Interview: “Nooit gedacht dat Nedersaksen zo leuk zou zijn”

17 november 2015

Onderdeel van: Duitsland — Tags: , — Sabine @ 1:29 PM

Samen met man Robert (45), Zoon Heron (11) en Dochter Ilse (6) mocht Linda (44) in de herfstvakantie naar Nedersaksen. Ze had zich ingeschreven als testgezin om Nedersaksen te ontdekken.

Familie van der Klooster in Nedersaksen

Familie van der Klooster in Nedersaksen

Een paar weken voor de herfstvakantie kreeg ze het bericht dat ze uitgekozen was om op reis te gaan. En daar heeft ze zeker geen spijt van gehad!

Linda deed mee aan deze actie omdat ze op zoek was naar een leuk vakantieadresje in Duitsland voor de zomervakantie. Ze was zich aan het oriënteren voor een vakantie op de Duitse eilanden of Beieren.

Het werd Nedersaksen in de herfstvakantie. Maar Nedersaksen is groot. Linda mocht met haar gezin de Harz en Weserbergland ontdekken.

Wat waren de verwachtingen van jullie verblijf in Nedersaksen?

Wat we vooral verwacht hadden is dat het al een stuk kouder zou zijn dan dat het in werkelijkheid was. De Harz is toch een bergachtig gebied. Maar het weer was uitstekend. Er kon zelfs gewandeld worden in een t-shirt.

Verder kenden we Nedersaksen niet echt. We hadden dit gebied niet als mogelijke vakantiebestemming gezien.

Wauw, wat is het hier mooi!

Wauw, wat is het hier mooi!

Waar hebben jullie overnacht?

De eerste dagen verbleven we bij het zeer kindvriendelijke Ferienhof und Heuhotel Sander in Weserbergland, vlakbij Hamelen. Een fijn verblijf met een tuin vol speeltoestellen en konijnen en pony’s om te knuffelen. De boerderij ligt ideaal om diverse uitstapjes in de omgeving te maken.

In de Harz mochten we in Hotel Plumbohms overnachten welke onderdeel is van een kuuroord. Het personeel was enorm vriendelijk! Voor de kinderen was het heel bijzonder om mee te maken dat de bedden netjes opgemaakt waren als we terug kwamen van een uitje.

En wat nog leuker was, de kamerjuf had de knuffels netjes op de bedden terug gezet. De knuffels waren met elkaar aan het knuffelen, tot grote pret van de kinderen.

Viel spass in het Munchhausen museum

Viel spass in het Munchhausen museum

Waar hebben jullie als ouders het meest van genoten?

Opening van het jachtseizoen.

Opening van het jachtseizoen.

Tijdens ons bezoek aan het wildpark Neuhaus waar we veel wilde dieren en een roofvogelshow gezien hebben, was ook de opening van het jachtseizoen.

Het was een hele bijzondere ervaring om dat mee te mogen maken.

Tijdens de opening wordt er niet echt gejaagd. De vossen zijn twee mannen te paard met een speciale geur bij zich. De honden moeten het geurspoor volgen en de jagers te paard naar de vossen brengen. Een mooie traditie waar wij getuige van mochten zijn.

Maar ook het Braunlage Naturmythenpfad was een super leuke belevenis. Dit is een wandeling door bossen en heide en langs een meertje. Tijdens de wandeling kom je telkens een leuke interactieve stop tegen. Er waren teksten waardoor je na ging denken over de natuur, maar ook bijvoorbeeld een schommel in het bos of iets om overheen te klauteren.

Het bezoek aan de ijzerertsmijn oftewel de Weltkulturerbe Rammelsberg in Goslar was het hoogtepunt voor vader Robert. Het was een hele belevenis om de mijn in te gaan en te zien hoe de mensen vroeger de erts uit de mijn haalden.

In de mijn kon je een heel groot waterrad bewonderen en wandelen over smalle planken over het water. Het rammelende ondergrondse mijntreintje maakte het bezoek compleet.

Heron met roofvogel in Wildpark Neuhaus Solling

Heron met roofvogel in Wildpark Neuhaus Solling

Weltkulturerbe Rammelsberg in Goslar

Weltkulturerbe Rammelsberg in Goslar

Wat waren de favoriete uitjes van de kinderen?

Yes, we did it!!

Yes, we did it!!

Heron was helemaal in zijn element tijdens het klimmen in het klimpark TreeRock. Samen met zijn vader trotseerde hij de moeilijkste klimroute wat hij helemaal geweldig vond.

Ilse vond het kleinschalige pretpark Rasti-Land het leukste. Het park had vele leuke attracties voor jonge kinderen. Rasti-Land is leuk voor kinderen tot ongeveer 14 jaar. Echt uitdagende adrenaline attracties zijn er niet.

Maar ook het Boomtoppenpad bij Bad Harzburg vonden de kinderen erg leuk. Terwijl je door de toppen van de bomen wandelt kan je een speurtocht volgen met leuke activiteiten voor de kinderen.

En waar de kinderen ook van genoten hebben is het potje minigolf bij GlowGolf Harz in Wildemann. De banen zijn hier aangelegd in Harz Thema. Met de mooie felgekleurde schilderingen op de muur die door het speciale licht een fluorescerend effect hebben.

Glowgolf Harz

Glowgolf Harz

Stoere Ilse in het klimpark

Stoere Ilse in het klimpark

Veel fun in Rasti-Land

Veel fun in Rasti-Land

Waarom moeten gezinnen voor Nedersaksen kiezen?

Genieten van de prachtige natuur

Genieten van de prachtige natuur

Nedersaksen bleek een heel leuke en diverse vakantiebestemming te zijn. Wij gaan er zeker nog eens op vakantie.

Er is in de Harz en Weserbergland heel veel te doen voor kinderen en voor de ouders. Van burchten en mijnen bezoeken tot attractie- en dierenparken.

Tussen mijn kinderen zit best een aardig leeftijdsverschil. Maar er zijn zoveel mogelijkheden die voor elke leeftijd leuk zijn! Ook sportievelingen kunnen hier terecht in de klimparken maar ook voor een ritje in de bobsleebaan.

Het is ook veel dichterbij dan je denkt. Wij zaten in de Harz en komen vanuit het westen van Nederland. Binnen 5 uur waren we op de plaats van bestemming. Heel goed te doen met kinderen.

Last but not least is de prachtige omgeving. Het is genieten van het natuurschoon in de heuvels/bergen, maar ook van de mooie knusse dorpjes met vakwerkhuisjes. De afwisseling tussen natuur, cultuur en commerciële attracties zorgen ervoor dat het een heerlijke streek is om op vakantie te gaan. Een echte aanrader voor je vakantie met kinderen!

Meer informatie over Nedersaksen vind je op vakantieland-nedersaksen.nl

Genoten van Nedersaksen!

Genoten van Nedersaksen!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.