We ontdekken Ronda met kinderen

23 februari 2015

Onderdeel van: Spanje — Tags: , — Patrick @ 3:49 PM

Het meest bekende witte dorp in Andalusië is Ronda. Vooral de 3 bruggen over de kloof van het ene deel van het dorp naar het andere deel zijn beroemd. Hier komt iedere toerist even een fotootje nemen. Maar is het ook leuk voor kinderen?

Veel groter dan verwacht

We lopen langs oud, met zicht op nieuw Ronda

We lopen langs oud, met zicht op nieuw Ronda

Vanuit Montejacque lassen we een dagje in om Ronda met de kinderen te bezoeken. Als we met de auto daar binnenrijden, blijkt het veel groter dan we verwacht hadden.

Het is gewoon een stad, waarbij het voor toeristen interessante gedeelte bij en over de beroemde bruggen liggen.

Maar voor we daar aankomen parkeren we in een parkeergarage vlakbij het station. En dat betekent dat we natuurlijk even een kijkje moeten nemen bij de treinen…

De grote brug met vele toeristen

Tycho voor de beroemde brug van Ronda

Tycho voor de beroemde brug van Ronda

Dan wandelen we door tot we in het toeristische deel van de stad komen. Daar eten we eerst wat op een rustig terrasje voordat we op zoek gaan naar de bruggen.

Eenmaal bij de grote brug aangekomen is het helemaal niet rustig meer. Hier moeten alle toeristen natuurlijk hun fotootjes en selfies maken van de brug, de kloof tussen het oude en nieuwe deel van de stad, en de uitzichten. En dat doen wij natuurlijk ook…

Dan wandelen we over de brug de oude stad in. En dat doen vreemd genoeg maar weinig andere toeristen. En dat terwijl het hier eigenlijk pas leuk wordt.

Leuke rustige pleintjes in het oude deel van Ronda

Spelen met een fonteintje in Ronda

Spelen met een fonteintje in Ronda

We komen langs een tweetal leuke pleintjes. Eéntje waar kunstenaars hun schilderijen en houtsnijwerken maken en verkopen. En ééntje bij de oude kerk, met veel groen en een fonteintje waar de jongens zich vermaken.

Daarna zakken we nog verder af, naar de stadsmuren aan de onderkant van de stad. Daar vinden we een prachtige theetuin, waar we een bakkie en een hapje doen.

Ondertussen genieten we van de prachtige uitzichten en de tuin met zwembad…

Mooie stadsmuur en de andere 2 bruggen van Ronda

Spannend: een poort met hek

Spannend: een poort met hek

Na die pauze wandelen we langs de stadsmuren naar de andere twee bruggen van Ronda. We zijn de enigen hier, wat onvoorstelbaar is.

Dit is namelijk een prachtige plek om te klimmen op de muren, te hangen aan het hek van de poort, en foto’s te maken van de twee bruggen, met Tycho en mama op de bovenste, en Zeb met papa op de onderste brug.

Alleen de tocht weer terug omhoog is erg vermoeiend. Maar daarvoor worden de jongens beloond met een ijsje op een terras.

Als we ook nog even de stierenarena van Ronda hebben bewonderd is het tijd om de auto weer op te zoeken. En de jongens zijn het met ons eens:

Ronda is hartstikke leuk om met kinderen te bezoeken, zeker als je even verder kijkt dan die grote brug.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.