Pretpark Heide Park, vol achtbanen voor jong en oud

2 december 2015

Onderdeel van: Duitsland — Tags: , — Sabine @ 5:20 PM

De grootste attractie op de Lüneburger Heide is toch wel pretpark Heide Park. Hier gaan we een volle dag van genieten, terwijl het in Halloween stijl is aangekleed.

Zeb is onder de indruk van het griezelig aangeklede pretpark  Heide Park

Zeb is onder de indruk van het griezelig aangeklede pretpark Heide Park

Heide Park is het op één na grootste pretpark van Duitsland.

Het bevat vooral veel achtbanen: 9 stuks, van hele wilde tot leuke voor de kleintjes.

Daarnaast nog ruim 30 attracties, verdeeld over 5 thema-gebieden.

En als wij er zijn (in de herfstvakantie) zijn er de Halloweeks, en is het extra griezelen geblazen.

We beginnen rustig aan

Daar komt het treintje van Heide Park aan

Daar komt het treintje van Heide Park aan

Bij binnenkomst in het pretpark komen we eerst uit bij een kleine vijver. Achterin het park zien we al de grote achtbanen, maar hier is eerst het kleine vermaak. En wie het kleine niet eert…

Zeb en Tycho willen natuurlijk direct in het treintje. En dat geeft ons direct de gelegenheid om wat van het park te zien.

Daarna doen we nog de oldtimers, de schommelschuit, en we varen op een vlot over de vijver, die vol met griezels is aangekleed. Ook nemen we nog één van de twee monorails in het park, ook altijd een succes bij onze jongens.

Op naar de achtbanen: durven we wel of niet…

Samen met Tycho in de Big Loop achtbaan

Samen met Tycho in de Big Loop achtbaan

Dan komen toch bij de eerste achtbaan: de Big Loop. Sinds kort durven allebei de jongens ook in achtbanen die over de kop gaan, dus dit moet lukken. En inderdaad, dolle pret bij de loopings.

Maar dan is er de Krake achtbaan. Deze lijkt erg op de Baron 1898 in de Efteling. Ook hier duik je naar beneden, maar dan in een Kraken, een mythisch zeemonster.

Hier mag Tycho nog niet in, en Zeb durft niet. Hij is echter ook leuk om naar te kijken, vooral omdat er water omhoog spuit en in het publiek kan komen. En dus gaan Patrick en ik samen…

We lopen door naar het deelgebied Transsylvanië. Hier nog meer attracties die we niet durven: de Scream waar je van grote hoogte naar beneden valt. En de vlucht van de Demonen, waar het bovendien veel te druk is. Later op de dag doet Patrick die nog in zijn eentje, en is er erg enthousiast over.

Onze favoriet: de Bobbahn

De mannen bij hun favoriet: de Bobbahn

De mannen bij hun favoriet: de Bobbahn

Gelukkig is er hier ook een achtbaan die we wel met zijn allen aandurven: de Bobbahn. Het houdt het midden tussen een achtbaan en een bobsleebaan.

Het traject is erg lang, en er rijden maar liefst 4 treintjes op. Hierdoor ben je toch redelijk snel aan de beurt, ook als de rij wat langer is.

Tijdens de rit wordt je zowel aan het begin als aan het eind omhoog getakeld. En dus raas je een heel eind naar beneden. In hoge snelheid raas je door scherpe bochten, maar je gaat niet over de kop.

Zodra we er uit komen willen de jongens direct nog een keer. En in totaal hebben we hem wel vier keer gedaan…

De Limit en Colossos achtbanen

De houten achtbaan Colossos rijdt rond het scheve vrijheidsbeeld

De houten achtbaan Colossos rijdt rond het scheve vrijheidsbeeld

Helemaal achter in het park staat nog een achtbaan: de Limit. Hierbij hang je onder de achtbaan en zwaai je over de kop.

Tycho mag hier eigenlijk nog niet in (vanaf 10 jaar) maar hij is lang genoeg (1,30 meter) en durft het wel aan. En hoewel wij hem erg wild vinden, zijn de jongens er zeer enthousiast over.

En dan komen in het “Land der Vergessenen”, met de grote houten achtbaan Colossos. Hier mag Tycho niet in, en dus gaat Patrick samen met Zeb.

Omdat ik toch ook wel wil, haal ik Zeb over om nog een keertje mee te gaan. Maar de achtbaan is nogal schokkerig, en hij bezeert zich aan het begin van de rit. De rest van de rit zit hij zich te verbijten, de arme jongen…

Leuke ritjes ook voor kleintjes

Zeb en Tycho in de Indy-Blitz achtbaan in Heide Park

Zeb en Tycho in de Indy-Blitz achtbaan

Gelukkig kunnen we hem snel troosten met een paar ritjes in andere attracties.

In het Wild West deel van het park staan een paar achtbanen die ook voor jonge kinderen geschikt zijn. De Indy-Blitz bijvoorbeeld, een leuke kleine achtbaan met Indianenhoofd voorop.

En wat dacht je van de Grottenblitz. Dat is een leuk treintje die rondjes door een grot rijdt, erg leuk.

Ook is er een heel deel in Mexicaanse stijl, dat vooral een soort kermis-attracties bevat. Hier genieten we onder ander van de zweefmolen.

Een leuke piratenshow in het Duits

Spectaculaire piratenshow in Heide Park

Spectaculaire piratenshow in Heide Park

Nadat we gegeten hebben in één van de restaurants, is het plots donker geworden. Hoog tijd om naar de Piratenshow te gaan.

In het openlucht theater vechten twee piraten en hun crew om de schat. Het gaat allemaal in het Duits, maar gelukkig is het verhaal niet zo heel belangrijk.

Het is een waar spektakelstuk met onploffingen, vuur, acrobatiek, trampolines enzovoorts. Zeker zo in het donker is het erg bijzonder en spannend voor de jongens.

Even later is er het afsluitende vuurwerk boven het grote meer, en zit onze dag in het pretpark Heide Park erop. We hebben lang niet alle attracties kunnen doen, maar zijn toch helemaal voldaan.

Zeb en Tycho plaatsen dit pretpark met stip in hun persoonlijke Top 3, nog wel na Legoland en Port Aventura.

Lees op de website over meer activiteiten en het reisaanbod op de Lüneburger Heide.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.