Jomtien, Pattaya en het Pattaya water park

7 augustus 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — sabine @ 12:54 PM

Het strand van Pattaya

Het strand van Pattaya

Onze enige volle dag in Jomtien gaan we grotendeels doorbrengen in Pattaya water park. Maar niet voordat we ook een kijkje nemen in Pattaya zelf.

Een songtaew brengt ons vlotjes van Jomtien naar Pattaya. Ons eerste doel hier is het regelen van tickets richting Koh Chang.

Veel mensen bieden ons dure taxiritten aan. Maar via een gespecialiseerd reisbureautje is een minibusje zo geregeld.

Dan wandelen we door naar het strand van Pattaya. We zien hier de drukke toeristen badplaats die we verwachten. Toch is het hier niet veel anders dan in vele andere drukke badplaatsen.

De befaamde walking street

Pattaya walking street in de morgen

Pattaya walking street in de morgen

We lopen over de boulevard, en drinken uit een kokosnoot. En dan komen we bij het roemruchte deel van Pattaya: de walking street oftewel de rosse buurt.

In deze straat zien we de vele barretjes en nachtclubs waar Pattaya haar reputatie aan te danken heeft. Maar vanwege het vroege uur ontbreken de Thaise dames nog.

We kunnen hier dus prima met de jongens doorheen wandelen. Er is niets aanstootgevends te bekennen. Of misschien enkele oudere westerse mannen met jonge Thaise dames. Maar de kinderen hebben die niet eens in de gaten.

Naar Pattaya Park

Pattaya water park

Pattaya water park

Vanuit de walking street nemen we een songtaew naar Pattaya Park. Wij gaan hier naartoe om te zwemmen in een mooi zwembad met wat glijbanen.

Het water park doet een beetje ouderwets aan, maar Zeb en Tycho genieten.

Er zijn veel bruggetjes en eilanden waar je rustig kan zitten. Rond de eilanden staat een lichte stroming in het bad waardoor je in de rondte zwemt.

Dan zijn er ook verschillende glijbanen. Hele snelle, en langzame voor de kids. In eerste instantie willen de jongens niet van de glijbaan af, maar ‘s middags krijg ik ze toch mee.

Patrick gaat op het eind nog even van de snelle glijbaan af en wordt letterlijk gelanceerd.

Andere attracties in Pattaya Park

De achtbaan en toren waar je vanaf kan tokkelen

De achtbaan en toren waar je vanaf kan tokkelen

Op het park staan ook wat attracties zoals een achtbaan, schommelschuit en monorail. Ook is het mogelijk om hier van een hoge toren naar beneden te tokkelen. Of omhoog en naar beneden in een gondel.

Wij gaan als afsluiting nog in de monorail en lopen dan via het strand terug naar Jomtien.

Wat opvalt is dat veel borden in het Russisch geschreven zijn. Er lopen inderdaad veel Russen hier. We hebben daar verder geen last van, maar het is wel opvallend.

Bij de weg aangekomen pakken we een terrasje. De noordzijde van Jomtien staat ook wel een beetje bekend als een homo plek. Maar toch kijken we vreemd op als we op het terras een grote blanke man zien tongen met zo’n ielige thaise jongen. Niet teveel op letten maar, dat doen onze jongens ook niet.

Na ons drankje nemen we de sontaew weer naar Holland huis. Hier eten we nog een keer en nemen dan afscheid van de hartelijke eigenaar en zijn vriend.

De volgende ochtend vertrekken we om half 8 en dan is er nog geen personeel. Om ons toch een ontbijtje te geven, krijgen we alvast wat broodjes mee.

1 reactie

  1. En dan deze site, wat leuk, die is blijkbaar van jou, Sabine, en de familie. Dat had ik nu pas door na enig rondsnuffelen. Leuk.

    Reactie by Fred — 9 augustus 2011 @ 5:05 AM

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.