Onze laatste dagen in Disneyland Parijs

26 maart 2013

Onderdeel van: Frankrijk — Tags: , , — Sabine @ 3:04 PM

Ondertussen is het maandag, en dat merken we. Het is nog steeds wel druk, maar toch wat rustiger dan in het weekend bij Disneyland Parijs.

Disney Studio’s

Wij bezoeken vandaag de Disney Studio’s.  Vol verwachting begeven we ons in de wereld van film en animatie!

Toy Story Playland

ritje in slinky dog

klaar voor een ritje in Slinky dog

Het eerste wat we bezoeken als we het park inkomen, is het Toy Story Playland. Daar stappen we gelijk in de RC Racer. Een stoere attractie die qua beweging lijkt op een schip. Erg leuk, al vond Tycho het wel spannend…

Daarna in de wat minder spannende Slinky Dog Zigzag spin. Een leuke attractie voor het hele gezin, om vervolgens aan te sluiten bij de Parachute drop. Dat was een beetje een verkeerde keuze! Op de een of andere manier schiet het hier niet op en staan we zo’n 1,5 uur in de rij.

Vervolgens wordt je 4 keer omhoog en omlaag bewogen en sta je binnen een minuut weer buiten. Deze attractie was echt het wachten niet waard. Dus als er een rij staat, gewoon skippen!

Shows, parade en nog meer shows!

Disney Studio's parade

Disney Studio’s parade

Daarna staat de dag vooral in het teken van shows. We beginnen bij Playhouse Disney live on stage. Een leuke show voor de kleinere kinderen met handy Manny, Little Einsteins en het Micky Mouse Clubhuis.

We nemen ook een kijkje in de wereld van de animatie. Met filmpjes en een show wordt uitgelegd hoe de animatie in elkaar steekt. Zeb en Tycho vonden vooral het laatste gedeelte waar ze zelf een animatie tekening konden maken het leukste.

Daarna is het tijd voor de parade. Een mooie stoet van oude auto’s, met de mooiste prinsen en prinsessen en bekende helden uit de filmwereld trekken voorbij. De jongens zijn weer diep onder de indruk van de pracht en praal.

Bij de stuntshow moteurs…Action! kijken we onze ogen uit. De stuntmannen halen de meest waanzinnige stunts uit op motors en in auto’s. De show is niet eng, omdat er een uitleg bij is hoe de stunts gedaan worden. Heel bijzonder zijn de stunts met vuur, er staat zelfs een man in brand….

We eindigen deze dag in de wereld van Animagique. Een black light show waar allerlei Disney klassiekers voorbij komen. Tycho (6 jaar) vond deze show erg spannend. Het is er vrij donker en af en toe komen er filmbeelden voorbij die hij niet kon plaatsen. Bijvoorbeeld van de rose olifanten, die vond hij bijzonder eng.

Disney Dreams

Disney Dreams

Genieten van het prachtige Disney Dreams

We nemen even een rustpauze in ons hotel voordat we terug lopen naar het Disneyland park voor Disney Dreams. Deze avondshow overtreft al onze verwachtingen!

Er word een prachtige film geprojecteerd op het kasteel met in de hoofdrol Peter Pan en Tinkerbell. Vele Disney figuren komen voorbij, en met fontijnen en vuurwerk is het totaalplaatje echt betoverend!

Onder de indruk lopen we terug naar ons hotel.

Afscheid nemen van Disneyland Parijs

Op de foto met Mickey Mouse

Op de foto met Mickey Mouse

De laatste dag in Disneyland gaan we alle attracties doen die we nog graag een keertje willen beleven. We starten met de Big Thunder Mountain, een spectaculaire rit in een op hol geslagen mijntreintje. Dé attractie van Disneyland vinden Zeb en Tycho.

Natuurlijk mag Autopia deze dag niet ontbreken en schieten we erop los in de Buzz Lightyear lazerblast.

Ons bezoek aan Disneyland eindigd met een lunch in café Micky waar de disneyfiguren langs de tafels lopen om met de kinderen op de foto te gaan.

Dan is het tijd om de trein terug naar huis te pakken. We nemen afscheid van Disneyland. Maar wat een plezier hebben we hier en in Parijs gehad. Daar kunnen we de komende tijd nog heerlijk van nagenieten!!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.