Kindvriendelijke uitjes in Luxemburg

9 november 2018

Onderdeel van: Luxemburg — Tags: — Sabine @ 9:25 AM

Luxemburg is een klein, maar veelzijdig land. Liane ging op uitnodiging op pad om verschillende kindvriendelijke uitjes in Luxemburg te ontdekken.

we maken een ritje met de huifkarWelke gedachte komt er bij jou op als je aan Luxemburg denkt?

Tja, ik wist het eigenlijk niet zo goed. Des te leuker om samen met vriendin Heleen en de kids Floor en Sven naar Luxemburg af te reizen om zelf te ervaren wat daar zoal te beleven is!

Visit Luxembourg had een paar activiteiten voor ons geregeld. Zij kunnen je echt alles vertellen over Luxemburg. Van de verschillende gebieden, leuke uitjes of toffe accommodaties.

Creatieve workshops bij Toerist Center Robbesscheier

poseren bij het bord van Robbesscheier.Op vrijdag 26 oktober is het dan zover, we gaan op weg naar Luxemburg! De autoreis verloopt voorspoedig en binnen 4 uur komen we aan bij de eerste activiteit: ’Toerist Center Robbesscheier.’

Dit natuurcentrum ligt in het Noorden van Luxemburg in het plaatsje Munshausen. Je kunt hier verschillende workshops doen waarbij de kinderen uitleg krijgen, maar ze ook zelf kunnen ontdekken. Je kunt je hier makkelijk een middag vermaken.

Wij genieten eerst van een lunch bij restaurant Robbesscheier, wat naast het centrum ligt. Na deze heerlijke maaltijd zijn we klaar voor de activiteiten.

We beginnen met het maken van een lantaarn van suikerbiet. Dit is bijzonder, want dit is de jaarlijkse traditie in het dorp. De lantaarns worden gemaakt om boze geesten te verjagen. Superleuk dat wij er nu precies zijn!

we maken een lantaarn van suikerbietVervolgens maken we een rit met de huifkar door de omgeving. Floor en Sven zitten op de bok en kunnen alles goed zien. En natuurlijk ook genieten van de heerlijke paardenlucht. (lees: poep….) Maar dat leverde alleen maar commentaar op…. Daarna leven we ons nog even uit met klei.

We weten 1 ding zeker na deze dag, een bezoekje aan Robbesscheier is een echte aanrader! Lees er meer over op hun website (alleen in Frans en Duits).

Met een doos vol creaties van klei en onze lantaarns rijden we voldaan naar Hotel-Restaurant Cornelyshaff. Dit is onze eerste overnachtingsplek. Je kunt in een andere blog meer lezen over deze leuke accommodatie!
we maken een ritje met de huifkar

Een date met Alpaca’s

Welkom bij de alpaka boerderijOp zondag staat de tweede activiteit die gepland is op het programma. Visit Luxembourg heeft namelijk een date met Alpaca’s geregeld op een Alpacafarm!

We worden welkom geheten door Danièle en voor we het weten staan we tussen de 6 Alpaca’s. Danièle vertelt ons vol passie allerlei weetjes over een Alpaca.

Zo hoort een Alpaca net als de kameel en de dromedaris bij de kameelachtige. Ze kunnen zo’n 15 tot 25 jaar worden en als ze een kleintje krijgen zijn ze 11,5 maand zwanger. Ze spugen wel, maar gelukkig alleen op elkaar. Daar komen we goed mee weg!

We mogen daarna samen met 2 Alpaca’s en Danièle op pad voor een wandeling. Floor blijft nog een beetje uit de buurt van de Alpaca’s, maar ligt wel in een deuk om Heleen. Die is aan het uitproberen of de Alpaca zin heeft in een galopje. En ja hoor, de Alpaca zet de vaart erin en Heleen moet haar best doen om het dier bij te houden.
aan de wandel met een Alpaca
We lopen lachend verder en komen bij een land aan waar Galloway koeien staan. Deze dieren worden ook gehouden op de boerderij van Danièle. Ze zien er schattig uit met die leuke krulletjes! Dan is het tijd om afscheid te nemen en met een hele bijzondere en leerzame ervaring rijker stappen we in de auto.

Zouden jouw kids het ook leuk vinden om een keer naar een Alpacafarm te gaan? Neem dan van te voren even contact op met Danièle om een afspraak te maken. Voor ongeveer 25 euro kun je alles te weten komen over de farm. Je maakt een wandeling met 1 Alpaca en krijgt na afloop wat drinken met iets lekkers.

close-up van de alpaca

Wat een schatje…

Terugblikken

Naast de hierboven beschreven activiteiten zijn we zelf ook nog op pad geweest met de Luxemburg Card. Lees verder over de voordelen en leuke uitjes die wij hebben ervaren met deze card.
smikkelen van onze lunch
Aan het eind van onze 3 dagen in Luxemburg rijden we naar restaurant An der Millen in het dorpje Beckerich. We genieten daar van een heerlijke lunch. Het is een luxe restaurant met heerlijk eten. Daarna maken we ons op voor de terugreis naar Nederland. In de auto blikken we terug op 3 heerlijke dagen en over 1 ding zijn we het eens.

Er zijn veel kindvriendelijke uitjes in Luxemburg te beleven. Het landschap is anders dan in Nederland, heel kindvriendelijk en ook geschikt om eens heen te gaan zonder de kids! Kortom, wanneer ga jij?

Kijk voor meer info over accommodaties en activiteiten in Luxemburg op onze pagina Luxemburg met kinderen of op de website van Visit Luxembourg.

met de huifkar rijden we door de mooie natuur

Dag Luxemburg, we hebben genoten!!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.