Een lekker midweekje CenterParcs de Eemhof

24 oktober 2016

Onderdeel van: Nederland — Tags: — Sabine @ 2:15 PM

Ik kom regelmatig een dagje bij de Eemhof als vrijwilliger voor de stichting Droomdag. Maar nu wilde ik eens ontdekken hoe een midweekje CenterParcs de Eemhof ons zou bevallen.

Waterval in de Aqua Mundo van CenterParcs de Eemhof

Waterval in de Aqua Mundo van CenterParcs de Eemhof

De Eemhof is één van de grootste vakantieparken van CenterParcs. Ook één van de oudste, maar het wordt continu vernieuwd.

Het vakantiepark ligt in de Flevopolder, aan het Eemmeer. Er zijn op en rond het vakantiepark enorm veel dingen te doen.

En dat is ook de reden dat stichting Droomdag hier vaak komt, om samen met stichting Opkikker gezinnen die het moeilijk hebben een topdag te bezorgen.

Ik was hier echter nog nooit met ons gezin geweest. En ik wist ook niet hoe de huisjes zijn. Hoog tijd dus om dat eens te ontdekken.

Op zoek naar ons huisje

Huisje bij CenterParcs de Eemhof

We hebben ons huisje in het groen gevonden!

Bij binnenkomst krijgen we een kaart met instructies hoe we bij ons huisje moeten komen. We zitten helemaal aan de andere kant van de ingang, en moeten het halve park door om er te komen.

Als we er zijn inspecteren we het huisje. Het zijn typische lage huisjes met plat dak. Een beetje verstopt tussen het groen.

Ik ben niet zo gecharmeerd van hoe de huisjes er uit zien van buiten. Maar de plaatsing is wel zo dat je alle rust en privacy hebt. Zeker aan de achterkant met terras aan het water.

Op ontdekking op het grote park

Elektrische autootjes bij de Eemhof

Elektrische autootjes voor de kinderen

En dan gaan we het vakantiepark maar eens inspecteren. Dat het enorm groot is hebben we wel gezien, maar nu maar eens naar de faciliteiten kijken.

Centraal op het park ligt de Market Square. Hier bevinden zich de verschillende restaurants en winkeltjes, rond een gezellig plein.

Naast de Market Square ligt een grote vijver waar kinderen bootjes kunnen varen. En ernaast een grote klimtoren, met een zipline om over de vijver te tokkelen. Allemaal activiteiten die overigens alleen op bepaalde tijden mogelijk zijn.

We lopen door en komen dan bij nog meer activiteiten. De kinderboerderij, maar ook een parcours waarop je met elektrische auto’s kunt rijden. En ook heel leuk: een digitale voetbalmuur waarop allerlei verschillende spellen gedaan kunnen worden.

De overdekte Action Factory laten we nog even links liggen, en we wandelen door naar de haven. Want dat maakt CenterParcs de Eemhof helemaal uniek: de mooie haven waar ook allerlei watersporten te doen zijn.

Het is duidelijk dat er veel te doen is op De Eemhof, en dat we er zeker niet genoeg tijd voor zullen hebben om het allemaal te proberen…

Het subtropisch zwemparadijs

Wild waterbaan af in CenterParcs de Eemhof

De jongens gaan de wild waterbaan af in Aqua Mundo

De volgende dag zijn mijn zus en haar kinderen op bezoek, en gaan we naar de Aqua Mundo. Dit subtropisch zwemparadijs is altijd DE publiekstrekker op iedere CenterParcs vakantiepark, en hier dus ook.

De Aqua Mundo op CenterParcs de Eemhof heeft onder andere een groot golfslagbad. Hier is het enorm druk, vooral als het gaat golven.

De kids gaan dan ook al snel op zoek naar de glijbanen. Daar zijn er een paar van, waar flinke rijen voor staan. Het wachten valt uiteindelijk wel mee, maar ze hebben weinig zin om ze vaker dan één keer af te gaan.

Dan maar snel naar de wild waterbaan. Ook hier is het druk, maar je hoeft nauwelijks te wachten. En dus is dit de favoriet van onze jongens: ze hollen telkens van de uitgang weer naar het beginpunt om opnieuw te gaan.

Speciale vermelding nog voor de bandenglijbaan. Hier stond ook een enorme rij die helemaal niet opschoot. We hebben hem toch één keer gedaan, en hij was heel erg leuk. Maar het probleem was een gebrek aan banden: er waren er maar 9 in omloop (ja, we hebben ze geteld). Een kleine investering in meer banden zou heel veel wachttijd hebben gescheeld.

Restaurant El Fuego

Groepsfoto bij restaurant Fuego Adventure Grill

Groepsfoto bij restaurant Fuego Adventure Grill

Na een dag zwemmen is het goed eten. We kiezen voor restaurant El Fuego, wat onze favoriet blijkt te zijn.

Bij binnenkomst van dit leuke restaurant krijgen we een lamp mee en wat pittige popcorn. We worden dan de donkere jungle ingestuurd tussen de Maya tempels. Spannend, natuurlijk, maar vooral erg leuk.

Het eten is ook nog eens erg lekker. We genieten van spareribs, burgers, spiezen en nog veel meer. Onze ober maakt er ook nog een feestje van en de aankleding doet de rest.

Klein minpuntje: we moesten wel lang wachten op ons eten. Zal met de drukte te maken gehad hebben, maar ook met de niet echt soepel lopende organisatie.

De grote speelhal in de Action Factory

De klimmuur in de Action Factory

De klimmuur in de Action Factory

De volgende dag, woensdag inmiddels, gaan we eens kijken wat er allemaal in die Action factory te doen is.

De Action Factory is een grote theaterzaal, met daar omheen allerlei activiteiten. We zien een indoor speeltuin, een klimmuur, een bowlingbaan en een speelhal.

Na een uurtje bowling leven de jongens zich uit in de indoor speeltuin. Al snel komen ze er weer uit: de glijbaan glijdt niet goed en het biedt ze weinig uitdaging.

Dan maar naar de speelhal, en daar zijn ze wel heel enthousiast over. Met wat geld kunnen ze zelf kiezen welke spellen ze willen doen. Daarmee winnen ze tickets, die ze dan weer kunnen inwisselen voor prijzen.

Al met al zijn ze hier wel een paar uurtjes zoet mee. Jammer dat de prijzen niet veel soeps zijn, zoals meestal bij dit soort speelhallen.

Welke activiteiten zullen we doen?

Digitale voetbalmuur bij CenterParcs de Eemhof

Zeb schiet op de digitale voetbalmuur

Donderdag is de laatste volle dag van ons midweekje CenterParcs de Eemhof. We gaan het park in om te kijken welke activiteiten we zullen doen.

En dan lopen we toch tegen de minpuntjes van dit vakantiepark aan. Veel activiteiten zijn maar op een paar tijdstippen mogelijk. En ze zijn bovendien behoorlijk duur. Een keertje tokkelen over de vijver voor € 10,- vinden we behoorlijk prijzig, om maar eens iets te noemen.

We beperken ons uiteindelijk tot wat wandelen, voetballen bij de digitale muur, de kinderboerderij, en toch maar weer de speelhal.

De volgende dag leven we ons nog een ochtend uit in de Aqua Mundo en dan zit ons midweekje er al weer op.

We hebben ondanks de minpuntjes zeker een leuke midweek gehad bij CenterParcs De Eemhof. En binnenkort ben ik er weer om een gezin blij te maken met een Droomdag tijdens de Super Opkikkerdagen…..

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.