Een stedentrip in Antwerpen met kinderen, een stad vol leuke verhalen

Is Antwerpen een oude havenstad waar je snel langs rijdt op weg naar het Zuiden? Dacht het niet! In het mooie centrum van Antwerpen is genoeg te zien en doen voor een leuke stedentrip met kinderen!

Het Steen in Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. En er is dan ook heel veel te doen, zeker ook voor kinderen.

Uiteraard kan je in deze bourgondische stad heerlijk struinen, een terrasje pakken en lekker eten. Maar de kinderen willen vooral leuke dingen doen. En dat kan.

Hieronder lees je een aantal van die activiteiten die een stedentrip in Antwerpen zo leuk maken. Of klik direct door naar de

Hand werpen en andere mooie verhalen

De handwerper in Antwerpen

Waar komt de naam Antwerpen eigenlijk vandaan? Nou, daar is een mooi verhaal over. Van een reus die de hand afhakte van schippers die geen tol wilden betalen. En die wierp hij dan in de Schelde. Hiervan staat nog een beeld in de stad.

En zo kent de stad Antwerpen nog meer mooie verhalen. Over Nello en Patrasche bijvoorbeeld, een weesjongen met zijn hond. Een verhaal dat hoort bij de prachtige kathedraal van Antwerpen, en bij de schilderijen van Pieter Paul Rubens.

Met dergelijke verhalen gaan de stad en zijn monumentale gebouwen voor kinderen meer leven. Meer hierover lees je op de pagina over Historisch Antwerpen.

Leuke musea voor kinderen

Is het waar of niet waar

In Antwerpen zijn diverse musea die ook voor kinderen heel leuk zijn. Het Fotomuseum bijvoorbeeld waar voor kinderen van 6 - 12 een doebox is met leuke opdrachten.

In het Red Star Line museum, kom je alles te weten over emigratie. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een familiespel met leuke opdrachten over Bessie, die met haar familie naar Amerika gaat. Voor hele kleintjes en kleuters zijn er op een aantal dagen per jaar speciale rondleidingen.

Het lekkerste museum in Chocolate Nation waar je alles te weten komt over Belgische chocolade en waar je natuurlijk ook mag proeven!

Ook erg leuk voor kinderen is Museum aan de Stroom (MAS). Dit museum heeft diverse leuke activiteiten voor kinderen.

Zo kunnen kinderen een speurtocht van Kapitein Massimiliaan door het museum maken. En bijzonder is Flessenpost van MASsimo, een familiespel dat je bij de balie kan lenen om het museum te ontdekken.

Aan de andere kant van de Schelde

roltrap van de Annatunnel

Antwerpen is dus een havenstad, waar de rivier de Schelde dwars doorheen loopt. En hoewel het centrum zich op de rechteroever bevindt, is er ook nog een linkeroever.

Waar Rotterdam zijn Erasmusbrug heeft, moet je in Antwerpen vooral de St Annatunnel nemen om aan de linkeroever te geraken (om het op z'n Vlaams te zeggen).

Deze tunnel is een belevenis op zich, met zijn authentieke houten roltrappen.

Aan de andere kant vind je dan de St Anna speeltuin, leuk voor de kinderen. En een terras, met mooi uitzicht op de skyline van Antwerpen.

Speurtochten boven en onder de grond

Sabine in de Ruien van Antwerpen

Een mooie stad als Antwerpen ontdekken kinderen het liefst via een leuke speurtocht. En die zijn er genoeg!

Bij het VVV op de Grote Markt kan je voor 5 Euro de Funmap aanschaffen. Met daarin een leuke wandeltocht, compleet met grappige uitleg over de verschillende bezienswaardigheden in de stad.

Een andere optie is de speurtocht door Antwerpen van Sleutels van de stad. Hierbij ga je met een schatkaart op zoek naar antwoorden op de vragen. Erg leuk!

En dan is er ook nog een speurtocht onder de grond! Kinderen vanaf 10 jaar kunnen een interactieve wandeling maken met een tablet door de Ruien, de ondergrondse grachten en oude riolen van de stad. Superleuk!

En een dierentuin, en een strip-pretpark, en...

Goudkopleeuwaapje met jong in Antwerpen Zoo

Het is zo goed als onmogelijk om alle activiteiten in Antwerpen te noemen. Toch wil ik een paar leuke tips aan jullie geven.

Zo is er de dierentuin ZOO Antwerpen midden in het centrum. Daar kan je al zeker een halve dag zoet zijn.

Dat geldt ook voor Plopsa Station Antwerp, het vrolijke indoor pretpark dat bij het Centraal Station ligt.

Als het warm is kun je aan de linkeroever van de stad naar het St Annastrand. En als je dan toch in de buurt van de Schelde bent, dan kan je ook een boottocht maken.

En zo zijn er nog tal van andere activiteiten te zien en doen. Lees ook onze Top 7 kinderuitjes in Antwerpen. Een stedentrip naar Antwerpen met kinderen is dan ook zeker een aanrader!

Reisaanbod

Leonardo Hotel

Het Leonardo Hotel in Antwerpen

Het Leonardo Hotel is een aanrader als je met kinderen in Antwerpen bent.

Dit hotel ligt direct bij het centraal station op loopafstand van Historisch Antwerpen. De dierentuin en Aquatopia liggen zelfs nog dichterbij, op nog geen 5 minuten wandelen.

Ze hebben mooie familiekamers tot 4 personen. En ook een studio voor 4 personen met keukentje. Handig als je met een baby op stap gaat.

Premier Suites Plus Antwerp

Dit hotel is gelegen in het centrum van Antwerpen. Het centraal station ligt op 400 meter en als je 10 minuten wandelt zit je in het winkelgebied Meir.

De receptie is 24 uur per dag geopend. En bied diverse diensten zoals het bezorgen van eten en boodschappen en toegang tot een wasruimte.

Je kan kiezen uit een kamer, een studio of een appartement tot maximaal 4 personen waarvan er twee op een slaapbank slapen.  Elke kamer heeft zijn eigen waterkoker en Nespresso-apparaat.

B&B Sablon Antwerp

Na het gastvrije ontvangst voel je je direct thuis in het B&B Sablon Antwerp. Deze B&B  is centraal gelegen in het historische hart van Antwerpen, dicht bij Het Stadhuis van Antwerpen, de Groenplaats en de Onze Lieve Vrouwenkathedraal.

Het bed & breakfast heeft een eigen restaurant dat traditionele gerechten met dagverse producten serveert. Hier kun je terecht voor de lunch of het diner. Voor het ontbijt hoef je de kamer niet uit, deze kun je nuttigen op je eigen kamer.

De kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche en een haardroger. Je kan een familiekamer boeken voor maximaal 4 personen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)