Een zonnig dagje in het Aquadome van Lalandia

17 mei 2012

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , , — sabine @ 10:24 AM

Waterspeeltuin in het Aquadome

De enorme bak water boven de waterspeeltuin die af en toe om gaat

Het vakantiepark Lalandia heeft een hele grote overdekte speel, shop, eet en zwem centrum gebouw. Onze laatste volle dag in Denemarken gaan we naar het Aquadome in dit centrum voor een dagje zwemplezier.

We hadden al een paar keer door de raampjes gekeken en de vele waterglijbanen die we vanaf het vakantiepark konden zien beloofden een spectaculaire dag.

De mannen en de vrouwen hebben een aparte afdeling om om te kleden. In Denemarken zijn de douches in de kleedkamer. Iedereen neemt een uitgebreide douche voordat de badkleding aangaat. Allemaal zeer hygiënisch!

Het golfslagbad

Het golfslagbad in Lalandia

Tycho op het strand van het golfslagbad

Bij binnenkomst kijken we onze ogen uit! We zien glijbanen, een grote indrukwekkende water speelplaats, een golfslagbad, restaurantjes en een sauna. Allemaal in een gezellige zonnige sfeer met palmbomen. Wij zoeken een plekje naast het golfslagbad en nemen eerst even de tijd om dit bad te verkennen.

Eerst is het water glad en kunnen we rustig zwemmen en spelen. Maar dan komen de golven. Zeb en Tycho vinden het geweldig. Ik zie Zeb meerdere malen kopje onder gaan, maar hij vind het allemaal alleen maar leuk en wil het liefste in het midden van het bad zwemmen waar de hoogste golven zijn.

Een groot speelbad

Het Speelbad in Aquadome

Over de kikkerbladen lopen in het speelbad

Dan verplaatsen we ons naar het bad naast het golfslagbad. Daar ligt een mooi kikkerblad parcours om van de ene kant van het bad naar de andere kant te komen. En dat is best lastig. We komen allemaal wel aan de overkant, maar niet op de mooiste manier.

Patrick en ik hangen aan het net boven ons hoofd en maken de meest ongelukkige standjes om op de kikkerbladeren te blijven staan. Zeb en Tycho doen het zittend op de knieën en liggend om de overkant te halen.

In dit bad ligt ook een dolfijn waar de jongens op kunnen klimmen. Vol trots poseren ze voor de foto als het ze gelukt is. Daarna doen we nog een wedstrijdje wie de meeste ballen in de basket kan gooien die gewonnen wordt door Zeb.

Je kan een vakantie bij Lalandia boeken via Neckermann, Vacanceselect, Pharosreizen.nl en TUI

Waterspeelplaats

Kleuterglijbanen in het Aquadome

Zeb en Tycho gaan van de kleuterglijbanen

Dan wordt het tijd om de eerste glijbanen uit te proberen. We beginnen bij de glijbanen in het kleuterbad. Deze zijn erg grappig en de jongens rennen diverse keren naar boven om vervolgens weer naar beneden te glijden.

Ze krijgen de smaak te pakken en willen meer. Bij de waterspeelplaats zijn een paar glijbanen die wat hoger en sneller gaan. Daar gaan we een paar keer vanaf.

Naast het glijden kun je bij deze speelplaats lekker klimmen en klauteren. Ook zijn heel veel kranen om mensen nat te spuiten. En eens in de zoveel tijd kantelt er een enorme emmer water om. Dit gaat gepaard met een hoop lawaai, wat ons telkens behoorlijk laat schrikken.

Het grote glijbanen spektakel

Op een duoband van de glijbaan in Lalandia

Patrick en Zeb genieten nog na van de snelle bandenglijbaan

Als we uitgespeeld zijn willen Patrick en ik de glijbaan met de banden wel eens uit proberen. Zeb en Tycho hebben wel hun twijfels, maar alleen op papa en mama wachten vinden ze niet leuk. En dus klimmen we met zijn vieren met twee tweepersoons banden naar boven.

Ik ga samen met Tycho. In het begin gaat de band wel hard, maar is de snelheid nog prima te doen. Dan komt er een kleine versnelling en sjeezen we met een enorme vaart door de laatste bocht. Zelf ben ik aardig onder de indruk en kijk wat bezorgd naar Tycho. Die zit met een grote grijns op zijn mond en begint voluit nog een keer, nog een keer te roepen.

Bij Patrick en Zeb is de afdaling ook prima bevallen en dus klimmen we nog vele malen naar boven om te genieten van deze spectaculaire glijbanen.

Snel een hap en dan naar buiten

Het buitenbad met uitzicht op de glijbanen van het Aquadome

Even poseren in het buitenbad, met een paar van de glijbanen op de achtergrond

Ondertussen begint onze maag te knorren. Tijd voor een hapje eten bij de deli. We eten hotdogs, pizza en een wrap met kip.

Al snel willen de jongens het water weer in. Eerst even het buitenbad proberen. Het water is heerlijk warm, maar buiten is het koud en regenachtig. Snel maar weer naar binnen.

Op een matje naar beneden

Naast de glijbanen met een band zijn er ook glijbanen waar je liggend op je buik op een matje vanaf moet. Vooral Tycho wil dat wel eens proberen.

De matjesglijbaan in het Aquadome van Lalandia

Tycho raast van de suppersnelle matjesglijbaan

Terwijl Zeb en ik een sanitaire stop houden gaat Tycho met Patrick naar boven. Deze glijbaan kan je niet samen doen, en meestal vindt Tycho het dan wel spannend. Maar blijkbaar wilde hij het zo graag, want zonder enig probleem ging hij op zijn matje liggen en met de vraag aan zijn vader of die ook zo kwam, was het prima en zoefde hij met een harde vaart naar beneden.

Hij vond het helemaal geweldig, en dus wilde Zeb ook wel. Ook hij vond deze glijbaan helemaal het einde. En dus volgen er vele afdalingen op de matjes. Zelf vond ik de afdaling in de dubbele banden leuker, alleen het laatste stukje was wel erg leuk. Dan ga je nog even vrij steil naar beneden.

Patrick en Zeb willen ook nog wel de glijbaan die je met 4 personen tegelijk op een band kan maken doen. En dus klimmen ze met de enorme band naar boven. Door toeval maakt Zeb deze afdaling in zijn achteruit en komt in tranen beneden. Volgens Patrick is de afdaling ook minder leuk dan de tweepersoons banden.

Dus glijden we nog een aantal keren in de andere glijbanen naar beneden voordat we nog even lekker opwarmen in het bubbelbad en ons aan gaan kleden.

Al met al zijn we danig onder de indruk van het Aquadome. Er zijn heel veel verschillende dingen te doen, voor alle leeftijden. We dachten een paar uurtjes te gaan zwemmen maar waren de hele dag zoet…

Op een Italiaans balkonnetje…

het Italiaanse balkon in Lalandia Denemarken

Buiten koud, toch lekker dineren op een balkon

De laatste avond gaan we uit eten in het buffet restaurant. We zitten op het terras en kijken uit op het mediterraanse pleintje. Het ziet er gezellig en sfeervol uit. En dat terwijl het buiten koud is en regenachtig.

De jongens hebben hun eten snel op en willen gaan spelen in Monky Tonky land. Ze kunnen met hun polsbandjes zelf naar binnen en gaan lekker hun gang terwijl wij samen verder eten.

Voldaan keren we rond 20.30 uur terug naar ons huisje. Helaas voor ons het laatste nachtje. Maar woensdagochtend gaan we nog wel even spelen in Monky Tonky land en mischien nog wel midgetgolven, bowlen of trampolinespringen. Want er is nog zoveel te doen waar we nog niet aan toegekomen zijn.

We kijken terug op een super leuk verblijf bij Lalandia in Billund. Lijkt het jullie ook leuk om dit park te bezoeken. Je kan het vakantiepark boeken bij Neckermann, Vacanceselect, Pharosreizen.nl en TUI.

Meer informatie over Legoland vind je op Vakantie-met-kinderen.com en www.visitdenmark.nl.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.