Met de VIP bus terug naar Chiang Mai

1 augustus 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , — Sabine @ 5:41 AM

Onze VIP bus naar Chiang Mai

Onze VIP bus naar Chiang Mai

Na ons lange verblijf in het verre noorden (3 plekken rond Chiang Rai), is het tijd om terug te keren naar Chiang Mai, het iets minder verre noorden.

Per abuis hebben we kaartjes voor de VIP bus. De “gewone” airco bus is al prima, maar we dachten dat die VIP heette. Dus zitten we nu in een nog luxere uitvoering.

Wat er anders aan is, is vooral de beenruimte. Zoveel heeft een Thai niet nodig, maar voor ons wel lekker. Dat de stoel verder naar achteren kan is alleen voor nachtelijke ritten wel lekker, maar voor ons niet zo van nut.

We krijgen in deze bus ook nog een broodje, maar dat is niet aan ons besteed. In de gewone airco bus (die al heel luxe is vergeleken met de reguliere bussen) kregen we ook al water en iets eetbaars, dus veel verschil daarin is er niet.

Terug in Chiang Mai

Awana guesthouse

Awana guesthouse

Na een rit van 3 uur staan we in Chiang Mai op het bus station. Hier nemen we een song-teaw naar Awana house waar we de komende 4 nachten verblijven.

Het is hier een gezellige boel en er zijn nog meer Nederlandse gezinnen met kinderen. Dat vinden Zeb en Tycho wel weer gezellig.

Ook hier is een zwembad. Deze ligt onder een afdak. Hierdoor is het water super koel voor Thaise begrippen. We moeten echt even wennen als we erin springen. Maar het is heerlijk om even echt af te koelen.

Zondagavondmarkt in Chiang Mai

Een lekkere snack op de zondagmarkt in Chiang Mai

Een lekkere snack op de zondagmarkt in Chiang Mai

’s Avonds is er een avondmarkt in het oude gedeelte van de stad, waar ook ons guesthouse staat. Deze avond is het droog en warm en super druk op de markt. Het is een gezellige boel.

Opvallend is dat er hier veel meer toeristen op de zondagmarkt in Chiang Mai zijn dan gisteren op de zaterdagmarkt in Chiang Rai. Daardoor veel meer souvenirs, wat ook wel weer leuk is natuurlijk.

We lopen wat over de markt en kopen een schemerlamp met een Gekko erop. Dan drinken we wat op een terras en bekijken de mensen die voorbij slenteren. Wat is het toch leuk in Thailand….

Dan slenteren we zelf ook weer verder om op zoek te gaan naar een eettentje. We belandden bij een pizzaria waar we genieten van een pasta en de jongens van een pizza.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.