Fietsen in Chiang Mai

15 juli 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , — Sabine @ 1:56 PM

Treinschommel in een parkje in Chiang Mai

Treinschommel in een parkje in Chiang Mai

We hebben in Chiang Mai maar 1 volle dag te besteden en besluiten om deze dag een fiets te huren om de stad te ontdekken.

Na wat geploeter om de zadels op hoogte te krijgen vertrekken we richting een parkje in de oude stad. Het is een klein maar leuk parkje waar de jongens even kunnen spelen in het speeltuintje.

Erg grappig is het treinen schommeltje (soort gezinsschommel in de vorm van een trein).

Verder zijn er wat slootjes met leuke bruggetjes er overheen. In de slootjes zwemmen heel veel vissen, waarvoor je voer kunt kopen bij de stalletjes die er staan.

Door de rustige straatjes van Chiang Mai

Fietsen in Chiang Mai

Fietsen in Chiang Mai

We vervolgen onze weg door de oude stad en nemen zoveel mogelijk binnenweggetjes om de sfeer van het gewone leven te proeven. Dat is toch anders dan dat je de wat grotere wegen volgt met restaurants, winkels en accommodaties.

Onderweg komen we vele tempels tegen. Het lijkt wel of er hier op elke hoek van de straat een tempel staat.

We fietsen de oude stad uit richting de rivier. Hier gaan we lunchen bij een restaurantje aan de rivier.

Het is maar een klein stukje fietsen van het park naar de rivier. Maar het is zo warm, dat we blij zijn om in de schaduw te zitten.

Na de lunch fietsen we weer terug naar ons guesthouse waar de jongens en ik snel een duik in het zwembad nemen. Patrick besluit nog wat verder te fietsen.

Omhoog richting Doi Suthep

Ik (Patrick nu aan het woord) wil even een kijkje nemen bij de meest bekende tempel van Chiang Mai: Doi Suthep. Deze ligt even buiten de stad op een heuvel. Het staat alleen niet op de kaart, dus ik weet niet hoe ver het is.

Na een kwartiertje fietsen vraag ik me af of ik wel goed zit. De weg gaat maar door, licht omhoog en er is nog niets van de tempel te zien.

Wel verschijnt links plots een groot park. Ik ga daar eens een kijkje nemen en ik blijk op het enorme universiteitsterrein te zijn. Leuke omgeving, maar ik moet natuurlijk door.

Fotoshoot met een model

Fotomodel bij Chiang Mai

Fotomodel bij Chiang Mai

Dan, nog even later, verschijnen plots wat tuktuks langs de weg die aanbieden om naar de tempel te rijden.

Ik zit dus goed, maar wil natuurlijk zelf fietsen.

Dan verschijnt links ook weer plotseling Chiang Mai Zoo. Mooi, weet ik meteen waar die zit. En vlak daarna gaat de weg steil omhoog.

Ik zet stug door, en voel me alsof ik de Alpe d’Huez beklim. Maar dan op een city-bike zonder versnellingen. Na een aantal haarspelbochten vraag ik me af hoe ver het nog is, maar ik zet door.

Dan zie ik een stalletje met wat de drinken. Mooi zo, even pauze. Ik zweet behoorlijk en rust dus even goed uit. Ondertussen genietend van een stromend beekje en een uitzichtpunt.

Waterval bij Chiang Mai

Waterval bij Chiang Mai

Heel toevallig staan daar ook een paar fotografen die een mooie Thaise aan het fotograferen zijn. Ze wenken me dat ik ook gerust een fotootje mag maken, en dat doe ik dan ook.

Even later ga ik weer verder, meer haarspeldbochten tegemoet.

Net als ik me weer afvraag hoe ver nog, verschijnt er een bord: nog 9 kilometer. Ik besluit dus maar om te keren.

Op de weg terug vind ik nog een afslag naar een mooie waterval.

Hier zijn veel Thaise stelletjes aan het genieten van de omgeving.

Ik parkeer mijn fiets even, en schiet wat fotootjes van deze prachtige omgeving. En keer vervolgens weer terug naar de stad.

Al met al heb ik dus toch nog meer gezien hier op de fiets dan in Kanchanaburi met de scooter…

De Donald Duck tempel

De Donald Duck tempel in Chiang Mai

De Donald Duck tempel in Chiang Mai

Waar je in andere plaatsen vooral bij de guesthouses moet zijn om lekker en gezellig te eten, trekt iedereen in Chiang Mai daarvoor naar de night bazaar.

Ook wij gaan dus die kant op. Maar voor we daar aankomen zien we nog een mooie tempel. Ook de jongens vinden de tempel mooi, want wie staat daarbij? Donald Duck himself!

Het moet ook niet gekker worden. Maar ook de monniken hebben natuurlijk het recht om tekenfilms te kijken…

Schuilen bij de Bazaar

Voor we de night bazaar bereiken begint het al te druppelen. En als we de eerste kraampjes bereiken regent het behoorlijk.

Snel dus naar het food court. Hier kan je bij verschillende kraampjes eten halen, wat je lekker opeet in de grote ruimte, onder een blauwe kerstboom…

2 Comments

 1. Hoi allemaal,

  wat een bijzondere reis maken jullie toch zeg! Rijden op een olifant, het lijkt me fantastisch.
  Leuk Zeb en Tycho op zo’n treinschommel te zien zitten. Grappig dat er ook zo ver weg van huis aan hun passie gedacht wordt! Hadden jullie die thuis maar.Haha.
  Veel plezier nog op jullie fantastische avontuur. Ik geniet van de verhalen.

  Groetjes,
  (juf)Petra

  Reactie by Petra l'Ami — 17 juli 2011 @ 4:27 PM

 2. hoi patrick en sabine en de kids ik schrijf hier van uit een zeer nat nederland.waar je niet vrolijk van wordt.maar we moeten nog een week werken misschien is het dan iets beter.we genieten van jullie verhalen en krijgen het er ook een beetje warm van als we horen dat het bij jullie zweten is.geniet lekker verder en groetjes van eric en ans

  Reactie by Ans en Eric — 18 juli 2011 @ 4:40 PM

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.