Kindvriendelijk Antwerpen

3 april 2013

Onderdeel van: België — Tags: — Sabine @ 4:36 PM

Antwerpen Station

Station van Antwerpen


Een paar weken geleden ben ik op persreis geweest naar Antwerpen. Een reisje om te ontdekken hoe kindvriendelijk Antwerpen is.

Alleen was het dit keer zonder mijn kinderen. Dat was wel even wennen!

Aan de ene kant kan je dan wel een heleboel bekijken in een korte tijd, maar aan de andere kant is het toch lastiger om een indruk te krijgen hoe de kinderen deze stad zouden vinden.

De leukste plekjes van Antwerpen voor gezinnen

Maar dat Antwerpen een heleboel te bieden heeft voor gezinnen, dat is wel zeker. En dat begint al als je met de trein aankomt op het centraal station. Want wat een prachtig gebouw is dit zeg! En dan ook nog eens een overvloed aan treinen. Voor mijn trein fanaten zou dit het walhalla zijn…

Ingang Dierentuin Antwerpen

Ingang Dierentuin Antwerpen


En als je dan naar buiten gaat, dan loop je zo de dierentuin van Antwerpen in.

Zoo Antwerpen is één van de oudste dierentuinen te wereld. Het heeft 950 diersoorten, waaronder bedreigde zoals de dwergchimpansee of bonobo, het goudkopleeuwaapje, de okapi, het Przewalskipaard en de Europese otter.

Nog niet genoeg van dieren, dan kan je aan de overkant van het plein waar de dierentuin is, ook nog naar Aquatopia. Hier ontdek je de fascinerende onderwater wereld met zijn prachtig gekleurde vissen. En er zijn ook diverse reptielen zoals slangen en hagedissen te bewonderen.

Speurtocht in het MAS

Speurtocht in het MAS


Ga je wat verder de stad in, dan kan je een bezoek brengen aan het museum aan de stroom. (MAS) In het museum zijn speurtochten voor de kids.

Heel leuk lijkt mij de Flessenpost van Massimo, een kijk, doe, denk en ontdekkingstocht door het museum. Hou je niet van museums, maar wel van een prachtig uitzicht, dan mag je het gebouw gratis betreden om naar boven te gaan met de roltrappen en van het uitzicht over de stad te genieten.

In Antwerpen zijn ook vele historische gebouwen te bezichtigen. Niet het uitje wat je snel met de kinderen zal ondernemen. Maar een stadswandeling door Antwerpen kan ook voor kinderen heel erg leuk zijn. Weet jij hoe Antwerpen aan zijn naam komt of wie Nello en Patrasche zijn? Lees er alles over op de pagina Historisch Antwerpen, ook leuk voor kinderen.

Voor een momentje van rust, of een uurtje speelplezier voor de kinderen heeft kindvriendelijk Antwerpen twee parken. Het Stadspark of Park Spoor Noord, waar ook leuke speeltuintjes zijn.

Antwerpen voor moeders en dochters

Lunchen bij Mint

Lunchen bij Mint


Antwerpen is ook ideaal als uitje voor moeders en dochters die van shoppen houden.

De Meir en het Historisch Centrum hebben hele leuke winkels voor iedere smaak. De Kammenstraat is meer voor wat alternatieve kleding. En de Schuttershofstraat is de straat van de grote luxemerken zoals Louis Vuitton.

Bij zo’n uitje hoort natuurlijk lekker uitgebreid lunchen. Een echte aanrader is Mint, waar je heerlijke luxe broodjes kan nuttigen in een gezellige ambiance.

Kindvriendelijke Hotels

Familiekamer Leonardo Hotel

Familiekamer Leonardo Hotel


Ook zin in een weekendje Antwerpen met je gezin, kijk dan eens op onze pagina Stedentrips met kinderen voor leuke arrangementen.

Aanraders voor een verblijf met kinderen zijn het Leonardo Hotel, die op steenworp afstand van het centraal station ligt en familiekamers tot 4 personen heeft. Of Hotel Plaza welke in een wat rustiger straatje ligt, maar wel wat verder van het centrum.

Ga je er samen met je dochter op uit, dan is Hotel De Keyser een aanrader. Deze ligt ook op steenworp afstand van het centraal station.

Kijk verder voor leuke uitjes op de pagina Top 10 uitjes voor Antwerpen met kinderen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.