Center Parcs de Eemhof, waterpret aan het Eemmeer

Centerparcs de Eemhof is ideaal voor gezinnen die van water houden. Want naast veel waterpret in het Aqua Mundo ligt het park aan het Eemmeer. Een prachtig meer met vele watersport mogelijkheden.

Oeps, de kano valt om

Hou je niet zoveel van water? Niet getreurd. Er zijn zoveel leuke activiteiten te beleven bij de Eemhof dat je je echt niet zult vervelen. En natuurlijk zijn Orry en zijn vriendjes aanwezig om de kinderen te vermaken.

Grote verschil met andere Center Parcs parken in Nederland is dat de Eemhof geen grote overdekte Market Dome heeft. In plaats daarvan is er een plein, "de Market Square" waar je de winkels, de supermarkt, het Aqua Mundo en restaurantjes vindt.

De activiteiten vinden plaats op een andere plek in het park in de Action Factory.

Waterpret in het Aqua Mundo

Dolle pret in de bandenglijbaan de Turbo Twister bij Center Parcs de Eemhof

Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is voor elk gezinslid een feestje. De kleintjes kunnen spelen in het kinder-doe-bad met glijbanen en fonteintjes.

Je kan springen en deinen in de golven van het golfslagbad. Jezelf lekker relaxt mee laten slepen door de lazy river of juist het wat wildere avontuur opzoeken in de wildwaterbaan. De favoriet van onze jongens!

Hou je van nog meer actie, glij dan van de verschillende glijbanen. De leukste is de  coole Turbo Twister bandenglijbaan. En wist je dat je kan leren surfen bij Center Parcs de Eemhof? Er is in het zwembad namelijk een Flow Rider waar je dit kan oefenen met een ervaren instructeur. 

Na al deze avonturen kun je lekker relaxen in het bubbelbad of even bijkomen op een stoel langs het zwembad. Gaat de maag dan knorren, dan kan je een kleine snack halen bij de snackbar.

Er worden in het Aqua Mundo ook nog verschillende soorten activiteiten aangeboden. Jonge gezinnen kunnen gaan babyzwemmen. En één keer per week gaat het zwembad voor deze doelgroep een uurtje eerder open zodat de baby rustig kan wennen aan een zwembad.

Kinderen kunnen kennis maken met duiken, waterpolo of meedoen aan wild water rafting. En de senioren kunnen vroeg in de ochtend alvast een baantje trekken voordat het grote publiek komt. Maar dit kan alleen buiten de schoolvakanties.

Whiehaa, lekker glijden van de glijbaan

Watersporten op het Eemmeer

Stand Up Paddling op het Eemmeer

Heb je nog niet genoeg waterpret beleeft, dan is het Eemmeer de plek waar je aan je trekken zult komen.

De toppers voor kids en tieners zijn de bananenboot, stand up paddling, kanoën, surfen en voor de stoere kids onder ons wakeboarden. Een soort snowboarden, maar dan op het water.  Is best lastig kan ik vertellen uit ervaring...

Maar ook leuk is om een dagje het water op te gaan in een zeilboot of met een sloepje.

Al deze activiteiten kun je tegen betaling regelen bij Eemhof Watersport & Beachclub. Deze is van april tot oktober dagelijks geopend. Tenzij het echt slecht weer is.

Top activiteiten voor gezinnen in de Action Factory

De kids hebben plezier bij Orry en Friends

De overdekte Action Factory is de plek waar je als gezin vele uurtjes kunt doorbrengen. Het is een grote theaterzaal waar 's avonds shows en familieavonden georganiseerd worden. Ook de disco en voorleesverhaaltjes van Orry vinden hier plaats.

Rondom het podium en de zaal zijn allerlei activiteiten te doen. Zo kun je spelen in de indoor speeltuin, klimmen op de klimmuur, een uurtje bowlen op de bowlingbaan en veel geld uitgeven in de speelhal. Heel gaaf voor kids en tieners is het lasergamen en de escape room!

In de Action Factory kun je drankjes en een kleine snack nuttigen. Met mooi weer kun je hier ook op het terras zitten met uitzicht op een speeltuintje.

Er is nog veel meer te doen

Kleine kinderen rijden in de elektrische auto

Als je nu denkt dat dit het is wat er te doen is bij Center Parcs de Eemhof, dan heb je het mis. Er is nog zeveel meer!

Wat dacht je van waterfietsen op de grote vijver, de klimtoren buiten met een zipline om over de vijver te tokkelen. De kinderboerderij, een parcours waarop je met elektrische auto’s kunt rijden. Een digitale voetbalmuur waarop allerlei verschillende spellen gedaan kunnen worden.

Je kunt een spelletje adventure golf spelen, een balletje slaan op de tennisbaan, voetballen, meedoen met archery tag, klimmen op het high rope klimparcours, een familiefiets huren of een segway.

En niet te vergeten het Wannabee programma waarbij kinderen in de huid kruipen van een heks, topmodel, geheim agent, schilder, piraat of princes.

Let wel op, vele activiteiten kun je alleen op bepaalde tijden doen en moet je reserveren. Dat kan tegenwoordig met een app wat het iets gemakkelijker maakt.

Uit eten of zelf koken

Uit eten bij El Fuego

Voor een lekkere maaltijd hoef je het park niet af. In de grote supermarkt is alles aanwezig om zelf een lekkere maaltijd klaar te maken.

En als je uit eten wilt kun je kiezen uit verschillende restaurants. Onze favoriet is Restaurant El Fuego met als thema de Maya's. Hier kun je heerlijk eten met gerechten als spareribs, burgers en een vleesspies.

Bij Evergreenz kun je eten van het All You Can Eat -buffet. De keuze is reuze, van frisse salades en kruidige soepjes tot malse stukjes vlees en vis. Voor de kinderen is er een speciaal kinderbuffet. Je kan bij Evergreenz ook ontbijten.

Altijd lekker is een pizza of pasta die je bij Nonna's Family Pizza é Pasta kan eten. En voor de snelle trek kun je een snack halen bij de snackbar.

Bij de haven zit Brasserie Zuiderzoet waar je kan dineren met zicht op het Eemmeer. Je kan hier genieten van een eenvoudige hap, maar ook van culinaire hoogstandjes. Er is een speelhoek in het restaurant en de kids kunnen hun eigen pizza maken.

Ook met zicht op het Eemmeer kun je lunchen, dineren, een drankje doen of barbecueën bij de Eemhof Beachclub.

De verschillende soorten accommodaties

Eendjes voeren bij de cottage

Center Parcs de Eemhof is een bosrijk vakantiepark met de typische lage Center Parcs cottages met plat dak. Van de buitenkant ziet dat er niet heel mooi uit. Maar de cottages zijn van binnen goed onderhouden en zijn allen voorzien van WIFI.

Bijzonder is de nieuwe generatie kindercottage voor 4 personen met een eigen speelkamer met speelgoed voor de kinderen. Vanuit deze kamer is een geheime doorgang naar buiten waar een afgesloten tuintje is met een speeltoestel. Super gaaf toch?

Verder kun je cottages huren in drie verschillende comfort klasse. Dat begint bij de comfort klasse waarbij je cottages kunt huren voor 4 of 6 personen.

In de premium klasse zijn je bedden opgemaakt bij aankomst en heb je een tv op de slaapkamer en in de woonkamer. En je kan een lekker bakkie koffie zetten met de NESCAFÉ Dolce Gusto. Deze cottages zijn er voor 4 tot 8 personen.

De VIP cottages zijn er voor 4 personen en hebben als extra een badkamer met sauna, bubbelbad en regendouche, snellere WIFI, een handdoekenpakket en elke dag verse broodjes die gebracht worden.

Bij de Eemhof is het ook mogelijk om in een woonboot voor max. 6 personen te verblijven of in een waterfrontsuite VIP appartement voor 4, 6, 8 of 12 personen. De woonboot is prachtig met een eigen terras aan het water en alles aanwezig voor een fijne luxe vakantie. De appartementen zijn nog luxer met ptrachtig uitzicht op het Eemmeer, badkamer met sauna, handdoekenpakket en dagelijks verse broodjes.

De woonboot bij Center Parcs de Eemhof

Eropuit in de omgeving

Dagje uit bij Walibi Holland

Het bosrijke vakantiepark de Eemhof ligt in de Flevopolder met in de omgeving hele leuke uitstapjes.

Zo kun je gemakkelijk een dagje naar Walibi Holland met zijn coole achtbanen wat ongeveer 40 minuten rijden is vanaf het vakantiepark. Het Dolfinarium in Harderwijk is ook een leuke optie. Daar rij je in een half uurtje naartoe.

Dierenpark Amersfoort is ook heel leuk voor gezinnen en is 35 minuten rijden. Ongeveer net zo lang rij je naar Aviodrome waar de kinderen alles leren over vliegtuigen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)