Legoland, we komen er aan!

9 mei 2012

Onderdeel van: Denemarken — Tags: — sabine @ 5:32 PM

In Legoland kan je met een bootje langs de wereldwonderen

In een bootje langs de wereldwonderen


Vrijdag is het zover: we gaan richting Legoland! Als eigenaresse van vakantie-met-kinderen.com ben ik uitgenodigd om het bijbehorende vakantiepark Lalandia te komen bekijken, en er over te schrijven natuurlijk. Het gezin mag mee, en dus maken we er een mooi reisje van.

Toen Tycho nog geen jaar oud was en Zeb 2,5 zijn we er al eens geweest. En toen vonden wij en onze jongens het al geweldig. Veel weten ze er nu niet meer van, maar de stokstaartjes ( “kom maar omhoog”) en het treintje zijn nog wel blijven hangen.

Twee jaar geleden zijn we ook nog in Legoland Duitsland geweest, en ook dat was een groot succes. Toch is het originele park in Denemarken net wat mooier en uitgebreider dan deze kopie. En dit keer gaan we ook naar het bijbehorende vakantiepark en het safaripark Givskud Zoo.

Voorpret

Het mini-vliegveld in Legoland

Het Lego-vliegveld bij ons eerste bezoek in 2007

Zeb is nu 7 jaar en Tycho 5, en inmiddels zijn ze echte Lego-fans geworden. Als ze niet aan het bouwen of aan het spelen zijn lopen ze met een boekje rond om aan te wijzen welke sets ze graag willen hebben.

De voorpret is dan ook al begonnen. Op de Website van Legoland bekijken we de attracties. En speciale aandacht is er voor het nieuwe Polar Land, waar echte pinguïns te zien zullen zijn.

Meer dan Legoland

Uiteindelijk zullen we echter maar één dagje in Legoland zelf zijn. Daarnaast nog een dagje in het vakantiepark Lalandia zelf. Daar vermaken de kids zich ondermeer in Monky Tonky land, een grote overdekte speeltuin. Of in het Aquadome met binnen- en buitenbaden, glijbanen en wat al niet meer.

En dan nog een dagje safaripark Givskud Zoo. Hier schijnen veel jonge leeuwen geboren te zijn dit jaar, altijd leuk natuurlijk. Plus gorilla’s, via een treintje naar de tamme dieren om ze te voeren, enzovoorts.

Daarna is het weer tijd om richting huis te gaan. Maar vanwege de afstand, en omdat de week nog niet vol is doen we dat in twee etappes. We stoppen dus bij een ander vakantiepark, aan de Oostzee in Duitsland. Hopen op mooi weer voor op het strand dus. Maar anders is er ook daar op het vakantiepark genoeg te doen.

Binnenkort dus meer over onze belevenissen!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.