Relaxed weekendje Beerze Bulten

20 juni 2017

Onderdeel van: Nederland — Tags: , , — Sabine @ 3:16 PM

In Juni 2017 genieten we van een weekendje Beerze Bulten. We waren al eens eerder bij deze prachtige camping in het Vechtdal geweest. Maar dit keer kunnen we het vernieuwde Giga Konijnenhol uittesten.

nieuw gedeelte Giga Konijnenhol

Tycho kan het vernieuwde Giga konijnenhol wel waarderen

We worden wel eens vaker uitgenodigd voor een weekendje weg. Meestal inclusief vol programma om de omgeving te ontdekken.

Zo waren we al eens in het Vechtdal, en daarbij verbleven we ook bij Beerze Bulten.

Maar dit keer nodigde Beerze Bulten ons zelf uit, zonder uitgebreid programma.

En daar gingen we gretig op in, heerlijk om ook eens een weekendje niks te doen. Nou ja, niks…

Camping/vakantiepark Beerze Bulten

Het bord bij Beerze Bulten

Beerze Bulten is veel meer dan een camping

Is het een camping of is het een vakantiepark? Tegenwoordig is dat onderscheid vaak lastig te maken.

Beerze Bulten is ooit gestart als camping, en dat is het natuurlijk nog steeds. Maar in de loop der jaren zijn er steeds meer faciliteiten bijgekomen.

Beerze Bulten noemt zichzelf ook wel een vrijetijdspark. Want je hoeft hier niet te verblijven om gebruik te kunnen maken van het zwembad en het Giga Konijnenhol.

De camping is in al die jaren ook flink gegroeid. Maar wel op een leuke manier. De staanplaatsen en veldjes liggen mooi tussen de bomen. Met overal speeltuintjes ertussen.

Het aantal verhuur-accommodaties wordt ook steeds uitgebreid. Zodat Beerze Bulten zowel camping als vakantiepark genoemd kan worden.

We verblijven in een luxe Summer Lodge

Mooie Summer Lodge bij Beerze Bulten

We verblijven in een Summer Lodge

Dit weekend mogen wij verblijven in een Summer lodge. Zulke Luxe Safaritenten zie je op steeds meer campings in binnen- en buitenland. En dat is niet zomaar.

Deze accommodaties zijn helemaal geweldig. Ze hebben alles wat je maar nodig hebt. Een keukentje, badkamer, bedden voor 6 personen, en zelfs een zithoek met TV.

De Summer Lodge staat op palen. Met een heerlijk grote veranda, met overkapping tegen de regen of felle zon. De mooie ligging zorgt voor privacy, terwijl je ook makkelijk contact kunt leggen met de andere campinggasten.

Wij, als luxe-kampeerders, waarderen vooral de heerlijke bedden en eigen sanitair.

Het vernieuwde Giga Konijnenhol

De balie van het Giga Konijnenhol

De balie van het Giga Konijnenhol

Na aankomst op vrijdag doen we het rustig aan. We genieten van een heerlijke maaltijd bij Brasserie de Hagehorst, maar verder genieten we van de lodge.

De volgende morgen is het tijd om het Giga Konijnenhol te ontdekken. Deze indoor speeltuin was er ook al toen we er in 2014 waren. Maar nu is hij dus helemaal verbouwd en flink uitgebreid.

Het Giga konijnenhol bevindt zich in een grote heuvel op het terrein. Bij de ingang wandel je eerst een stukje naar beneden, zoals het bij een konijnenhol ook hoort.

Daar beneden is een grote ruimte waar ouders en kinderen rustig kunnen zitten en wat drinken of eten. Ook staan er lange tafels waar kinderpartijtjes worden gevierd.

Glijbaan in de indoor speeltuin van het Giga Konijnenhol

Kom je nog papa?

Maar al snel zien we de poortjes om naar het speelgedeelte te komen. We scannen onze polsbandjes en lopen via een helling naar boven.

Boven vinden we een grote indoor speeltuin. Opgebouwd zoals je tegenwoordig bij veel indoor speeltuinen ziet. Het kruip-door-sluip-door bouwwerk is altijd populair bij onze jongens. Alleen willen ze dat pappa en mamma achter hen aankomen, en dat valt niet mee.

Dit speelgedeelte kent ook nog glijbanen, een grote ballenbak, en een opblaasbaar springkasteel. Er is ook een hele route die bij de oude toren met glijbaan uitkomt. En via een touwnet weer terug waarbij je uitkomt bij een soort ruimteschip.

Nieuw klimpark in het Giga Konijnenhol

Klimnet in het Giga Konijnenhol

Tycho in een klimnet in het nieuwe gedeelte

Dan zien we de toegang naar de nieuwe uitbreiding: een compleet klimpark. Door een nauwe opening (succes, Papa!) kom je in een route van touwnetten op een meter of 10 hoog. Helemaal veilig want door de netten kan je niet vallen, maar wel klimmen.

Door en gat kom je op een groot vangnet, met daarin een grote bal. Hé dit lijkt wel erg op wat we zagen in het Wow-park in Denemarken. Kleiner, dat wel, maar erg leuk. En ook de glijbaan van zeil is bijna hetzelfde.

Beneden is dan nog een klimgedeelte voor de kleintjes. Alhoewel ook Zeb en Tycho het rondje nog graag doen. En wij moeten natuurlijk ook meedoen.

Hier kunnen kinderen zich uren vermaken. Dat doen we niet, want het is veel te mooi weer. En dus is het tijd om naar buiten te gaan.

Het Giga Konijnenveld

Klimmen bij het Giga Konijnenveld

Nog meer klimmen bij het Giga konijnenveld

Buiten wacht namelijk het Giga Konijnenveld. En dat is ook een paradijs voor kinderen van alle leeftijden.

Naast en over het ondiepe speelwater zijn hier talloze speeltoestellen opgesteld. Ook hier kunnen de jongens weer naar hartelust klimmen van het speelschip via touwbruggen naar de hoge molen en weer verder over vlonders en netten.

Even verderop zijn een paar kabelbanen die het ook altijd goed doen bij onze jongens. En een piramide klimtoren van touwen.

Ook erg leuk is een gedeelte waar verschillende handpompen staan om water op te pompen, wat vervolgens in waterbanen wegloopt. Alleen doen alle pompen het niet… Jammer, maar hopelijk voor het hoogseizoen weer gemaakt.

Wandelen in de omgeving van Beerze Bulten

Natuurgebied BeerzeCamping Beerze Bulten ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. De jongens blijven liever relaxen en spelen op de camping, maar wij willen wel even wandelen in de omgeving.

Direct vanaf de ingang van de camping zijn een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet. Wij kiezen een korte van 2,4 kilometer.

De wandeling gaat eerst over bospaadjes om even later bij de zandverstuivingen uit te komen. Het is een prachtig natuurgebied waar je even helemaal tot rust komt. Ook voor kinderen is het goed te doen. Neem gerust een schep mee. Er is genoeg zand om te scheppen!

Het Binnen- en Buitenzwembad

Het Buitenbad van Beerze Bulten

Relaxen bij het buitenbad van Beerze Bulten

Zondag is onze laatste dag bij Beerze Bulten. We moeten nog een flink eind rijden dus willen we niet al te laat weg. Maar uiteraard willen we nog wel eerst naar het zwembad.

Met dit mooie weer kiezen we een plekje op het grote grasveld bij het buitenzwembad. Een heerlijk plekje om te relaxen in de zon, maar wij kiezen toch voor wat schaduw bij de bomen.

Het buitenzwembad is een eenvoudig bad, maar wel met drie glijbanen naast elkaar. Als de jongens het water voelen (koud!) willen ze toch liever naar binnen.

In het binnenzwembad is het water veel lekkerder. En je hebt er ook meer faciliteiten om mee te spelen. Zo is er een grote en een kleinere buizenglijbaan.

Daarnaast is er in het midden een rond deel met stroomversnelling. Zeb en Tycho vinden dat fantastisch om tikkertje in te spelen.

En dan zijn er nog fonteinen, waterkanonnen en een apart peuterbad. Genoeg voor jong en oud om zich uren te vermaken.

Weer naar huis

En dan loopt ons weekendje Beerze Bulten weer ten einde. Toch weer veel te kort, want we willen nog wel een keer in het Giga konijnenhol, op het Giga konijnenveld, en de prachtige natuur in.

Maar het weekendje relaxen is ons wel prima bevallen. Kindercamping/vakantiepark Beerze Bulten heeft onze verwachtingen weer ruimschoots overtroffen. Iedereen kan zich hier uitstekend vermaken.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.