Martinhal Family Brand Event

28 maart 2017

Onderdeel van: Portugal — Sabine @ 6:04 PM

Op vrijdag 24 maart was ik in Portugal voor het Martinhal Family Brand Event. Een dag vol inspirerende sprekers die vol passie vertelden over hun bedrijf. En het leuke is, veel bedrijven zijn opgezet doordat de eigenaren kinderen kregen.

CascaisNa de opening door de eigenaresse van Martinhal Cascais, Chitra Stern, krijgen we wat informatie over Cascais. Deze prachtige regio ligt vlakbij Lissabon en heeft in het verleden vele koninklijke families mogen ontvangen.

Je vindt hier dan ook mooie gebouwen en er zijn fijne stranden, leuke museums en prachtige natuurgebieden. Helaas heb ik het vissersdorp alleen bij nacht gezien. Maar ook dan ziet het er prachtig uit!

Het ontstaan van Martinhal Family Hotels & Resorts

Dan komt Chitra Stern zelf aan het woord om te vertellen over Martinhal. Een boeiend verhaal over de start op een zolderkamer in Lagos.

Het gevecht om mensen te overtuigen dat de plannen voor het resort in het natuurgebied Sagres in de Algarve een succes zou worden. En dat allemaal tijdens de crisis.

Ondertussen kregen ze kinderen, en door hun komst is het idee ontstaan om er echt een familie resort van te maken. Het heeft 7 jaar geduurd voordat Martinhal Sagres zijn deuren opende. En het is een groot succes. Ondertussen zijn er in Portugal 4 Martinhal resorts/hotels.

Ella’s Kitchen

Ella's Kitchen presentatieDan is het woord aan Paul Lindley, de man achter het babyvoeding merk Ella’s Kitchen. Zijn idee om van eten een feestje te maken kwam doordat zijn oudste dochter geen gemakkelijke eter was.

De babyvoeding van Ella’s kitchen is gezond en zit in hele fleurige verpakkingen. Dat vinden kinderen geweldig. Paul is ervan overtuigd dat we meer moeten gaan denken als een peuter. Peuters zijn namelijk creatief, geven niet snel op, zijn koppig en maken gemakkelijk beslissingen.

Hoe je weer gaat denken als een peuter kun je binnenkort lezen in zijn boek Think like a Toddler die in April 2017 uitkomt.

De club van Relaxte Moeders

Na de koffie komt de Nederlandse Elsbeth Teeling aan het woord om te vertellen over de club van Relaxte Moeders. Een blog vol humor over het ouderschap en waar ook ruimte is voor de serieuze zaken.

Ze heeft een hele trouwe grote groep volgers op facebook en de website begint ook zijn vruchten af te werpen.

Ondertussen heeft Elsbeth ook diverse boeken geschreven over het ouderschap. Boeken met veel afbeeldingen en humor. Want een moeder heeft nu eenmaal niet zoveel tijd om boeken te lezen.

Elven deurtjes

Irish Fairy DoorNa een heerlijke lunch is het woord aan Niamh Sherwin Barry. Zij is het brein achter de Irish Fairy Door Company. Niamh heeft het tijdens de crisis slecht gehad. Banen kwijt en ze hadden de hulp nodig van hun ouders om rond te komen.

Terwijl ze aan het fantaseren waren op een terras samen met de kinderen en vrienden waarbij ze veel lol hadden is het idee ontstaan voor de Irish Fairy Door.

Een geweldig idee om voor kinderen een vriendje te creëeren die ze beschermt en waar ze hun wensen en verhalen aan kwijt kunnen. En het werkt! Het vrolijke deurtje waar je je eigen sprookjesfiguur een thuis kan bieden is een grote hit in Ierland.

Een speelplek voor kinderen bij Village Underground

Grote indruk maakt het verhaal van Mariana Duarte over hun gevecht om Village Underground op te zetten in Lissabon. Village Underground is een prachtig project waarbij een speelplek voor de kinderen en de creatieve geest bij elkaar gebracht worden.

Door containers en bussen op een bijzondere manier met elkaar te verbinden en deze te voorzien van prachtige gekleurde schilderingen is het een bonte vrolijke boel. Het nodigt uit om er een kijkje te gaan nemen en de kinderen kunnen er naar hartelust spelen en workshops volgen.

Maar Mariana heeft hard moeten knokken om zover te komen. Ook weleens te koste van haar man en kinderen waar ze het moeilijk mee heeft. Maar met haar doorzettingsvermogen heeft ze het voor elkaar gekregen. En dat is haar kracht.

Een winkel met speelplek

Baby DeliDoorzettingsvermogen is ook het keyword voor Vanessa Carlini die een bedrijf heeft in Madrid met een combinatie van een winkel en speelplek voor baby’s en peuters. Daarbij geeft ze workshops.

Het is erg lastig om in Spanje een winkel te hebben. Er wordt veel online geshopt. Vanessa heeft door haar workshops, cafetaria in de winkel en haar unieke babyproducten een combinatie gevonden om de zaak draaiende te houden.

De ideale blouse voor moeders

Prabha Rathinasabapathy (probeer dat maar eens uit te spreken…) heeft voor moeders met weinig tijd de ideale blouse uitgevonden. De blouse hoeft niet gestreken te worden, zit heerlijk en kan je dragen op je nette outfit, maar kan ook bij de wat sportievere look.

En zo komt er een einde aan het Martinhal Family Brand Event. Een dag waarbij ik geleerd heb dat als je een droom hebt, dat je heel ver kan komen als je maar doorzet. Dat je moet luisteren naar kinderen, want die kunnen je op hele mooie ideeën brengen.

Dat je de lat hoog moet leggen, dan kom je verder in het leven. En dat je ook vooral tijd vrij moet maken voor je gezin. Zij zijn het belangrijkste in mijn leven en ook in het leven van de sprekers. Hoe leuk het ook is om een eigen bedrijf te hebben, zij staan op nummer één!

Ik was op uitnodiging op bezoek bij het Martinhal Family Brands Event. Meer informatie over Martinhal Cascais vind je hier.

Martinhal Cascais zwembad

Martinhal Cascais

Bewaren

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.