Fietsende aapjes en tijgers knuffelen

2 augustus 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — sabine @ 5:19 AM

Tijgertje aaien in Tiger Kingdom

Tijgertje aaien in Tiger Kingdom

Chiang Mai is inmiddels een flink toeristen centrum geworden. In de omgeving zijn dan ook steeds meer dingen te doen.

Twee ietwat dubieuze activiteiten zijn de monkey training school en tiger kingdom. Dubieus of niet, we willen toch graag een kijkje nemen, de jongens voorop.

Omdat we nog niet precies weten wat we de komende dagen willen doen, slapen we eerst maar eens uit. Daarna doen we wat boodschappen, en om Zeb te plezieren lunchen we voor het eerst in Thailand bij de McDonalds.

Rond half 3 lopen we een booking kantoortje binnen om te kijken wat we nog kunnen gaan doen. En dan hebben we ineens binnen een kwartier een druk programma.

We gaan dezelfde middag nog naar het tiger kingdom en de monkey school. en voor de volgende dag hebben we een tripje geboekt.

Apen die trucjes doen

Een fietsend aapje bij de monkey school

Een fietsend aapje bij de monkey school

Na wat spullen weggebracht te hebben in ons guesthouse rijden we eerst naar de monkey school.

Zeb en Tycho vinden het helemaal leuk.

Ze mogen de apen wat voer toegooien en er is een show met apen op een fiets en een aap die kan basketballen en een aap die kokosnoten uit de boom kan halen.

Wij vinden het wat minder. De apen zitten aan de ketting met een bewegingsruimte van ongeveer 1,5 meter. Ziet er best zielig uit.

Volgens de bordjes mogen ze om 17.00 uur van de ketting af, maar toch.

Het tijger-menu

Dan gaan we verder naar Tiger Kingdom. Dit is veel professioneler opgezet dan de Tiger Temple bij Kanchanaburi. Maar het komt op hetzelfde neer: je kan hier tijgers aaien en met ze op de foto.

Zeb en Tycho met een tijgertje

Zeb en Tycho met een tijgertje

Bij binnenkomst kun je kiezen welke tijgers je wilt aaien. New borns, van ongeveer een maand, de kleine van 2 maanden, dan vier maanden, enzovoorts. Het is een heel menu, en het eindigt met de grote jongens.

Wij kiezen voor de new born tijgertjes. We mogen ongeveer een kwartier bij ze in het hok en dat is echt helemaal geweldig.

Ze komen bij je zitten of klimmen over je heen. Ze zijn zo lief. Als we na een kwartiertje het hok uit moeten is Zeb in tranen. Hij vond ze zo leuk en wilde helemaal nog niet weg.

Maar gelukkig hebben we nog een heleboel foto’s. Er is namelijk een fotograaf bij die een heleboel foto’s van ons heeft gemaakt.

Gedrogeerd of niet?

Een toerist met een grote tijger

Een toerist met een grote tijger

We lopen nog even rond langs de hokken waar andere toeristen met tijgers op de foto gaan.

Tot een maand of 4 zijn de tijgers nog speels en handelbaar. Je ziet ze echt plezier hebben met de toeristen.

Boven die leeftijd worden ze echter al heel groot. We zien die wel met elkaar spelen, maar niet met de toeristen, dan zijn ze rustiger.

Eigenlijk hadden we van tevoren al wel een beetje onze bedenkingen over het op de foto gaan met de tijgers. Het kan bijna niet anders dan dat de dieren iets krijgen waar ze rustig van worden.

Dat gevoel is na het zien van de vele toeristen bij de tijgers alleen maar gestegen. Toch is het voor onze kinderen een hele bijzondere ervaring geweest.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.