Review Bollo App van Landal

7 november 2017

Onderdeel van: Uncategorized — Tags: , , — Sabine @ 11:38 AM

Kinderen zullen zich niet snel vervelen op een vakantiepark van Landal. En gebeurt dat toch, dan heeft Landal een speciale Bollo App ontwikkeld, met leuke spelletjes.

Zeb en Tycho hadden de grootste lol toen ze de spelletjes in de app ontdekten. Maar ja, met 11 en 12 jaar oud zijn zij eigenlijk niet de belangrijkste doelgroep van de app.

Bollo App
Daarom heb ik Jorien gevraagd om een review van de Bollo App te schrijven aan de hand van de ervaringen van haar zoontje Dex van bijna 5 jaar oud.

Enthousiast aan de gang

De Bollo App op de IPad

Dex gaat aan de slag met de Bollo App

Enthousiast ging Dex de nieuwe app van Bollo proberen. Als je de app opent klinkt er een vrolijk muziekje, dat begint goed.

In het beginscherm staan er bij Bollo een aantal pictogrammen. Het was hem niet meteen duidelijk wat de bedoeling van elk pictogram is, dus per toeval kwam hij bij een van de vele filmpjes uit.

Kwaliteit van de filmpjes vind ik erg mooi, er wordt duidelijk en rustig gesproken en niet te gespeeld. Hij zat hier geboeid naar te kijken.

Van filmpjes naar voorlezen

Na een filmpje ging hij verder kijken. Zo kwam hij uit bij voorlezen. Met een fijne stem werd hem een verhaal verteld. Grappig is dat je bij de voorlees verhaaltjes de dieren in het verhaal wat kan laten doen. Bijvoorbeeld de zaklamp van bijtje laten branden. Of egel die je heen en weer kan laten lopen. Leukste vond hij de sneeuwbal die je op bijtje zijn hoofd kan laten vallen.

Op het scherm is onderin de tekst te zien en aan de bovenkant een afbeelding. Je kan het geluid ook uitschakelen zodat je het verhaal zelf kan voorlezen. Leuk om te doen bij het naar bed brengen. Met een pijltje ga je naar de volgende bladzijde.

bollo app

Als je dit ziet, even op bijtje tikken…

De spelletjes ontdekken

Toen ging hij de spelletjes ontdekken. Wederom vonden we de pictogrammen niet duidelijk, we konden niet meteen zien om wat voor spel het zou gaan.

Voordat het spel begint wordt er wel duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is van het spel. Maar al snel konden we niet veel spelletjes proberen, want de app liep vast en bleef hangen op een zwart scherm.

We hoorden nog wel muziek en zagen een klokje. Nadat we de iPad opnieuw hadden opgestart deed hij het pas weer.

bollo app spel

Dex heeft zijn draai gevonden

Dus daarna weer verder met het ontdekken van de app. Ik merk dat Dex nu een beetje zijn draai aan het vinden is in de app. Hij schakelt sneller over tussen verschillende spelletjes.

Favoriet is het spel Egeltje Prik waarbij je dieren moet aantikken die uit de molshopen omhoog komen. Behalve egel, die prikt je en dan ben je na drie keer fout af. De dieren komen steeds sneller tevoorschijn waardoor het steeds lastiger wordt om egel niet aan te raken.

Toen het muziek icoontje ontdekken. Hier kan je op verschillende voorwerpen en karakters drukken voor muziek. Het waren korte geluiden waardoor het niet echt een geheel werd. Al snel werd dit spel afgesloten.

Daarna nog wat verschillende spelletjes gedaan tot hij het zat was.

Bollo app

Conclusie van onze Bollo App review

De Bollo App biedt een aantal leuke spelletjes en toepassingen die jonge kinderen kunnen ontdekken (en ook door oudere kinderen nog leuk gevonden worden).

Pluspunten:

  • Ziet er professioneel uit
  • Leuke filmpjes
  • Rustige en duidelijke stem
  • Leuke karakters die steeds terug komen
  • Uitdagende spelletjes

Verbeterpunten:

  • De pictogrammen kunnen duidelijker
  • Bij de IPad 4 van Jorien (toch niet al te oud) liep de app regelmatig vast.

Landal is op de hoogte van het probleem met het vastlopen en is bezig om dit te verbeteren. Je kunt de app downloaden in de App Store of in Google Play.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.