Vakantiepark Lalandia Rødby heeft heel veel (indoor) vermaak

Vakantiepark Lalandia Rødby ligt op het eiland Lolland. Het is één van de grootste vakantieparken in Denemarken met een groot zwembad en heel veel te doen

Poseren met de grote zwemhal van Lalandia Rodby

In 2015 maken we een rondreis door Denemarken en Zweden. Te beginnen met een rit naar het Duitse eiland Fehmarn, dat met een brug bereikbaar is.

We rijden door naar de haven van Puttgarden, waar de ferry naar Lolland vertrekt.

En vanaf die veerboot zien we Vakantiepark Lalandia Rødby al liggen. Tenminste, de grote hal met glijbanen van het zwembad.

Leuke huisjes op het grote vakantiepark

Kleurrijke huisjes op het vakantiepark

Maar na aankomst gaan we eerst even ons huisje inspecteren. Dat blijkt een leuk, ruim huisje te zijn, van (bijna) alle gemakken voorzien. Alleen de matrassen zijn een beetje hard.

Ook Zeb en Tycho vinden al snel “hun” plekje. Zij slapen op zolder, toegankelijk via een verticale trap. Patrick moet daar hun bedden maar opmaken…

Als we geïnstalleerd zijn gaan we het park bekijken. Dat is ruim opgezet, met leuke gekleurde huisjes tussen het groen.

Hier en daar is een klein speeltuintje. En er is vooral een grote weide met geitjes wat zijn aantrekkingskracht op de kinderen heeft. Blijft ook altijd leuk…

Schone stranden met blauwe vlag

Even uitwaaien op het naastgelegen strand

Groot voordeel van dit vakantiepark is ook de aanwezigheid van de zee. Via een korte wandeling door de duinen komen we bij het strand. Hier waait de zogenaamde Blue Flag, een kwaliteitsmerk voor schone stranden.

Helaas is het niet echt strandweer. Hoewel, wel om lekker uit te waaien. Er is ook een mooie steiger de zee in, en we zien de veerboten van en naar Duitsland varen.

Druk is het niet op het strand, maar dat zal op een zomerse dag wel anders zijn…

Diverse restaurants in de Lalandia hal

Lekker kluiven bij het Bones Restaurant

Onze magen beginnen te knorren, dus op naar de grote Lalandia hal. We weten nog van Lalandia in Billund dat hier van alles te vinden is. En dus ook verschillende restaurants.

Vandaag gaan we voor het Italiaanse buffet-restaurant. Verschillende pizza’s en pasta’s denken we. Dat klopt ook, maar de jongens blijken al snel ook patatjes en hamburgers gevonden te hebben… En de favoriet wordt de chocolade-fontein bij het dessert.

Op de andere dagen proberen we ook nog de snackbar en het Bones-restaurant. Die laatste is een Amerikaans vlees-restaurant. Vooral Zeb en Patrick kunnen hier lekker aan botjes kluiven…

Het subtropisch zwemparadijs Aquadome

Tycho in het subtropisch zwemparadijs Aquadome

Grote troef van Lalandia is natuurlijk hun subtropisch zwemparadijs: de Aquadome. Hier gaan we eens even een hele dag voor uittrekken…

Allereerst proberen we het golfslagbad. Altijd feest natuurlijk die hoge golven. Hier echter geen “strandje” waar golven je overspoelen, zoals bij Lalandia Billund.

Dan gaan we naar de glijbanen middenin de Aquadome. Drie stuks, en we proberen ze alledrie. Snel, sneller en snelst, super leuk natuurlijk. Hier is ook de waterspeelplaats met onder andere een grote emmer. Dus veel spetterplezier.

Dan op naar de wildwaterbaan. En dat wordt de favoriet van Zeb en Tycho. De baan is echt wild (wilder dan wildwaterbanen die we elders geprobeerd hebben). We worden meegesleurd en alleen op het middendeel kan je even op adem komen. Wij gaan na een paar keer rusten terwijl de jongens blijven gaan.

De wildwaterbaan gaat ook een stukje naar buiten

Dat rusten doen we buiten in een groot warm bubbelbad. En binnen aan de tafeltjes waar we ook wat eten.

We nemen ook nog een duik in het grote familiebad, en het laatste wat we zeker nog geprobeerd moeten hebben zijn natuurlijk de grote banden-glijbanen. Er is een snelle baan met duobanden, en een grote trechter-baan met banden voor 4 personen. Er staan lange rijen, maar ze zijn dan ook superleuk.

Al met al genoeg te doen voor een dagje waterpret in de Aquadome van Lalandia Rodby. Het is er wel erg druk (logisch vanwege het matige weer vandaag). En het is minder groot en mooi dan de Aquadome in Billund.

Speelhal Monky Tonky Land

Zeb en Tycho vermaken zich in Monky Tonky land

Een andere grote troef bij Lalandia is het Monky Tonky Land. Dit is de overdekte speelhal met talloze klim-attributen.

Zeb en Tycho willen er steeds weer naartoe. Met name het klimmen tussen de attributen vinden ze prachtig. En als ze moe zijn storten ze zich op de bak met Lego om lekker te bouwen.

Er is ook een gedeelte voor kleine kinderen tot 5 jaar op de eerste verdieping. En voor grotere kinderen zijn er kleine voetbal en basketbalveldjes.

Er is wat ruimte voor ouders om vanaf een stoel of krukje hun kroost in de gaten te houden. Maar gelukkig zijn onze kinderen inmiddels oud genoeg zodat we een drankje kunnen drinken bij één van de restaurants/barretjes in het gebouw

Mini golf, trampoline, en andere activiteiten

Zeb in de trampoline

In het gebouw zijn ook diverse andere activiteiten ondergebracht. Je kunt binnen en buiten mini golfen, trampoline-springen aan een elastiek, je kan naar de bioscoop, gokhal, gaan schaatsen en zelfs skiën op een lopende band.

Een beetje jammer is wel dat je voor al die activiteiten extra moet betalen. Kan best in de papieren lopen als je je kinderen alles laat doen. Gelukkig zijn de Aquadome en Monky Tonkyland gratis.

Al met al biedt Lalandia vakantiepark Rødby, evenals de versie in Billund, veel activiteiten in een grote centrale hal. Een dagje slecht weer is dus geen enkel probleem, wat in Denemarken (met vergelijkbaar klimaat als Nederland) geen overbodige luxe is.

Het vakantiepark vormt daarbij een uitstekende uitvalsbasis om de Deense eilanden Lolland, Falster en Møn te ontdekken.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)