Haderslev en een bezoek aan eiland Årø in Sønderjylland

24 mei 2019

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , , — Henriette Faas @ 8:33 AM
Kinderen wandelen door het dorpje Haderslev

Henriette bracht met haar gezin een bezoek aan Sønderjylland, Denemarken. Ze bezochten het oude stadje Haderslev wat slechts 15 minuten autorijden is vanaf hun vakantiehuis aan het Fløvt strand.

Haderslev is een gezellig stadje, met een erg leuk park waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Ze combineren dit met een bezoek aan het eiland Årø, een klein eiland met fijne fietspaden en waar je goed kan wandelen. Én Deense wijn kan proeven….

Het gezellige plaatsje Haderslev

We parkeren dicht bij het oude centrum en struinen er wat door de oude straten van het stadje. Wanneer we hier doorheen lopen vallen de mooie kleurrijke huizen ons op en de sfeer is heel gemoedelijk.

Je merkt dat het een zeer oude stad is en het blijkt ook dat sommige huizen die we zien uit de 16e eeuw stammen. Aan de winkelstraat ligt ook de mooie gotische Kathedraal, waar in de zomer op vrijdag een orgelconcert wordt gehouden.

Elke vrijdag marcheert een muziekkorps naar de kerk om een pagina om te slaan in het Herdenkingsboek. In de zomermaanden is de kerk geopend en kan deze worden bezichtigd.

Gotische kathedraal in Haderslev
De mooie Gotische kathedraal

Veel te doen voor kinderen in het Dampark in Haderslev

Spelen in de speeltuin in het Dampark in Haderslev
Damparken, Haderslev

We brengen een bezoek aan het Dampark. Dit park is gelegen naast het oude centrum en dus makkelijk aan te lopen. Het ziet er mooi en rustgevend uit zo aan het water.

De kinderen zien meteen de twee speeltuinen en vermaken zich hier een hele poos. Dan zien ze dat de gele waterfietsen worden schoongemaakt en willen hier graag een tochtje mee maken.

In de kiosk nabij de waterfietsen kunnen deze per half uur worden gehuurd en er kunnen 4 personen in één waterfiets. Wij passen dus precies met ons gezin in één waterfiets! Er hangen veel zwemvesten in diverse maten. Erg fijn, want onze beide kinderen hebben nog geen zwemdiploma en je weet maar nooit!

Het is een leuke bezigheid om zo even het water over te fietsen met de kinderen en ze genieten er ook zichtbaar van. Na een klein half uur vinden ze het wel wat saai worden, dus de tijd dat we het kunnen huren is precies goed!

Vervolgens lopen we weer naar het oude centrum om op het terras van een restaurant op het marktpleintje te lunchen.

Kinderen voorop de waterfiets
Waterfietsen in het park

Met de ferry naar het eilandje Årø om wijn te proeven en te spelen

Bord met Årø Vingård

We rijden naar Årøsund om vanaf hier de ferry te nemen naar het eilandje Årø. Tickets voor de ferry kun je vooraf in de machine kopen. De overtocht is een belevenis voor de kinderen en duurt slechts 7 minuten.

Wij hebben zelf de auto meegenomen op de ferry, maar het is ook mogelijk fietsen mee te nemen of je huurt een golfkarretje bij aankomst. Omdat het eiland erg klein is, is een fiets of een golfkarretje ideaal om hiermee het eiland rond te rijden.

Met de auto rijden we naar de Årø Vingård, waar ze wijn maken. We hadden er geen idee van dat ze druiven verbouwden en wijnen maakten in Denemarken. En vinden dit zo uniek dat we hier een bezoek aan willen brengen.

We maken een praatje en krijgen hierdoor wat meer achtergrondinformatie van de druiven en het maken van wijn in deze regio. En het leuke van zo’n bezoek in natuurlijk het proeven. We proberen beiden een glas en constateren dat het lichte, zeer frisse wijnen zijn.

Tegenover de wijngaarden is een natuurspeeltuin, waar de kinderen weer heerlijk kunnen spelen.

We rijden nog over het eiland en nemen dan de ferry weer terug naar het vaste land.

Natuurspeeltuin op het eiland Årø
Natuurspeeltuin, lekker spelen op het eiland!

Henriette was op uitnoding van Visit Denmark in Sønderjylland oftewel Zuid Jutland.

Ze heeft nog meer leuke uitjes gemaakt. Lees haar tips en belevenissen over het Doe- en beleefpark Universe Science Park, de Speurtocht met piraat Alf in Gråsten en de Levende geschiedenis bij Dybbøl Banke

Op de website vind je leuke kindvriendelijke vakantie adresjes in Zuid Jutland.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.