Kopenhagen, wat een leuke kindvriendelijke stad!

2 september 2015

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , — Sabine @ 5:13 PM

Vanuit Rodby op Lolland reizen we omhoog richting Zweden. Maar dan mogen we de Deense hoofdstad Kopenhagen natuurlijk niet overslaan. Wat een leuke, kindvriendelijke stad blijkt dat te zijn!

Wandelen in de mooie binnenstad van Kopenhagen

Wandelen in de mooie binnenstad van Kopenhagen

Kopenhagen ligt in het uiterste Oosten van het eiland Seeland. Aan de overkant van de zeestraat Øresund ligt Zweden.

Sinds 1999 zijn beide landen door middel van een brug met elkaar verbonden. Maar voordat we daar overheen rijden, bezoeken we de mooie hoofdstad van Denemarken.

We verblijven twee nachten in het Tivoli Congres Hotel. En we hebben dus ook maar krap twee dagen om de stad te verkennen.

Verrassend plekje langs de rivier

Kalvebod Brygge

De wandelsteigers en kayak-glijbaan bij Kalvebod Brygge

Zodra we aankomen en de auto bij ons hotel gezet hebben, gaan we op weg naar de binnenstad van Kopenhagen. En op de plattegrond zien we een mooie route langs de rivier bij Kalvebod Brygge.

Wanneer we de oevers bereiken, blijkt er hier een mooie wandelroute gemaakt te zijn. We lopen over een soort steigers, met speeltoestellen en iets wat op een glijbaan in het water lijkt.

Later blijkt dat dit inderdaad een glijbaan is, maar dan voor kayaks. Jammer dat die er vandaag geen gebruik van maken. Toch genieten we van dit verrassende stukje Kopenhagen.

Gezellige winkelstraat met, jawel, de Lego-winkel

De Lego winkel in Kopenhagen

Zeb en Tycho onder de indruk van de Lego winkel

We wandelen verder richting de binnenstad. Vlakbij het pretpark Tivoli, dat midden in de stad ligt, eten we een crêpe of een hotdog bij een kraampje. En ondertussen bewonderen we de achtbaan die boven het park uitkomen. Maar Tivoli gaan we morgen pas bekijken.

We wandelen dus door richting de winkelstraten. Een mooie wandeling, langs monumenten en grachten.

We lopen echter vlot door, want Zeb en Tycho hebben hun zinnen gezet op de Lego-winkel, die hier moet zijn. En ja hoor, even later vinden we die.

Het is in deze winkel echter zo druk, dat er een wachtrij buiten staat. Gelukkig niet al te lang, zodat we even later toch welkom worden geheten.

En wat een leuke winkel is het. Uiteraard is er veel Lego te koop. Maar kinderen kunnen zelf ook bouwen. En ze mogen met de Ninjago flyers vliegen. We hebben goede afspraken gemaakt, dus verlaten de winkel weer zonder iets te hebben gekocht.

De mooie Nyhavn

Poseren bij de Nyhavn in Kopenhagen

Poseren bij de Nyhavn in Kopenhagen

We vervolgen onze wandeltocht en komen bij het gezelligste deel van Kopenhagen: de Nyhavn, oftewel de nieuwe haven. Een mooie gracht met boten en prachtig gekleurde huizen, vol met terrasjes.

Maar ook vol mensen, dus lukt het niet zo snel om een plekje te veroveren. Uiteindelijk lukt dat wel helemaal aan het eind. Daar is het rustig, terwijl we wel een mooie uitzicht hebben over het water, en op het bij Kopenhagen horende eiland Amager aan de overkant.

Onder het genot van een drankje zitten we hier even te dubben. Zullen we de bootbus nemen naar de overkant, of kiezen we voor een rondvaart? We besluiten het laatste te doen.

Een rondvaart door Kopenhagen

Rondvaart Kopenhagen

We varen onder een lage brug door in Kopenhagen

Zo’n rondvaart is wel een beetje massaal, maar je ziet wel heel relaxt de mooie plekjes van Kopenhagen. En daarvan zijn er best veel…

We komen onder andere langs de door Hollanders gegraven grachten van Amager, het opera-gebouw, het beursgebouw met de drakentoren en natuurlijk, de kleine zeemeermin.

De gids vertelt leuke verhalen over Kopenhagen in het Deens en Engels. Waarop wij het weer vertalen voor Zeb en Tycho.

Na ruim een uur zijn we rond en vinden we het tijd om weer richting het hotel te wandelen.

Goedkoop cafeetje langs het water

Dome of Visions Kopenhagen

We genieten van een drankje voor de Dome of Visions

Maar halverwege komen we langs de Dome of Visions. Een glazen koepel die we bij de rondvaart al gezien hadden.

Het is een project in duurzaam bouwen. Het is ook bedoeld als een plek voor inspiratie, voor concerten, voor seminars, voor tentoonstellingen, enzovoorts. Met duurzaamheid over overkoepelend thema.

Voor ons is het een plek om een, voor Deense begrippen, goedkoop drankje te nuttigen. Op een heerlijke plek langs het water. Het zijn dit soort verrassende plekjes die een stedentrip met kinderen zo leuk maken.

Dineren op een hip industrieterrein

Restaurant Mother in Kopenhagen

Patrick en de jongens voor het hippe restaurant Mother

Nadat we gesettled zijn in ons hotel, wordt het toch eens tijd voor een diner. Het restaurant in het hotel blijkt erg duur. En daarom volgen we de tip van de conciërge voor een leuk restaurant.

We volgen de route op de plattegrond, en komen uit op een wat saai industrieterrein. Maar dit blijkt ook de plek te zijn voor diverse hippe restaurants.

We komen aan bij restaurant “Mother”. Het blijkt hier zo druk dat we eerst moeten plaatsnemen bij de bar. Daar doen we een drankje en een spelletje, en mogen dan buiten aan tafel plaats nemen.

We genieten van de aparte ambiance. En vooral van de lekkere pizza’s die we geserveerd krijgen. Wederom zijn we verrast in wat Kopenhagen ons te bieden heeft.

Morgen nog een dagje Kopenhagen, waarbij de Tivoli zullen bezoeken…

Bewaren

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.