Onze nieuwe redacteur Sanne met haar gezin naar Landal Coldenhove

2 maart 2015

Onderdeel van: Nederland — Tags: , — Patrick @ 1:17 PM

Onze nieuwe redacteur Sanne

Onze nieuwe redacteur Sanne

De laatste jaren is Vakantie met Kinderen sterk gegroeid, en daarbij ook de werkzaamheden. Het is eigenlijk teveel geworden voor alleen ikzelf.

Ik ben daarom erg blij dat Sanne van SanneCommunicatie me komt helpen. Zij zal regelmatig pagina’s op de website voor me schrijven, als redacteur dus.

Hierbij als introductie van haar een stukje over haar belevenissen met de kinderen bij Landal Coldenhove.

Hallo! Ik ben Sanne, 32 jaar, webredacteur, moeder van 2 meiden Liv (5) en Jolie (1) en ik woon samen met Ed.

Sabine en ik wonen in hetzelfde dorp en haar zus is mijn tante. Via die weg raakten we met elkaar in gesprek om te kijken of ik iets voor Vakantie-met-kinderen.com kon betekenen.

Superleuk! Want ik ben dol op schrijven en de timing kwam extra goed uit omdat wij met ons gezin net een weekend naar Landal Coldenhove hadden geboekt. Hieronder lees je mijn eerste gastblog over onze ervaringen dit weekend. En hopelijk volgen er meer.

De voorbereidingen…

Vrijdagochtend 30 januari, half 9. Jolie is bij opa en oma gebracht en Liv is naar school. Tijd om in te pakken. Pfff, wat een klus is dat toch altijd. Zeker met het wisselende Nederlandse weer. En aangezien ‘travelling light’ niet aan mij is besteed, was het ook dit keer weer een flinke uitdaging voor mijn vriend om alle tassen in onze gezinsbolide te krijgen.

Gelukkig zijn we inmiddels ervaringsdeskundigen. Ook vind ik het altijd erg handig om online wat lijsten te downloaden, zodat ik kan checken of ik niks vergeet.

Tip: meld je aan voor de nieuwsbrief van Vakantie-met-kinderen.com en je kan gratis een handige kinderpaklijst downloaden.

Kinderpaspoort van Bollo

Het Bollo Kidz paspoort

Het Bollo Kidz paspoort

Op vrijdag 30 januari kwamen we rond 2 uur aan bij Landal Park Coldenhove in Eerbeek, Gelderland.

Aan de vroege kant, omdat we gelijk vanuit school met de meiden gingen rijden en zo wilden we files vermijden.

Nadat we ons hadden gemeld bij de receptie kregen we gelijk de sleutels. Altijd een meevaller om gelijk in het huisje te kunnen.

Voor de meiden kregen we een leuke paspoortje van Bollo, de mascotte-Beer van het park. Met allerlei spelletjes erin.

Liv was er superblij mee, want we zijn best al een aantal keren bij Landal geweest en ze is helemaal gek van Bollo.

Het huisje is schoon en netjes

We hebben een voorkeurshuisje geboekt, dus we weten precies waar we zitten. Aan de rand van het park, dichtbij alle parkfaciliteiten, maar ook dichtbij een bospad.

We hebben een zespersoons-huisje geboekt, omdat opa en oma op zondag ook komen en de rest van de week in het huisje blijven, als wij weer naar huis gaan.

Meet en greet bij Bollo

Jolie zit eerste rang bij Bollo

Als we het huisje binnengaan, ziet alles er schoon en netjes uit. Meestal kan ik het niet laten om alles nog een keer extra schoon te maken, maar dat is nu eigenlijk niet nodig. Fijn!

Na het uitpakken van de tassen, en de boodschappen voor de eerste avond, gaan we een rondje wandelen.

In de parkinformatie hebben we gezien dat er bij het indoor Speelbos een Meet & Greet is met Bollo, dat willen we (Liv) natuurlijk niet missen.

Wat is het druk! Het viel ons al op met het parkeren van onze auto, maar het hele park lijkt vol te zitten. Dus ook de binnenhal is hartstikke vol.

Maar dat mag de pret niet drukken. Liv heeft eindelijk Bollo een knuffel kunnen geven, dus haar dag is helemaal goed.

Een bakkie snert

Als we teruglopen naar ons huisje zien we buiten bij de receptie nog een kraampje staan, waar erwtensoep wordt uitgedeeld. Wat een leuk en lekker extraatje om op te warmen als je aankomt bij het park!

Zaterdag 31 januari – Het heeft gesneeuwd

Sneeuw bij Landal Coldenhove

Het heeft gesneeuwd!

Wauw! Het park is omgetoverd in een Winter Wonderland. Het heeft vannacht gesneeuwd, dus de sneeuwlaarzen en dikke handschoenen kunnen aan.

Na een sneeuwballengevecht in onze eigen tuin, wordt er nog wat vogelvoer opgehangen, want er zitten heel veel vogels. Heel leuk om vanuit je huisje alle roodborstjes, koolmeesjes en zelfs spechten te zien vliegen.

Daarna is het tijd voor een lekkere wandeling buiten het park. Wat heerlijk om zo het bos in te kunnen lopen.

Naar het zwembad en indoor speelhal

Liv in de indoor speelhal

Liv in de indoor speelhal

Als Jolie ’s middags naar bed gaat, gaat Liv met d’r vader zwemmen. Ook daar kun je goed merken dat het druk is in het park.

Zo rond de middag om half 1 is het nog goed te doen, later wordt het zwembad wel erg vol.

Aan het eind van de middag gaan we naar de Kinderdisco in de indoor speelhal. Bollo is een tikkie laat, en het valt weer niet mee om een plekje te vinden.

Maar Liv vermaakt zich prima, die swingt lekker mee met Bollo en het enthousiaste animatieteam. En Jolie kruipt overal vrolijk tussendoor.

Zondag 1 februari

Vandaag komen opa en oma. Gezellig! Een verrassing voor de meiden. Dus Liv is door het dolle heen en laat opa en oma het huisje zien.

Met 2 volwassenen erbij is het huisje ineens toch best klein. Vooral het gebrek aan kastruimte valt nu op. Gelukkig zijn opa en oma niet zo moeilijk, dus zij laten hun tassen grotendeels ingepakt en halen er iets uit als ze het nodig hebben. Maar ik blijf het gek vinden.

Het is bijna altijd zo in dit soort parken, maar eigenlijk is de hoeveelheid kast/bergruimte altijd te weinig. Als we voor alle extra spullen een plekje gevonden hebben, wandelen we weer een rondje over het park.

De kinderboerderij

We nemen een kijkje bij de kinderboerderij. Leuk voor de kinderen. Er zijn varkentjes, geitjes, konijnen en zelfs muizen. Die laatste vond oma wel iets minder 😉

Ook zijn er allerlei leuke weetjes te ontdekken over de dieren. Zo is er een paal waar je kunt raden welke dierenpoep er in een (afgesloten!) bakje zit. Helemaal in Liv d’r straatje, die is op een leeftijd dat ze alles wat met vieze woorden te maken heeft hilarisch vindt.

Daarna is oma aan de beurt om met Liv te gaan zwemmen. Gelukkig is het vandaag iets minder druk in het zwembad. Alle ruimte voor Liv dus om te plonzen en ook de verkleedhokjes zijn lekker schoon.

Nadat we een borreltje hebben gedronken in het wederom superdrukke Speelbos komen we terug bij onze bungalow. Tijd om in te pakken en helaas alweer naar huis te gaan.

Gezinsvriendelijk park met voldoende faciliteiten

Bungalow bij Landal Coldenhove

Bungalow bij Landal Coldenhove

We hebben het heel erg naar ons zin gehad bij Landal Coldenhove en zijn het park niet af geweest.

Dat hoefde ook niet, want we bleven maar zo kort en er was meer dan genoeg te doen om ons op het park te vermaken. Zowel binnen- als buiten.

Dit was voor ons de derde keer op dit park. We vinden de bosrijke omgeving heel fijn en het park heeft een ruim zwembad en een grote binnenspeeltuin.

Dat vonden we –zeker in deze tijd van het jaar – wel belangrijk.

Lees meer over Coldenhove en Landal op ons overzicht van de leukste kindvriendelijke Landal parken.

Enkele tips in de omgeving

Felicitatie van Landal

Felicitatie van Landal

Ook in de omgeving van Eerbeek is genoeg te doen. Zo gaat eind februari Julianatoren weer open. Een overzichtelijk, redelijk kleinschalig pretpark dat vooral voor kleuters erg leuk is.

En dierenliefhebbers kunnen naar Dolfinarium Harderwijk, de Apenheul, Burgers’ Zoo of Ouwehands Dierenpark.

P.s.: een leuke verjaardagsattentie
Opa en oma zijn deze week nog in Eerbeek. Omdat je je gegevens moet invullen voor de registratie van alle parkbezoekers, wisten ze bij Landal dus dat mijn schoonvader jarig was.

Maar dat ze daar ook echt iets mee doen, dat is wel erg attent.

Gisteren werd op zijn verjaardag een flesje wijn met een leuk kaartje bij hun huisje gebracht… Proost!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.