Met een scooter langs de westkust van Koh Chang

17 augustus 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — sabine @ 10:42 AM

Met Tycho op de scooter op Koh Chang

Met Tycho op de scooter op Koh Chang

De westkust van Koh Chang is het meest ontwikkeld. Hier zijn de meeste stranden, dorpjes, restaurantjes, resorts enzovoorts. We huren een paar scooters om dat eens te gaan bekijken.

De route is mooi. Vanaf het Noord-Oosten (waar Amber Sands zit) rijden we eerst omhoog naar het Noorden. Kleine bergweggetjes met haarspeldbochten vergen onze aandacht.

We houden een kleine pauze bij de chinese tempel, die aan de Noordkant bij een mooi uitzichtspunt staat. Dan weer naar beneden, en na het dorpje Ban Khlong Son weer omhoog.

Witte zand strand

White sand beach op Koh Chang

White sand beach op Koh Chang

Dan komen we uit bij White Sand Beach. Dit is het grootste en drukste strand op Koh Chang.

Alleen zien we er weinig van. Alle resorts en restaurantjes blokkeren het zicht op strand en zee. Vanaf de scooter is het lastig om er een indruk van te krijgen.

We tuffen vrolijk verder en stoppen pas bij het volgende strand, Hat Kai Mook. Hier hadden we een leuk resort gezien. Alleen blijkt dat het strand hier geen strand is, maar vooral rotsen. Het resort is wel leuk, en we genieten van het eten in het restaurant.

Dan vervolgen we onze tocht, en even later komen we olifanten tegen. De jongens blij, eindelijk olifanten op olifanten eiland. Maar nu even geen tochtje, dat doen we later wel.

Ook het paadje naar de waterval laten we links liggen. De jongens hebben geen zin om te wandelen. Rijden op de scooter bevalt ze beter.

We passeren nog een paar dorpjes en stranden (weer niet te zien vanaf de weg), en dan gaat het weer flink omhoog.

Het eenzame strand – not

Rennen voor de zee

Rennen voor de zee

Na de afdaling komen we uit bij Hat Tha Nam, oftewel Lonely Beach. Niks Lonely aan hier. Veel resorts en kleinere guesthouses. Hier gaan we eens lekker het strand op.

En het is zeker een mooi strand. Wel waarschuwingsborden voor de sterke stroming die hier kan zijn. Maar wij gaan toch alleen maar even met onze voeten in het water.

Er hangt ook een hele grote schommel, en we vermaken ons dus prima. Zo goed zelfs, dat we ons realiseren dat we het zuid-westen van het eiland niet gaan halen als we voor donker terug willen zijn.

Prachtig uitzicht

Zeb en Tycho genieten van het uitzicht

Zeb en Tycho genieten van het uitzicht

Lonely Beach was dus voor nu het verste punt. We gaan terug omhoog, en stoppen nog even voor het fantastische uitzicht op de kleine eilanden.

Terwijl we staan te genieten zien we een behoorlijk grijze lucht aankomen. Snel dus weer op de scooter. We rijden zo snel mogelijk terug, maar als we bij white sand beach komen begint het toch te regenen.

Net op dat moment komen we langs eetcafe Amsterdam. Toeval bestaat niet, dus daar gaan we even schuilen.

We nemen wat te drinken en genieten van een bordje snacks. Mini broodjes bitterbal, frikandel en hamburger. Een groot feest voor Zeb en Tycho.

Als het droog is rijden we terug naar Amber Sands. Het is ondertussen al donker aan het worden.

De jongens willen toch nog wel even zwemmen. En dus duiken we nog even in het zwembad voordat we naar het restaurant gaan om te eten.

Een prima dagje scooteren zit er op. Wat is dat toch een leuke manier om zo’n eiland te verkennen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.