag doen we een paar leuke activiteiten op Schouwen-Duiveland. We starten ‘s ochtends met een stadswandeling door Zierikzee. ‘s Middags gaan we suppen en maken een waterjump. Moe maar voldaan komen we daarna weer terug bij onze vakantievilla.

De jongens en mijn zus Karin, die dit weekend mee is in plaats van Patrick, gaan even lekker chillen op de bank. Ik heb wel zin om me op te warmen na een middag in het koude water. En dan is het luxe dat er een sauna in het huisje zit. Die zet ik aan om op te warmen en na een half uurtje ga ik even lekker relaxen in de warmte. Heerlijk!!

Na de sauna stap ik onder de sunshower om af te koelen. Deze douche heeft naast water ook lichten. Er zijn twee standen. UV verlichting wat zorgt dat je een kleurtje krijgt. En infrarood is goed voor de spieren. Ik heb de standen wel even uitgeprobeerd. Maar ik had helaas geen beschermbrilletje voor mijn ogen. Die heb je wel echt nodig als je deze douche wil gebruiken. De lichten zijn erg fel!

Wandelen en Turks eten in Burgh Haamstede

De kerk van Burg Haamstede

De kerk van Burg Haamstede

‘s Avonds wandelen we vanaf het park zo naar Burgh Haamstede. Het dorpje is niet heel bijzonder, al staat er wel een mooie kerk. Maar we willen graag kijken of we een leuk restaurant kunnen vinden voor diner.

Het eerste restaurant dat we zien is een Turks restaurant. Daar hebben we wel zin in. We wandelen naar binnen en krijgen een tafeltje toegewezen. Als we zitten komt de eigenaar ons hartelijk begroeten. Dat is leuk om mee te maken. we voelen ons gelijk thuis.

En het eten is ook helemaal lekker. Ze hebben lekkere combigerechten met een vleessoort en dan wat Döner of shoarma erbij. Natuurlijk staat er ook Turkse pizza op het menu. We genieten van onze gerechten en trakteren onszelf ook op een ijsje.

Met volle buik wandelen we weer terug waar we nog een bakkie doen voordat we ons bedje instappen.

Eigenlijk te kort

buiten ontbijten resort haamstede

Buiten ontbijten maakt het vakantiegevoel compleet…

De volgende dag genieten we ook weer van een heerlijk ontbijt, gevolgd door leuke activiteiten op het Zeeuwse eiland.

Karin en Zeb vertrekken met een boot om zeehonden te spotten. En Tycho en ik gaan het klimpark uitproberen. Als we uitgeklommen zijn wandelen we naar het strand voor een drankje en een kleine snack. Vanaf het strand hebben we een prachtig uitzicht op de Deltawerken. Heerlijk om hier even te vertoeven

Daarna gaan we terug naar het vakantiepark om onze spullen te pakken. Het is helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Landal Resort Haamstede, het was eigenlijk veel te kort…

We gaan onze mooie luxe bungalow missen. Echt een plekje waar we ons snel thuis voelden.

Wij bezochten Zeeland op uitnodiging van Landal GreenParks en VVVZeeland!

Strand bij Burgh Haamstede

Het strand ligt op maar 3 km van Landal Resort Haamstede

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.