Lol in het Legoland Hotel

10 november 2015

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , — sabine @ 10:17 AM

We zijn al twee keer eerder in Legoland Denemarken geweest. En ook deze keer mogen we van Zeb en Tycho Denemarken niet verlaten zonder een bezoek aan Billund. Dit keer nemen we de gelegenheid waar om het Legoland Hotel eens uit te proberen.

Zeb en Tycho bij het Legoland Hotel

Zeb en Tycho bij het Legoland Hotel

Legoland is DE favoriet bij onze jongens als het om pretparken gaat. En eigenlijk ook wel bij ons. Dat komt omdat je naast de achtbanen en andere attracties ook kan genieten van de legosteentjes.

Het bewonderen van de bouwwerken, zowel in miniland als bij alle attracties, maar ook het spelen met de blokjes tijdens het wachten geven een extra dimensie aan een dagje pretpark.

Dit keer komt daar dus nòg een dimensie bij: bij de overnachtingen in het Legoland hotel kan ook overal worden gespeeld met Lego.

Drukte bij aankomst

De Lego draak in de hal van het Legoland Hotel

De Lego draak in de hal van het Legoland Hotel

Als we na ruim anderhalf uur rijden aankomen in Billund is het een drukte van jewelste bij het Legoland Hotel. Mensen die vertrekken en mensen die aankomen, en blijkbaar maakt het bij Legoland niet uit dat de scholen in Denemarken al begonnen zijn.

Als we de auto geparkeerd hebben duurt het nog even voordat we horen dat onze kamer nog niet gereed is. Logisch natuurlijk, maar gelukkig kunnen we al wel Legoland zelf in.

Onze jongens moeten we dan nog wel even uit één van de Lego-bakken halen. Die waren allang aangevallen op de gekleurde steentjes…

Omdat dit verhaal vooral over het Legoland Hotel gaat, ga ik hieronder door bij het moment dat we weer uit het pretpark komen. Meer over Legoland zelf beschrijf ik verderop.

Op naar de Piratenkamer!

De mannen op het bed in onze Piratenkamer

De mannen op het bed in onze Piratenkamer

Als we weer terugkomen kunnen we inchecken. Patrick haalt de bagage, en dan kunnen we op weg naar onze Piratenkamer.

Daar aangekomen blijkt het een echte schatkamer. Letterlijk, want er is een schatkist met Legosteentjes, voor de jongens om te bouwen.

Maar er zijn ook diverse Lego-bouwsels in de kamer. Een doodshoofd boven het raam, gecko’s en een slang boven de bedden, een Lego-piraat op het bureau. En niet te vergeten een haaienkop in de WC.

Het grappigste is nog wel de aap van Lego die van buiten naar binnen gluurt.

De kamer is verder niet erg groot. Een tweepersoonsbed voor ons en een stapelbed voor de jongens. Met onze koffers open op de grond kunnen we onze kont niet keren. Gelukkig komen we hier alleen om te rusten.

Dineren is een beetje duur

Kinderbuffet in Legoland hotel

Zeb en Tycho genieten van het buffet

In het Legoland Hotel is ook genoeg gelegenheid om te dineren. De eerste avond hebben we niet gereserveerd. En bovendien blijkt het toch wel erg prijzig te zijn. We besluiten daarom wat in het dorpje Billund te gaan eten.

De tweede avond kiezen we wel voor het buffetrestaurant in het Legoland Hotel. We reserveren snel zodat we op het gewenste tijdstip aan tafel kunnen. Waarbij de kids een Lego-kleurplaat krijgen.

Er is voor de kinderen voldoende keuze naar hun smaak. Voor ons is dat toch iets minder. Nu zijn we geen grote fan van buffet-restaurants, en er is best wel wat smakelijks te krijgen. Maar we vinden de prijs-kwaliteit verhouding niet geweldig.

Overal spelen met Lego

Bouwsels van kinderen in het Legoland Hotel

Zeb en Tycho bewonderen de bouwsels van kinderen in het Legoland Hotel

Wat wel geweldig is, is dat de kinderen overal in het hotel naar hartelust kunnen spelen. Wij blijven nog heerlijk na-tafelen terwijl de jongens weer op pad gaan.

Op iedere hoek van de gangen is er wel een bak Lego. Kinderen kunnen hun bouwsels ook met hun naam tentoonstellen. Iedere dag wordt er dan een prijs uitgeloofd voor de mooiste bouwwerken, en vervolgens wordt alles weer afgebroken.

Maar er is nog meer te doen. Zo is er een ruimte met Nintendo spellen.En op verschillende plekken kunnen kinderen (Lego-)filmpjes kijken.

Wat onze jongens ook leuk vinden is gewoonweg door het hotel struinen. Op zoek naar allerlei Lego-figuren. De Ridder-kamers, Adventure-kamers enzovoorts zien er immers weer heel anders uit.

Zelf pannenkoeken maken bij het ontbijt

Pannenkoeken bakken bij het ontbijt

Tycho bakt pannenkoeken bij het ontbijt

Als we de volgende dag wakker worden kleden we ons snel aan, zodat we op tijd bij het ontbijt zijn.

Dit is wederom een buffet. En dit keer mogen de kinderen ook zelf pannenkoekjes maken. Leuk, al wordt er wel een beetje geknoeid…

We eten onze magen vol, en gaan dan op pad. Een ander groot voordeel van het Legoland Hotel is immers dat je als eerste via een aparte ingang het pretpark in kan.

Nieuwe attracties proberen, en oude herbeleven

Tycho scheurt over het water in de Jungle Racer

Tycho scheurt over het water in de Jungle Racer

Zoals gezegd is dit onze derde keer alweer in Legoland Denemarken. En dan hebben we ook Legoland Duitsland en Legoland Engeland al een keer bezocht…

We kennen het park dus wel een beetje, en gaan vooral naar de bekende, leuke attracties. En naar de nieuwe attracties natuurlijk.

De Polar X-plorer was de vorige keer net nieuw. Lange rijen, en bovendien durfden Zeb en Tycho toen nog niet. Nu wel, en het is meteen de favoriet. Niet alleen de vrije val aan het eind, maar vooral ook het filmpje dat eraan vooraf gaat vinden ze super.

De nieuwe waterspeeltuin van Legoland

Zeb in de nieuwe waterspeeltuin

Een nieuw gedeelte is de waterspeeltuin. Het is wat frisjes, maar Zeb wil hier wel in. In zijn zwembroek lekker rennen en glijden en spelen met het water, helemaal top.

Een ander nieuw onderdeel is het Haunted House. Maar hier durven onze helden niet in. Jammer, want als Patrick en ik erin gaan blijkt het helemaal niet zo eng te zijn. Het is meer grappig eigenlijk, met leuke dingetjes om zelf te doen in het huis.

We leven ons verder uit op de verschillende treintjes, het spuiten met de waterkanonnen bij de piratenboten, en we genieten van miniland.

Indiaan Langoor in Legoland Denemarken

Zeb en Tycho hebben dolle pret met Indiaan Langoor

Wel missen we een paar attracties die we vroeger wel leuk vonden. Het kan niet anders of die hebben plaats moeten maken voor de nieuwe attracties.

Gelukkig is indiaan Langoor er nog wel. Zeb en Tycho kennen hem nog, en genieten met volle teugen als hij een praatje met Hungry Buffalo en Lonely Horse te maken.

Al met al blijft Legoland een geweldig pretpark. Wel hebben wij (Patrick en ik) het gevoel dat we het nu wel een beetje gezien hebben. Zen en Tycho zijn het daar niet mee eens…

Hoe dan ook, het Legoland Hotel is een groot succes. Vooral omdat de kinderen zich hier geen moment vervelen.

Ook zin om Legoland te bezoeken? Bekijk de verschillende reisorganisaties die een verblijf bij Legoland aanbieden.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.