26 september 2019

Op zoek naar de Indri Indri in Andasibe National Park

Onderdeel van: Madagascar — Tags: , — Patrick @ 3:26 PM

Van alle unieke dieren in Madagascar is de Indri Indri in Andasibe National Park een hele bijzondere, omdat hij in geen enkele dierentuin te zien is. Wij willen hem dus heel graag zien, en horen!

Zeb ziet een Indri Indri in Andasibe National Park
Daar zit er één!!

De Indri Indri, of kortweg Indri, is de grootste van de lemuren (half-apen die alleen op Madagascar voorkomen).

In gevangenschap weigert hij te eten, waardoor hij sterft. Hij is dus nergens anders te zien dan in Madagascar in het wild.

Andasibe National Park is de beste plek om deze bijzondere dieren te zien. Het ligt tussen de hoofdstad Antananarivo en de Oostkust.

Voor ons is het de laatste etappe van onze familiereis door Madagascar.

(meer…)

18 september 2019

Varen over het Pangalanes kanaal in Madagascar

Onderdeel van: Madagascar — Tags: — Patrick @ 3:07 PM

Langs de Oostkust van Madagascar ligt het Pangalanes kanaal. Of eigenlijk een stelsel van kanaaltjes, dat de verschillende lagunes, meertjes en rivieren in het gebied verbindt.

Een familie vervoert zich per kano over het Pangalanes kanaal

Het kanaal is in 1896 aangelegd door de Fransen, waarvan Madagascar een kolonie was. Het vormde een belangrijke transport verbinding, omdat de Indische Oceaan daarvoor te ruw was.

Inmiddels is het kanaal in verval geraakt. Alleen kleine kano’s (pirogues) en ondiepe transportschepen kunnen de route nog bevaren.

Wij gaan via het kanaal drie dagen lang een gebied ontdekken dat alleen per boot bereikbaar is.

(meer…)

10 september 2019

Wild spotten in het regenwoud van Ranomafana

Onderdeel van: Madagascar — Tags: , — Patrick @ 11:58 AM

Ranomafana National Park ligt in het Oosten van Madagascar. Hier, in het tropisch regenwoud, worden diverse soorten lemuren en andere unieke dieren beschermd. Wij gaan ze proberen te spotten…

Roodkopmaki's bij Ranomafana
(meer…)

28 augustus 2019

Wandelen in de bijzondere bergen van Zuid-Madagascar

Onderdeel van: Madagascar — Tags: , , — Sabine @ 6:48 PM

In de bergen van Zuid-Madagascar heerst een droog, woestijnachtig klimaat. Hier maken we een paar prachtige wandelingen door Isalo National Park en Tsaranoro reserve.

Wandelen tussen de rotsen van Isalo National Park
(meer…)

22 augustus 2019

Rijden door het centrale hoogland van Madagascar

Onderdeel van: Madagascar — Patrick @ 11:28 AM

Eindelijk is het zover: we gaan naar Madagascar. Onze familiereis van Sawadee begint in de hoofdstad Antananarivo, vanwaar we de hoofdweg RN7 nemen door het centrale hoogland van Madagascar.

Veel vervoer in Madagascar is per zeboe-kar

Madagascar ken je waarschijnlijk van de film, en van de unieke natuur die je ook in die film ziet. Met ringstaartmaki’s in het tropisch regenwoud.

Maar in een groot deel van Madagascar is dat regenwoud niet meer te vinden. Vooral niet in het centrale hoogland. Gelukkig zijn er nog wel veel andere bezienswaardigheden.

De RN7 is de belangrijkste, en ook de beste weg in heel Madagascar. Hij loopt van de hoofdstad (Tana in het kort) naar het Zuiden. De weg is geasfalteerd, maar kent veel hobbels en gaten, vooral naarmate we verder van de hoofdstad komen. Maar laten we beginnen bij het begin.

(meer…)