Met Tycho in Granada

16 maart 2015

Onderdeel van: Spanje — Tags: , — sabine @ 5:05 PM
Bij het uitzicht op de Alhambra

Bij het uitzicht op de Alhambra

Het was ons plan om ook Granada met de kinderen te ontdekken, maar helaas werd Zeb erg ziek. Hij heeft hier 2 weken in het ziekenhuis gelegen.

Voor zijn broer Tycho ook niet leuk, maar gelukkig hebben we met hem nog wel deze mooie stad in Spanje kunnen ontdekken.

Verblijf vlakbij de Sierra Nevada

Tycho bij Cortijo Balzain

Tycho bij Cortijo Balzain

Uiteraard kun je ervoor kiezen om in de stad Granada te verblijven. Maar zeker zo leuk zijn de dorpen er omheen.

Onze keuze viel op de appartementen van Cortijo Balzain. Deze liggen een paar kilometer van het dorpje la Zubia, tegen de eerste helling van het Sierra Nevada gebergte.

De appartementen liggen in een heerlijk rustige omgeving. Het is hier relatief koel in de hete zomermaanden, en het uitzicht is prachtig.

Voor de kinderen is er een zoutwater zwembad waar ze zich heerlijk kunnen vermaken, en veel ruimte om op onderzoek uit te gaan.

Kaartjes voor de Alhambra

Bij de Alhambra in de rij voor tickets

Bij de Alhambra in de rij voor tickets

Bij aankomst in Granada dachten we dat Zeb wel snel weer beter zou worden. En dus was het plan om zeker met de kinderen de Alhambra te gaan bezoeken.

De Alhambra is de allergrootste attractie in Granada. Als je hier bent moet je die gewoon gezien hebben. We hebben er al het één en ander over gelezen, en we verwachten dat ook de kinderen zich hier wel zullen vermaken.

We horen dat het handig is om van te voren voor tickets te zorgen. Maar helaas stranden onze pogingen daarvoor. Het bestellen van tickets is niet erg duidelijk, zeker niet als je één of enkele dagen van te voren wilt bestellen.

Het is ter plekke alleen mogelijk om tickets te kopen voor dezelfde dag, maar die zijn snel uitverkocht. En dus gaat Patrick vroeg op pad om ze te verkrijgen. Hij staat toch nog 2 uur in de rij, maar heeft uiteindelijk de tickets.

Helaas gaat het die dag steeds slechter met Zeb, en belanden we in het ziekenhuis in plaats van in de Alhambra. En tijdens de rest van ons verblijf is het te lastig om aan tickets te komen, dus helaas…

Tip: probeer toch online tickets te krijgen. En lukt dat niet, ga dan vroeger dan heel vroeg naar de Alhambra om de tickets te halen.

In de omgeving van het ziekenhuis

Op een terrasje bij de stierenarena van Granada

Op een terrasje bij de stierenarena van Granada

Granada is een grote stad. Toen Zeb eenmaal in het ziekenhuis lag zochten we een hotel in de buurt. En we pendelden telkens tussen het ziekenhuis en dat hotel.

Onderweg kwamen we langs de stierenvechtersarena van Granada. Met er in en er omheen een paar leuke restaurantjes en barretjes. Ook nog een speeltuintje, dus een leuke omgeving om even te relaxen.

Hier ligt ook de stop van de rode hop-on hop-off bus, die we ook een keertje geprobeerd hebben. Maar de route door alle wijken van de stad is behoorlijk lang, en is een beetje saai, zeker voor kinderen.

Een uitstapje naar de wijk Albaicin

Tycho in een Arabisch winkeltje in Granada

Bijna net zo leuk als een speelgoedwinkel…

Het toeristische centrum van Granada ligt in de Arabische wijk Albaicin. Als het wat beter gaat met Zeb gaat Patrick met Tycho hier een kijkje nemen.

De wijk ligt op een heuvel, en de eerste straatjes omhoog zijn direct leuk. Allerlei Arabische winkeltjes met Oosterse spulletjes. Bijna net zo leuk als speelgoedwinkels, en Tycho kijkt zijn ogen uit.

Wat verder wandelend komen we op leuke pleintjes waar we een lekker ijsje eten. En dan zien we een favoriet van Tycho: het toeristentreintje. Daar wil hij natuurlijk met mee.

En dit treintje is, in tegenstelling tot de hop-on hop-off bus, wèl een aanrader. Hij rijdt om en door de prachtige wijk, met mooie uitzichten op onder andere de Alhambra.

We stappen uit bij de Mirador de San Nicholas voor het fantastische uitzicht hier. En we wandelen door de smalle straatjes naar een gezellig plein om wat te eten.

Alles bij elkaar een heerlijk uitstapje voor Tycho. Een paar dagen later doet hij dit met zijn moeder nog eens dunnetjes over…

Waterpark Aquaola

Het waterpark Aquaola in de bergen rond Granada

Het waterpark Aquaola in de bergen rond Granada

Een ander uitstapje wat ik met Tycho heb ondernomen is naar het waterpark Aquaola. Dit ligt net buiten de stad en is met de bus of een taxi heel goed bereikbaar.

Het is een waterpark met onder andere een golfslagbad, veel glijbanen en een spetterbad voor kleinere kinderen. Op de lazy river kun je op een band door een rustig stromende route met af en toe een stroomversnelling.

Tycho heeft zich in het waterpark prima vermaakt, al miste hij zijn broer en speelkameraad Zeb natuurlijk wel.

Kortom…

Het toeristen treintje door de Arabische wijk van Granada

Het toeristen treintje door de Arabische wijk van Granada

Hoewel we vooral het ziekenhuis van binnen gezien hebben, is Granada wel een hele leuke stad om met kinderen te bezoeken.

Helaas hebben we het pronkstuk, de Alhambra niet kunnen bezoeken, ik ben vooral benieuwd wat de kinderen daarvan zouden vinden.

Maar de wijk Albaicin is zeker ook voor kinderen erg leuk. En rond de stad zijn er ook leuke uitstapjes te maken. we moeten toch nog maar eens terug…

Wil je ook naar Granada met kinderen? Kijk dan op onze pagina Spanje met kinderen voor de mogelijkheden.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.