Een tof weekendje Duinrell met Canvas Holidays

26 juni 2015

Onderdeel van: Nederland — Tags: , , — Sabine @ 3:18 PM

Duinrell kennen we natuurlijk allemaal als attractiepark. Maar je kunt er ook overnachten. Wij mochten een weekendje Duinrell uitproberen in een stacaravan van Canvas Holidays.

Samen met Zeb in de Falcon achtbaan

Samen met Zeb in de Falcon achtbaan

Canvas verhuurt ingerichte accommodaties op vele campings in Europa. Ze nemen daarbij alle zorgen uit handen, en weten bovendien precies welke campings geschikt zijn voor iedere leeftijdsgroep.

In Nederland is de keuze voor gezinnen met tieners niet erg groot. Een verblijf bij een pretpark is echter voor iedere leeftijd leuk. En dus gaan we een weekendje Duinrell met Canvas uitproberen.

Even zoeken bij aankomst

Op het terras voor de stacaravan van Canvas

Op het terras voor de stacaravan van Canvas

Als we op vrijdagmiddag aankomen bij Duinrell moeten we even zoeken. Het is niet direct duidelijk waar we de auto moeten parkeren, en dus rijden we naar de slagboom richting stacaravans. Maar nee, we moeten eerst op het parkeerterrein parkeren, dan inchecken bij Canvas, en dan mag de auto pas mee.

Het is druk bij het inchecken bij Canvas. We moeten even wachten voor we aan de beurt zijn. Opvallend is dat de mensen van Canvas Engels zijn. Voor hen is het een soort werk-vakantie. Ze zijn zeer behulpzaam en wijzen ons de weg naar de stacaravan.

De caravan is ruim, met 3 slaapkamers, een ruime zithoek en een keuken met vaatwasser. En uiteraard een ruim terras.

We nemen de tijd om ons te installeren en wat te drinken, voordat we op ontdekking uitgaan om wat te eten.

We wandelen rustig naar het Duinrell Plaza. Hier zijn de verschillende restaurants te vinden. Het grote La Place buffetrestaurant natuurlijk. En er is ook Buffetrestaurant Toscane, met een wat uitgebreidere keuze aan maaltijden.

We willen vandaag niet zo uitgebreid eten, en dus kiezen we voor de Take away. Deze bestaat uit een snackbar, en een pizzeria. We delen een pizza en een paar broodjes, zodat we snel op weg kunnen naar het zwembad.

Zwemmen en glijden in het Tikibad

Zeb voor het Tikibad Duinrell

Zeb voor het Tikibad

Behalve het pretpark staat Duinrell natuurlijk ook bekend om het Tikibad.

Dit tropische zwemparadijs bestaat uit een groot golfslagbad, een paar kleinere kinderbaden en jacussi’s, en vooral een groot aantal glijbanen. Het is het grootste overdekte glijbanencomplex van de Benelux.

Wanneer je bij Canvas verblijft, betaal je alleen een toeslag van € 4,- voor 2 uur Tikibad. Dat is precies genoeg om ons uit te leven.

We proberen alle glijbanen uit die niet te heftig zijn. Alhoewel, de Super Slide en de Family slide gaan al behoorlijk snel. Even afwisselen met de Lazy River dus.

Bij de Starfright en Moonlight ga je in een Duo-band door donkere buizen met disco-lichten. Spannend, maar heel leuk. En bij de Canonball vliegen we een eindje door de lucht.

Voor we het weten zijn de 2 uren al weer om. Moe maar voldaan keren we terug naar de stacaravan voor een welverdiende nachtrust.

Achtbanen en meer in Duinrell

Kikkerachtbaan in Duinrell

Met zijn allen in de kikkerachtbaan

De volgende dag doen we het rustig aan voordat we richting het pretpark gaan. Vanaf de stacaravan zijn we zo in het pretpark, en we zetten meteen koers naar de achtbanen achterin.

De Dragonfly is een leuke familie-achtbaan die wel snel is, maar niet over de kop gaat. Het is direct de favoriet van Tycho, die vanaf de uitgang het liefst direct weer naar de ingang holt.

Zeb wil voor het eerst van zijn leven wel eens over de kop. En dus gaat hij met Patrick in de rij voor de Falcon. Zenuwachtig is hij wel, maar als hij eruit komt is hij helemaal blij en trots dat hij het gedaan heeft.

Uiteraard moet ook de kikkerachtbaan eraan geloven. En Tycho wil toch ook nog graag in het trollentreintje.

Aan de andere kant van Duinrell is Rick’s avonturenburcht. Hier gaan we in de monorail, het schommelschip en we bezoeken de Mini playback voorstelling, die wel eens aan vervanging toe is.

Uitdagender is de katapult. Zeb durft dat wel en wordt in een bootje gelanceerd om in het water terecht te komen. Ook de hoge glijbaan Aqua Shute wordt door de mannen bedwongen, al vond Tycho die eigenlijk te eng.

Er is eigenlijk te veel om op de noemen. We zijn er in ieder geval de hele dag zoet mee.

Een uitstapje naar Wassenaar

In het centrum van Wassenaar

In het centrum van Wassenaar

’s Avonds willen we graag naar buffetrestaurant Toscane. Maar helaas, die is helemaal volgeboekt. Onder protest van de jongens besluiten we dan naar Wassenaar te wandelen om een restaurant te vinden.

Dat protest was echter helemaal onnodig. Het centrum van Wassenaar ligt maar een kleine wandeling weg. En het blijkt bovendien een gezellig centrum te zijn.

We hebben nog wel een discussie over het soort restaurant (de jongens willen wel friet en shoarma…) maar in Grand Café Lien kan iedereen zich wel vinden.

We laten het ons lekker smaken, en wandelen daarna weer rustig terug naar Duinrell.

De nostalgische speeltuin

Tycho bij de glijbaan in de nostalgische speeltuin

Tycho bij de glijbaan in de nostalgische speeltuin

Daar is het attractiepark nu natuurlijk gesloten. Maar als je op het park verblijft mag je nog wel de nostalgische speeltuin in.

Dit is het oudste deel van Duinrell, met veel speeltoestellen die er in onze jeugd al stonden.

Een beetje verouderd, maar de kinderen vinden ze nog geweldig. Het is nog altijd goed voor uren vermaak.

Nog een rondje andere activiteiten in Duinrell

Tokkelen in het klimbos van Duinrell

Tokkelen in het klimbos van Duinrell

De volgende dag gaan we weer het pretpark van Duinrell in. Voor de achtbanen natuurlijk, maar we willen ook alle andere activiteiten bekijken.

Bij de rodelbaan in de duinen is het erg druk. Bovendien mag Tycho daar nog niet in, dus laten we die links liggen. In plaats daarvan gaan we midget-golven, wat toch altijd populair is bij de kids.

Bij Duinrell zijn er buiten de hoofd-attracties nog een hoop andere dingen te doen. Je moet er soms alleen een beetje naar zoeken. Zo is de hoge glijbaan Niagara Superroetsj lastig te vinden. Daardoor is het er wel lekker rustig, evenals bij het bijbehorende picknickveldje en speelkasteel.

Een andere mogelijk is het klimbos Adventure Mountain. Deze ligt in de duinen bij het park. Het is niet altijd open en je dient voor de activiteiten apart te betalen. Wij nemen er slechts een kijkje, maar de jongens zouden graag meedoen!

Ons weekendje Duinrell zit er helaas weer op. We pakken de spullen in om weer huiswaarts te keren. Het was superleuk om in een stacaravan van Canvas Holidays bij het pretpark te verblijven. Kinderen, van peuters tot tieners, hoeven zich hier geen moment te vervelen.

Ook zin in een weekendje Duinrell met Canvas? Klik hier.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.